Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac fursecurile sau biscuiții fragezi cu nucă, avem pentru tine o rețetă de biscuiți Preckedli, tradiționali în bucătăria ungurească și cea austriacă. Este rețeta unor biscuiți crocanți la exterior și ușor moi la interior. Sunt perfecți pentru platoul cu dulciuri diverse și merg tare bine alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Preckedli. Biscuiți fragezi cu nucă pe un platou cu picior
Pentru a adera nuca peste biscuiți, aceștia se ung cu albuș de ou / Shutterstock

Aluatul acestor biscuiți se prepară în mod tradițional cu untură, ingredientul care oferă biscuiților o frăgezime deosebită. La exterior biscuiții sunt glazurați cu albuș bătut și presărați cu nucă măcinată. Aceasta le oferă textură crocantă, gust delicios și aspect spectaculos. Rețeta este versatilă, dacă nu agreezi untura poți folosi unt gras, dar în cantitate mai mare. De asemeni, nucile se pot înlocui cu fulgi de migdale sau cu alune.

Citește și

Rețetele de biscuiți sunt ideale atât pentru mesele festive, cât și pentru gustările dulci de la micul dejun sau de mai târziu. Poți prepara o mulțime de variante de biscuiți, din ingrediente simple și mereu la îndemână. O altă rețetă pe care ți-o recomandăm este cea de biscuiți din fulgi de cereale, cu ciocolată. Aceasta este ideală pentru micul dejun. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru biscuiți fragezi cu nucă – Preckedli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de 10 minute. Apoi vei putea frământa aluatul fraged pentru biscuiți mai cu ușurință. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece pentru a deveni maleabil.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți Preckedli

Pune untura moale într-un bol încăpător, adaugă zahărul pudră și amestecă cele două ingrediente până când rezultă o compoziție cremoasă și omogenă. Încorporează oul întreg și gălbenușul în compoziție, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare. Apoi adaugă vanilia și un praf de sare, iar mai apoi treptat, făina trecută prin sită. Frământă rapid și ușor aluatul până când devine compact și nelipicios.

Descoperă și o rețetă de biscuiți cu cireșe confiate.

Modelează aluatul sub formă de bilă, împachetează-l în folie alimentară și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului, în care așezi hârtie de copt.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l pe masa presărată cu făină și decupează biscuiții sub formă rotundă, de flori, steluțe sau cum îi preferi. Așază-i în tava pregătită, la distanțe de 6-7 mm unii față de alții.

Folosește p pensulă de patiserie și unge suprafața biscuiților cu albuș de ou bătut. Deasupra biscuiților presară nucă măcinată grosier și apas-o ușor pentru a se lipi de glazura din albuș de ou.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace biscuiții Preckedli timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc ușor pe margini.

După stingerea focului, transferă biscuiții cu hârtia de copt pe o suprafață rece, pentru a opri procesul termic. Lasă biscuiții să se răcească bine, apoi îi poți decora cu zahăr pudră și depozita în borcane de sticlă sau în cutii metalice cu capace în dotare. Acești biscuiți pot fi păstrați până la 5-6 zile la loc răcoros și ferit de lumină.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
Galerie foto
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Galerie foto
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
Galerie foto
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Și-a chemat bona și i-a spus că are un monstru sub pat. L-a asigurat că nu e nimic, dar și-a înghițit cuvintele când a verificat
Și-a chemat bona și i-a spus că are un monstru sub pat. L-a asigurat că nu e nimic, dar și-a înghițit cuvintele când a verificat
Și-a chemat bona și i-a spus că are un monstru sub pat. L-a asigurat că nu e nimic, dar și-a înghițit cuvintele când a verificat
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Ce face în fiecare zi milionarul român cu 3 pensii. Cum se menţine în formă, la 78 de ani
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
6 lucruri importante pe care trebuie să le știm despre vaccinuri
6 lucruri importante pe care trebuie să le știm despre vaccinuri
6 lucruri importante pe care trebuie să le știm despre vaccinuri
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide