Prăjitura Valurile Dunării. Rețetă delicioasă cu vișine

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura Valurile Dunării sau Donauwelle este o prăjitură foarte apreciată în Germania și Austria. Este formată dintr-un blat marmorat cu cacao și vișine, o cremă cu aromă de vanilie și o glazură de ciocolată amăruie.

Porție din prăjitura Valurile Dunării cu vișine
Galerie foto

Galerie foto

Valurile Dunării sunt simulate atât în blatul marmorat al prăjiturii, cât și deasupra glazurii de ciocolată / Shutterstock

Rețeta a devenit populară și în alte bucătării ale lumii și se prepară, în special, cu ocazia diferitelor evenimente speciale. Are un gust delicios și un aspect spectaculos, fiind ideală pe platourile cu prăjituri festive. Rețeta se poate prepara cu vișine sau cu cireșe, proaspete sau din compot. Este delicioasă în toate variantele.

Citește și

Chiar dacă este compusă din mai multe straturi, ingredientele folosite sunt dintre cele mai simple și comune oricărei rețete de prăjitură. Tot ce ai de făcut este să prepari o compoziție pentru un blat în două culori, o cremă simplă de vanilie și o glazură și mai simplă, de ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot. Este ușor asemănătoare cu rețeta pentru Prăjitura Valurile Dunării, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru blatul marmorat al prăjiturii. Înainte de a amesteca ingredientele pentru aluat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pune hârtie de copt în tavă.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Valurile Dunării

Pune într-un bol patru ouă întregi și adaugă peste ele patru albușuri. Cele patru gălbenușuri rămase le pui deoparte pentru a le folosi la crema de vanilie.

Peste ouăle din bol adaugă un praf de sare și zahărul. Amestecă-le folosind mixerul sau un tel până când zahărul se dizolvă, iar compoziția devine spumoasă.

Adaugă untul moale, omogenizează compoziția, apoi adaugă puțin câte puțin din făina cernută împreună cu praful de copt. Potrivește textura aluatului adăugând câte puțin lapte și împarte aluatul în două părți aproximativ egale.

Întinde prima parte de aluat în tavă și nivelează-l uniform la suprafață. Adaugă pudra de cacao diluată cu o lingură de lapte, în cea de-a doua parte de aluat. Omogenizează bine aluatul și întinde-l peste cel din tavă. Presară deasupra vișinele bine scurse și înfige-le ușor în aluat. Apoi introdu tava în cuptor și coace blatul pentru prăjitura Valurile Dunării pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Adaugă un praf de sare peste gălbenușuri și amestecă-le, apoi adaugă zahărul vanilat și omogenizează bine compoziția. Adaugă făina și laptele, amestecând intens, până la omogenizare.

Așază vasul cu crema pe baie de aburi și fierbe-o amestecând continuu, până când capătă consistență de budincă. Acoperă crema la contact cu folie alimentară și las-o să se răcească. Folia va împiedica formarea crustei la suprafața cremei. După răcirea completă, încorporează în cremă puțin câte puțin, untul moale, ținut la temperatura camerei. Întinde crema de vanilie peste blatul de prăjitură răcit.

Pune tava cu prăjitura la rece pentru aproximativ o oră.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru prăjitura Valurile Dunării

Pune smântâna lichidă la încălzit într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului.

Când smântâna se apropie de punctul de fierbere, stinge focul și adaugă peste smântâna caldă ciocolata ruptă în bucăți mai mici.

Amestecă energic până când ciocolata este topită și glazura omogenizată. Întinde-o cât este fierbinte peste crema de vanilie și lasă prăjitura la rece până când glazura de ciocolată este întărită. Formează cu o furculiță dungi ondulate, simulând valurile Dunării, apoi poți porționa prăjitura.

Dacă mai dorești și altă rețetă de desert pentru momentele dulci ale familiei, încearcă rețeta de Brownie cu brânză și cireșe.

 

Citește și
Porții din prăjitura Valurile Dunării cu vișine
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare ai prăjiturii
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blatului cu vișine
Porție din prăjitura Valurile Dunării cu vișine
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Galerie foto
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Galerie foto
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Profiterol cu vanilie și ciocolată pe o farfurie albastră
Galerie foto
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi: "Aleg să plece în străinătate!
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide