Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste fursecuri cu unt și gem sunt fragede și aromate, perfecte pentru a acompania o ceașcă de ceai sau cafea. Aluatul cu unt se topește în gură, iar gemul dulce și ușor acrișor adaugă un contrast de textură și gust care încântă papilele gustative. Se potrivesc de minune atât pe mesele festive, cât și ca o gustare simplă, pregătită cu dragoste.

Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Fursecurile se potrivesc de minune atât pe mesele festive, cât și ca o gustare simplă, pregătită cu dragoste / Shutterstock

Fursecurile cu unt și gem sunt adevărate mici opere de artă culinară, îmbinând textura fragedă a aluatului cu dulceața și aromele intense ale gemului. Aluatul, bogat în unt oferă un gust delicat, cu note subtile de vanilie. Fursecurile au o suprafață netedă, iar marginile ușor aurii dezvăluie coacerea perfectă.

Citește și

În mijlocul fiecărui fursec, adâncitura plină de gem captează privirea, oferind o explozie de culoare – un roșu vibrant dacă folosești gem de zmeură, un galben auriu pentru gemul de caise sau o nuanță rubinie în cazul celui de prune. Contrastele vizuale între textura fină a aluatului și luciul gemului fac aceste fursecuri extrem de atrăgătoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La gust, fursecurile sunt echilibrate: dulceața gemului completează perfect nota ușor sărată a aluatului fraged. Textura gemului, fie netedă și mătăsoasă, fie cu mici bucăți de fructe, adaugă un element surprinzător fiecărei mușcături. Fursecurile sunt suficient de delicate pentru a fi savurate alături de un ceai de plante sau o cafea aromată. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste delicioase fursecuri cu unt și gem.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru toate ingredientele pentru prepararea aluatului și lasă-le câteva minute la temperatura camerei. Este important ca untul să fie moale pentru a-l putea amesteca ușor cu celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru fursecuri cu unt și gem

Într-un bol mare, mixează untul cu zahărul pudră până obții o cremă pufoasă și omogenă. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și esența de vanilie, continuând să mixezi până la încorporare. Încorporează făina cernută și un praf de sare, amestecând cu o spatulă sau cu mâna, până obții un aluat fraged omogen și ușor de modelat. Formează o bilă din aluat, înfășoar-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru 30 de minute.

Înainte de a forma fursecurile preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Întinde aluatul într-o foaia de 4-5 mm grosime, pe masa presărată cu făină. Decupează fursecurile cu decupatoare de mai multe forme. Lasă o parte din fursecuri întregi, iar la cealaltă parte decupează mijlocul.

Așază fursecurile în tavă și coace-le timp de 12-15 minute sau până când marginile devin ușor aurii.

Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar. Apoi pune câte o linguriță de gem pe fursecurile întregi și așază peste ele fursecurile decupate.

Opțional, poți presăra zahăr peste delicioasele fursecuri cu unt și gem.

Fursecurile se pot servi imediat după răcire, iar restul se pot păstra într-o cutie închisă ermetic, timp de 5-7 zile. Sunt ideale pentru cadouri dulci sau pentru a aduce un strop de bucurie în orice moment al zilei.

Poți experimenta cu diferite tipuri de gem pentru a varia aromele.

Aceste fursecuri sunt o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, evocând amintiri de sărbători și momente petrecute în familie. Perfecte pentru a crea un colț dulce în orice zi!

Și tot din categoria fursecurilor umplute cu gem îți recomandăm să încerci și rețeta de fursecuri Linzer.

Citește și
Fursecuri cu gem decorate cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri cu unt și gem multicolor
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
+0
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulciuri de post uşor de făcut
Galerie foto
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
persoana care pune untul în deserturi
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Ce se întâmplă cu inima ta când bei un pahar de vin, potrivit experților
Era desfoliată toată faţa. A dat nas în nas cu ursul lânga casă. Lupta cu el l-a băgat în spital
"Era desfoliată toată faţa". A dat nas în nas cu ursul lânga casă. Lupta cu el l-a băgat în spital
"Era desfoliată toată faţa". A dat nas în nas cu ursul lânga casă. Lupta cu el l-a băgat în spital
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Interdicţia care l-a adus pe Valentin Ceauşescu la Steaua: amp;#8220;Nu ajungea să câştige Cupa Campionilor”
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Ispita Marcel din sezonul 8 Insula Iubirii nu mai arată deloc așa cum îl știai. La ce schimbare de look a apelat
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
închide