Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă
Dacă îți plac fursecurile sau biscuiții fragezi cu nucă, avem pentru tine o rețetă de biscuiți Preckedli, tradiționali în bucătăria ungurească și cea austriacă. Este rețeta unor biscuiți crocanți la exterior și ușor moi la interior. Sunt perfecți pentru platoul cu dulciuri diverse și merg tare bine alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Aluatul acestor biscuiți se prepară în mod tradițional cu untură, ingredientul care oferă biscuiților o frăgezime deosebită. La exterior biscuiții sunt glazurați cu albuș bătut și presărați cu nucă măcinată. Aceasta le oferă textură crocantă, gust delicios și aspect spectaculos. Rețeta este versatilă, dacă nu agreezi untura poți folosi unt gras, dar în cantitate mai mare. De asemeni, nucile se pot înlocui cu fulgi de migdale sau cu alune.
Rețetele de biscuiți sunt ideale atât pentru mesele festive, cât și pentru gustările dulci de la micul dejun sau de mai târziu. Poți prepara o mulțime de variante de biscuiți, din ingrediente simple și mereu la îndemână. O altă rețetă pe care ți-o recomandăm este cea de biscuiți din fulgi de cereale, cu ciocolată. Aceasta este ideală pentru micul dejun. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru biscuiți fragezi cu nucă – Preckedli.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi adună toate ingredientele pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de 10 minute. Apoi vei putea frământa aluatul fraged pentru biscuiți mai cu ușurință. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece pentru a deveni maleabil.
Cum prepari aluatul pentru biscuiți Preckedli
Pune untura moale într-un bol încăpător, adaugă zahărul pudră și amestecă cele două ingrediente până când rezultă o compoziție cremoasă și omogenă. Încorporează oul întreg și gălbenușul în compoziție, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare. Apoi adaugă vanilia și un praf de sare, iar mai apoi treptat, făina trecută prin sită. Frământă rapid și ușor aluatul până când devine compact și nelipicios.
Descoperă și o rețetă de biscuiți cu cireșe confiate.
Modelează aluatul sub formă de bilă, împachetează-l în folie alimentară și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Între timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului, în care așezi hârtie de copt.
Scoate aluatul din frigider, întinde-l pe masa presărată cu făină și decupează biscuiții sub formă rotundă, de flori, steluțe sau cum îi preferi. Așază-i în tava pregătită, la distanțe de 6-7 mm unii față de alții.
Folosește p pensulă de patiserie și unge suprafața biscuiților cu albuș de ou bătut. Deasupra biscuiților presară nucă măcinată grosier și apas-o ușor pentru a se lipi de glazura din albuș de ou.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace biscuiții Preckedli timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc ușor pe margini.
După stingerea focului, transferă biscuiții cu hârtia de copt pe o suprafață rece, pentru a opri procesul termic. Lasă biscuiții să se răcească bine, apoi îi poți decora cu zahăr pudră și depozita în borcane de sticlă sau în cutii metalice cu capace în dotare. Acești biscuiți pot fi păstrați până la 5-6 zile la loc răcoros și ferit de lumină.