Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei

Pentru atunci cand ai poftă de ceva dulce și nu dorești să aprinzi cuptorul, poți prepara o rețetă de prăjitură la tigaie. Este simplă și delicioasă și poate fi servită la micul dejun sau pe parcursul zilei.

Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Galerie foto

Galerie foto

Fulgii de migdale adăugați ca decor, oferă prăjiturii un gust crocant și aspect plăcut / Shutterstock

Rețeta este perfectă și pentru atunci când se anunță familia sau prietenii în vizită. Importantă pentru reușita prăjiturii este tigaia pe care o folosești. Este indicat să folosești o tigaie cu capac în dotare și care să aibă baza stratificată. Astfel nu există riscul de a se arde prăjitura la bază, iar interiorul să rămână necopt.

Citește și

Pentru reușita coacerii prăjiturii la tigaie este recomandat să nu așezi tigaia direct pe flacăra aragazului. Adaugă un grătar așa încât să țină tigaia puțin mai la distanță de foc. Prăjitura se va coace uniform pe ambele părți întorcând-o de pe o parte pe cealaltă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre rețetele recomandate a fi preparate și la tigaie este rețeta de clafoutis cu cireșe. Încearc-o și tu după ce testezi rețeta noastră de prăjitură la tigaie, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului care este de fapt un aluat clasic de pandișpan, dar cu textura mai consistentă. Este foarte important ca textura să fie mai groasă pentru a evita coacerea rapidă pe margini.

Descoperă și o rețetă de prăjitură simplă și rapidă cu prune uscate, denumită Far Breton.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură la tigaie

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până se transformă într-o compoziție spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă extractul de vanilie. Continuă să amesteci în timp ce adaugi laptele și untul topit și răcorit, în compoziția de ouă cu zahăr. Omogenizează bine compoziția.

Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea și trece acest amestec prin sită. Adaugă treptat amestecul uscat în cel lichid, amestecând până când se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe.

Încălzește o tigaie mare cu diametrul de 28 cm și antiaderentă la foc mediu. Dacă tigaia nu este antiaderentă, unge-o cu puțin unt sau ulei.

Toarnă aluatul în tigaia încinsă și nivelează-l uniform la suprafața. Acoperă tigaia cu un capac și lasă prăjitura să se coacă la foc mic spre mediu timp de 15-20 de minute sau până când partea de jos este aurie.

Când prăjitura este gata pe prima parte, folosește un platou cu diametrul mai mare decât al tigăii pentru a întoarce prăjitura. Așază platoul deasupra tigăii și pune mâna dreaptă peste el. Cu mâna stângă ia tigaia și printr-o rotire rapidă răstoarnă prăjitura pe platou. Apoi pune-o înapoi în tigaie, prin alunecare, cu partea necoaptă în jos. Mai coace delicioasa prăjitură la tigaie pentru încă 5-7 minute sau până când este rumenită complet.

După coacere scoate prăjitura din tigaie și las-o să se răcească ușor. Presară fulgi de migdale și zahăr pudră deasupra și porționeaz-o.

Tot cu ajutorul tigăii mai poți prepara și rețeta de sandvișuri din aluat dospit.

Citește și
Prăjitură la tigaie porționată și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură preparată în tigaie
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de pandișpan cu mere peste pandișpanul așezat pe platou, alături de mere proaspete
Galerie foto
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
bomboane pentru masa de Paște
Galerie foto
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Galerie foto
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Opt curieri români au dat un tun de aproape un milion de euro, în UK. În total au primit o condamnare pe 30 de ani
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 30 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide