Pui alla cacciatora. Rețetă delicioasă din bucătăria italiană
Pentru masa de prânz sau chiar pentru cină, rețeta de pui alla cacciatora poate fi alegerea perfectă. Este o rețetă delicioasă din bucătăria italiană pre care ți-o recomandăm cu mare drag.
Galerie foto
Este o mâncare foarte populară în Italia, iar denumirea originală este ”Pollo alla Cacciatora”, care se traduce prin pui vânătoresc. Rețeta este foarte simplă, nu necesită multe ingrediente și nici tehnici complexe de preparare. De altfel, majoritatea rețetelor din bucătăria italiană sunt simple și ușoare. Exemplare sunt rețetele de paste care pe lângă simplitate au și un timp scurt de preparare.
Dacă am amintit de paste să știți că și rețeta aceasta se poate combina cu pastele ca garnitură. De fapt veți găsi rețeta preparată în mai multe variante: cu adaos de cartofi, orez, ciuperci, măsline și multe altele.
Descoperă aici și o rețetă de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie pe care o poți combina cu puiul vânătoresc. Mai jos vei descoperi rețeta de pui alla cacciatora detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi aduni pe masa de lucru toate ingredientele necesare acestei rețete, întrucât timpul de preparare este unul relativ scurt. Toate ingredientele se vor adăuga pe rând, în același vas, deci este ideal să le ai la îndemână când aprinzi aragazul.
Cum prepari rețeta de pui alla cacciatora
Porționează carnea de pui, condimenteaz-o cu sare și piper și rumenește-o într-o cratiță cu ulei încins. Întoarce carnea pe toate părțile să se sigileze bine.
Curăță legumele, clătește-le și toacă-le mai mărunt. Adaugă-le în cratița cu carne și amestecă-le ușor prin uleiul încins. Adaugă și 1-2 crenguțe de rozmarin să se aromatizeze legumele plăcut. Apoi adaugă vinul alb. Fierbe carnea de pui cu legumele în vin până când se evaporă alcoolul, fără a acoperi cratița.
Descoperă și o rețetă de pui cu găluște în sos picant de ceapă caramelizată.
După ce sosul din cratiță s-a redus și nu se mai simte alcoolul, adaugă roșiile tocate împreună cu sucul din conservă. Folosește o conservă simplă de roșii, fără arome. Poți folosi și roșii proaspete dacă sunt coapte și gustoase, dar le decojești și le toci în cuburi.
Dacă nu mai este foarte mult lichid în cratiță poți adăuga și 200 ml de apă sau de supă. Poți adăuga supă de pui sau supă de legume. Acum poți să acoperi cratița cu un capac și mai lasă mâncarea să fiarbă timp de 10-12 minute, sau până când roșiile se pasează, iar sosul devine consistent.
Crenguțele de rozmarin este bine să le îndepărtezi după 15-20 de minute de fierbere. Acestea au aroma foarte puternică și pot influența gustul în mod neplăcut dacă sunt fierte timp îndelungat.
La final de preparare sau chiar și în timpul servirii adaugă și pătrunjel verde tocat. Acesta va oferi un plus de prospețime, dar și aromă deliciosului pui alla cacciatora.
Dacă dorești și o garnitură, îți recomandăm să prepari rețeta de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.
Galerie foto