Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
Dacă adori combinațiile dintre legume și carne, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de pulpe de pui în sos de legume. Este o rețetă gustoasă și consistentă, perfectă pentru masa de prânz.
Galerie foto
Modul de preparare este foarte simplu, iar timpul relativ scurt. Pulpele de pui se pătrund foarte rapid, iar sosul de legume, de asemeni, se prepară într-un timp scurt. Tot ce ai de făcut este să rumenești pulpele de pui la tigaie, iar legumele le prepari separat. Apoi le amesteci în același vas, mai adaugi puțină supă și le fierbi împreună atât cât să se întrepătrundă toate aromele. Dacă nu ai supă, poți adăuga apă fierbinte.
Pulpele de pui sunt alegerea perfectă pentru atunci când dorești o mâncare gustoasă și rapidă. Le poți prepara în multe moduri: la grătar, la cuptor sau la tigaie și de fiecare dată vor fi apreciate. Una dintre variantele preparării pulpelor de pui o poți descoperi la rețeta de pui alla cacciatora. Este o rețetă delicioasă din bucătăria italiană, foarte apreciată. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru pulpe de pui în sos de legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pulpelor de pui pe care le clătești cu apă, le ștergi bine cu prosoape de hârtie și le condimentezi cu sare și piper. Le lași pe o farfurie timp de 10-15 minute, pentru a pătrunde puțin condimentele în carne.
Cum prepari pulpe de pui în sos de legume
Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă pulpele de pui. Rumenește-le bine pe toate părțile, apoi transferă-le într-o cratiță.
Pune deoparte roșiile și ardeiul iute și curăță celelalte legume, clătește-le cu apă rece și toacă-le în bucăți mici. Călește-le ușor în uleiul din tigaie și mai adaugă 1-2 linguri de ulei, dacă mai este cazul. Adaugă și puțină sare peste legume, pentru a le ajuta să se pătrundă mai rapid și să-și degaje aromele. Când sunt ușor pătrunse, adaugă-le în cratița cu pulpele de pui, împreună cu uleiul din tigaie.
Roșiile opărește-le în apă clocotită pentru un minut, apoi decojește-le și toacă-le în cuburi. Poți folosi și sos de roșii conservat dacă îți este mai la îndemână.
Așază cratița cu ingrediente pe flacăra aragazului, adaugă roșiile tocate, supa de pui sau apa și 1-2 foi de dafin. Așază un capac peste cratiță, dar lasă puțin loc liber și fierbe ingredientele pentru 15-20 de minute. Asezonează-le cu sare, piper, boia de ardei, după gust, Adaugă și 3-4 rondele de ardei iute, dacă dorești mâncarea ușor picantă. Mai poți adăuga rondele de ardei iute și în timpul servirii.
Tot în timpul servirii poți adăuga peste delicioasele pulpe de pui în sos de legume și frunze de pătrunjel verde. Dacă dorești să le servești cu o garnitură, îți recomandăm o rețetă de piure de cartofi, cremos și gustos.
Galerie foto