Tocăniță din carne de pui cu legume la grill
Pentru că este sezonul legumelor pline de savoare și culoare, include-le în cât mai multe preparate culinare. Îți oferim pe această cale o rețetă de tocăniță din carne de pui cu legume la grill, pe care o vei adora.
Galerie foto
Chiar dacă vei petrece mai mult timp gătind această mâncare, te vei bucura la final de un preparat cu o explozie de savoare și culoare. Legumele coapte la grill se combină armonios cu carnea de pui într-un gust de senzație. Iar sosul din roșii coapte și acestea pe grill cu usturoi, completează perfect gustul tocăniței.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o delicioasă tocăniță.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pregătești legumele și pieptul de pui. Apoi vei prepara un sos de usturoi cu care vei unge legumele înainte de a le așeza pe grill.
Pași necesari pregătirii ingredientelor pentru tocăniță din carne de pui cu legume la grill
Curăță ceapa, morcovii și ardeii. Apoi speli bine toate legumele și le pui în site la scurs. Vânăta și dovlecelul le tai în rondele. Le așezi pe o suprafață plană și le presari cu sare, pentru a se deshidrata. Le lași așa aproximativ 15 minute. Apoi le tamponezi cu prosoape de hârtie absorbante.
Celelalte legume le tai în bucăți aproximativ egale cu rondelele de vânătă și dovlecel. Pieptul de pui îl tai în două bucăți și le condimentezi cu sare și piper.
Curăță 3-4 căței de usturoi și pune-i în mojar. Presară sare peste ei și pisează-i. Topește untul într-o tigaie și amestecă-l cu usturoiul pisat. Adaugă și puțin piper. Unge bucățile de legume cu acest sos de usturoi. Apoi înfige-le pe țepușe de frigărui așezate aleatoriu. Așază frigăruile de legume pe grill-ul încins.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
După ce ai terminat cu frigăruile de legume, adaugă pe grill și roșiile cherry și câțiva căței de usturoi. Apoi prepari separat, tot pe grill și pieptul de pui. Când ai toate ingredientele pregătite, poți prepara tocănița.
Pași necesari pentru prepararea tocăniței
Așază o tigaie wok cu puțin ulei pe flacăra aragazului. Toacă mărunt bucățile de ceapă și adaugă-le în tigaie. Pasează cu ajutorul unui blender roșiile coapte. Apoi trece-le prin sită. Adaugă-le peste ceapa din tigaie. Adaugă și usturoiul copt, dar și usturoiul amestecat cu unt, rămas de la ungerea legumelor.
Fierbe sosul de roșii până când devine mai consistent. Pentru un plus de aromă, adaugă și câteva frunze de busuioc, rupte mărunt. Apoi adaugă legumele preparate pe grill, tăiate în jumătăți, dar și pieptul de pui tăiat tot în bucăți mici.
Fierbe delicioasa tocăniță din carne de pui cu legume la grill, pentru 10-12 minute. Aromele ingredientelor se vor întrepătrunde armonios într-o explozie de gusturi.
Poți savura delicioasa tocăniță presărată cu pătrunjel verde pentru un plus de prospețime. O poți savura simplă sau alături de o mămăliguță.
Trece pe listă pentru data viitoare și rețeta de piept de pui Caprese.