Înainte de a da start procesului de amestecare a ingredientelor pentru biscuiți, acestea necesită un timp de încălzire la temperatura camerei. În special untul va trebui scos din frigider cu 15-20 de minute înainte, pentru a deveni ușor moale.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți cu cireșe confiate

Adaugă în bolul de frământare untul moale și zahărul pudră. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. În această compoziție încorporează oul întreg, gălbenușul și esența. Omogenizează bine compoziția și înlătură mixerul. Folosește în continuare o spatulă pentru a amesteca ingredientele. Dacă continui să amesteci cu mixerul, untul din compoziție se va înmuia, iar aluatul va mai necesita făină în plus și biscuiții vor ieșii prea tari.

Trece făina prin sită, amestec-o cu un praf de sare și încorporeaz-o treptat în compoziția pentru biscuiți. Pune aluatul într-o pungă de plastic și lasă-l la rece pentru aproximativ o oră.

Descoperă și o rețetă de fursecuri steluțe pentru Crăciun.

Cum formezi și coci biscuiții

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 170 de grade Celsius. Rupe bucăți mici din aluat, de aproximativ 25 grame fiecare.

Modelează-le sub formă de bile și așază-le în tava cuptorului pe hârtie de copt. Așază-le la distanțe de 1-2 cm unele față de altele. Dacă ai un dispozitiv de format biscuiții, folosește-l pe acela pentru a da forme frumoase biscuiților. Așază câte o cireașă la mijlocul fiecărui biscuit din tavă. Presează cireașa ușor cu degetul, să pătrundă mai în interiorul aluatului.

Introdu tava în cuptor și coace delicioșii biscuiți cu cireșe confiate pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.

Lasă-i să se răcească, decorează-i cu zahăr pudră și îi  poți așeza pe platouri. Acoperă platourile cu folie de prospețime și pune-le la loc răcoros până în momentul servirii. Îi mai poți depozita în cutii metalice sau de carton, cu capace în dotare.

Pentru a avea diversitate pe platoul cu fursecuri, mai poți prepara și o rețetă interesantă de biscuiți conuri de brad cu cacao.