Pentru reușita aluatului de clătite imperiale va trebui să aduci la temperatura camerei ouăle, pentru a se mixa perfect albușurile.

Cum prepari aluatul pentru clătitele imperiale Kaiserschmarrn

Mai întâi trece făina prin sită într-un bol încăpător.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri presară puțină sare. Opțional, poți presăra puțină sare și peste gălbenușuri. Sarea presărată peste albușuri ajută la obținerea unei bezele ferme, iar în cazul gălbenușurilor le intensifică culoarea.

Folosește mixerul și amestecă gălbenușurile cu sarea până când se deschid la culoare. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci intens. Oprești mixerul când zahărul se dizolvă complet, iar compoziția de gălbenușuri devine cremoasă. Toarnă laptele peste compoziție și amestecă ușor pentru omogenizare. Creează un loc adânc în făina din bol și toarnă treptat compoziția de gălbenușuri, amestecând intens pentru a încorpora făina în compoziție.

Amestecă și albușurile cu sarea până când devin spumoase, apoi, încorporează treptat bezeaua în compoziția de mai sus. Folosește o spatulă pentru a amesteca bezeaua cu compoziția de gălbenușuri, pentru a obține un aluat pufos și aerat. Lasă-l la relaxat aproximativ 10 minute, apoi poți prepara clătitele Kaiserschmarrn.

Cum coci și servești clătitele imperiale

Pune o bucată mică de unt la topit într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă un polonic din compoziția pentru clătite în tigaie, astfel încât să obții un strat mai grosier. Rumenește bine clătita pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă pe partea cealaltă. Tot cu spatula rupe clătita în bucăți și amestecă-le prin tigaie pentru a se rumeni uniform pe toate părțile.

Adaugă și câteva stafide hidratate în prealabil, în rom sau într-un sirop aromat. Amestecă-le printre bucățile de clătite pentru a-și degaja bine aromele.

După coacere, transferă bucățile de clătite pe platouri de servire. Lasă-le să se mai răcorească, apoi poți presăra zahăr vanilat peste ele.

Dacă le dorești glazurate cu sos, îți recomandăm să prepari un sos de vanilie cu ciocolată albă.