Prăjitură cu vișine și cacao. Un desert de vară cu gust delicios și aspect pe măsură

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

S-au copt vișinele și vrei să profiți din plin de gustul lor? Include-le și în deserturi delicioase precum o prăjitură cu vișine și cacao. Vișinele oferă deserturilor gust ușor acrișor și aspect colorat.

Prăjitură cu vișine și cacao porționată pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează frumos după răcirea completă / Shutterstock

Rețeta este simplă și destul de ușor de preparat. Conține ingrediente comune pentru blaturile de prăjituri sau torturi. Are și avantajul de a nu separa albușurile de gălbenușuri care ar necesita o etapă în plus la modul de preparare. De multe ori există teama de a nu se amesteca perfect albușurile, iar blatul prăjituri nu se va dezvolta suficient.

Citește și

Vișinele pot fi înlocuite și cu cireșe sau chiar alte fructe preferate. Mai târziu când nu se mai găsesc fructe proaspete pe piață, prăjitura se poate prepara și cu fructe din compot sau chiar cu fructe congelate. Pentru a te putea bucura de fructe în orice sezon al anului, ar trebui să cunoști câteva reguli despre congelarea și decongelarea corectă a fructelor. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu această delicioasă prăjitură cu vișine și cacao.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de desert cu fructe, începe cu pregătirea acestora. Curăță vișinele de codițe, clătește-le cu apă rece și extrage-le sâmburii cu ajutorul unei agrafe. Este indicat să nu folosești aparatul pentru scos sâmburi de data aceasta. Vișinele sunt foarte suculente, iar prin presare se va pierde o parte însemnată din seva lor. În plus, se vor și deforma. După ce ai îndepărtat sâmburii pune vișinele într-o sită. Lasă-le acolo, la scurs, până când pregătești compozițiile prăjiturii.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare.

Cum prepari rețeta de prăjitură cu vișine și cacao

Înainte de a amesteca ingredientele pentru blatul de prăjitură, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o formă de copt rotundă sau dreptunghiulară, în care așezi hârtie de copt.

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Amestecă-le bine cu mixerul până când obții o compoziție spumoasă și dublată ca volum. Adaugă uleiul și vanilia și omogenizează compoziția.

Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Încorporează-l, treptat, în compoziție. Apoi întinde aproximativ jumătate din compoziție în tava de copt. În compoziția rămasă adaugă pudra de cacao diluată cu laptele. Întinde compoziția cu cacao peste cea simplă și niveleaz-o la suprafață. Presară vișinele pe deasupra și pune tava în cuptorul încălzit.

Coace delicioasa prăjitură cu vișine și cacao pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi las-o să se răcorească 10-15 minute în forma de copt și transfer-o pe un platou sau un grătar de răcire. După răcirea completă decoreaz-o cu zahăr pudră și o poți porționa.

Dacă mai dorești să prepari o altă prăjitură cu vișine, îți recomandăm rețeta de prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot.

Citește și
Două porții de prăjitură cu vișine și cacao pe două farfurii, alături de prăjitura secționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură cu blat marmorat și vișine secționată pe platou
Prăjitură în două culori cu vișine
Prăjitură cu vișine și cacao porționată pe farfurie și pe platou
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție din prăjitura Valurile Dunării cu vișine
Galerie foto
Prăjitura Valurile Dunării. Rețetă delicioasă cu vișine
Prăjitura Valurile Dunării. Rețetă delicioasă cu vișine
Prăjitură cu prune și iaurt servită pe o farfurie albă
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Porție de prăjitură cu cremă de iaurt și mure pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjitură, o ceașcă de cafea și un trandafir
Galerie foto
Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere
Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide