Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Marinarea cărnii de pui este o etapă importantă dacă vrei să ai un grătar suculent, fraged și, mai ales, gustos. Sunt zeci de rețete și modalități prin care poți face acest lucru, însă nu toate dau rezultate foarte bune. Află și tu care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Descoperă câteva sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Nu îți trebuie multă experiență în bucătărie pentru marinarea cărnii de pui. Este un pas pe care nu trebuie să îl sari atunci când gătești friptură de pui, dar nu necesită niște tehnici deosebite. Specialiștii de la Food52 au făcut o serie de teste pentru a vedea care variantă de marinare este cea mai bună.
Marinarea cărnii de pui schimbă consistența, textura și gustul cărnii de pui, care în general este destul de fadă. Nu este suficient să pui sare, piper și ulei de măsline dacă vrei să îți duci preparatul la un alt nivel. Unul dintre ingredientele marindei trebuie să fie acid. Poți folosi vin, sucuri de fructe, lapte bătut sau iaurt, lămâie, chiar și un oțet mai aromat.
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui
Specialiștii de la Food 52 au făcut testele folosind piept de pui dezosat, fără piele. Este considerat unul dintre cele mai fade tipuri de carne. Au tăiat porții de 5X5 cm, încercând să aibă grosimi similare pentru a se găti uniform.
Au folosit 7 tipuri de marinadă. Baza a fost la toate aceeași: ½ linguriță de sare și 1 cățel de usturoi tocat. Drept agent acid au utilizat pe rând: oțet de orez, vin alb, suc de portocale, lapte bătut, iaurt, suc de lămâie și sos de roșii. Bucățile de carne au stat câte 6 ore în fiecare dintre cele 7 tipuri de marinadă. Apoi au fost puse cu o linguriță de ulei într-un vas acoperit și gătite la temperatură mare.
Cele mai fragede bucăți de piept de pui au fost cele marinate în suc de lămâie, în sos de roșii, în suc de portocale și iaurt. Laptele bătut nu a avut aproape niciun efect asupra texturii. Cel în oțet a avut jumătate din frăgezimea pieptului de pui lăsat la marinat în suc de lămâie, de exemplu.
Descoperă și care sunt cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne.
În ceea ce privește aroma, sucul de lămâie, sucul de portocale, sosul de roșii și vinul au pătruns extrem de bine în carne. În plus, sucul de lămâie a intensificat și aroma de usturoi. La final s-a dovedit că fiecare dintre cele 7 marinade a influențat într-un mod mai puternic sau mai slab gustul cărnii de pui.
Cum se face în mod corect marinarea cărnii de pui
Una dintre problemele care apar atunci când se marinează carnea de pui este că marinada nu pătrunde suficient în textura sa. Specialiștii au încercat 3 variante: au scufundat carnea, au frecat carnea de pui și au injectat-o cu marinadă.
Alături de friptura ta încearcă și o rețetă de cartofi noi cu unt și mărar.
În urma testului s-a dovedit că nu este nevoie să cumperi ustensile scumpe pentru a injecta carnea de pui cu marinadă. Este suficient să o freci bine și să o lași 3 ore la marinat. Dacă depășești acest timp pieptul de pui va avea o textură de cauciuc.