Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac fursecurile sau biscuiții fragezi cu nucă, avem pentru tine o rețetă de biscuiți Preckedli, tradiționali în bucătăria ungurească și cea austriacă. Este rețeta unor biscuiți crocanți la exterior și ușor moi la interior. Sunt perfecți pentru platoul cu dulciuri diverse și merg tare bine alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Preckedli. Biscuiți fragezi cu nucă pe un platou cu picior
Pentru a adera nuca peste biscuiți, aceștia se ung cu albuș de ou / Shutterstock

Aluatul acestor biscuiți se prepară în mod tradițional cu untură, ingredientul care oferă biscuiților o frăgezime deosebită. La exterior biscuiții sunt glazurați cu albuș bătut și presărați cu nucă măcinată. Aceasta le oferă textură crocantă, gust delicios și aspect spectaculos. Rețeta este versatilă, dacă nu agreezi untura poți folosi unt gras, dar în cantitate mai mare. De asemeni, nucile se pot înlocui cu fulgi de migdale sau cu alune.

Citește și

Rețetele de biscuiți sunt ideale atât pentru mesele festive, cât și pentru gustările dulci de la micul dejun sau de mai târziu. Poți prepara o mulțime de variante de biscuiți, din ingrediente simple și mereu la îndemână. O altă rețetă pe care ți-o recomandăm este cea de biscuiți din fulgi de cereale, cu ciocolată. Aceasta este ideală pentru micul dejun. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru biscuiți fragezi cu nucă – Preckedli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de 10 minute. Apoi vei putea frământa aluatul fraged pentru biscuiți mai cu ușurință. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece pentru a deveni maleabil.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți Preckedli

Pune untura moale într-un bol încăpător, adaugă zahărul pudră și amestecă cele două ingrediente până când rezultă o compoziție cremoasă și omogenă. Încorporează oul întreg și gălbenușul în compoziție, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare. Apoi adaugă vanilia și un praf de sare, iar mai apoi treptat, făina trecută prin sită. Frământă rapid și ușor aluatul până când devine compact și nelipicios.

Descoperă și o rețetă de biscuiți cu cireșe confiate.

Modelează aluatul sub formă de bilă, împachetează-l în folie alimentară și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului, în care așezi hârtie de copt.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l pe masa presărată cu făină și decupează biscuiții sub formă rotundă, de flori, steluțe sau cum îi preferi. Așază-i în tava pregătită, la distanțe de 6-7 mm unii față de alții.

Folosește p pensulă de patiserie și unge suprafața biscuiților cu albuș de ou bătut. Deasupra biscuiților presară nucă măcinată grosier și apas-o ușor pentru a se lipi de glazura din albuș de ou.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace biscuiții Preckedli timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc ușor pe margini.

După stingerea focului, transferă biscuiții cu hârtia de copt pe o suprafață rece, pentru a opri procesul termic. Lasă biscuiții să se răcească bine, apoi îi poți decora cu zahăr pudră și depozita în borcane de sticlă sau în cutii metalice cu capace în dotare. Acești biscuiți pot fi păstrați până la 5-6 zile la loc răcoros și ferit de lumină.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
16 octombrie, 05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. Nu pot sta toată ziua
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. "Nu pot sta toată ziua"
Imagini cu rezerviştii de peste 50 de ani, chemaţi la mobilizare de Armată. "Nu pot sta toată ziua"
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Prima reacţie a lui Cristi Borcea după ce numele lui a apărut într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu mare
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
închide