Cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne. Sfaturi în bucătărie de la specialiști

Pentru ca o friptură să fie cu adevărat delicioasă are nevoie de o marinadă potrivită. Ingredientele acesteia vor frăgezi carnea și îi vor da un gust extraordinar. Trebuie doar să știi ce trebuie să folosești pentru fiecare tip de carne. Descoperă cele mai bune marinade pentru fiecare tip de carne.

Cele mai bune marinade puse pe o bucat deicioasă de carne
Cele mai bune marinade sunt cele care scot în evidență gustul cărnii / Profimedia Images

Sarea, piperul și uleiul de măsline sunt ingredientele comune pentru marinade. Ai putea să le folosești doar pe acestea dacă nu ai în casă condimente, însă dacă vrei să faci o friptură fragedă, suculentă și aromată este nevoie de mai mult.

Cele mai bune marinade pentru carnea de pui

Fiecare tip de carne are nevoie de o marinadă specială. Cele mai bune marinade pentru carnea de pui includ ingrediente simple și ușor de folosit. Descoperă mai multe și despre rețeta de pui întreg la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marinadă cu sos de soia

Marinada cu sos de soia este ideală pentru preparatele din carne de pui. Aceasta poate fi folosită de pulpele de pui, dar și pentru rețetele cu piept de pui. Descoperă în cele ce urmează ingredientele și modul de preparare.

Marinada pentru carnea de pui pusă peste pulpe și aripi de pui
Marinada cu sos de soia se folosește și pentru carnea la grătar și pentru cea la cuptor / Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 25 g zahăr brun
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Într-un vas se amestecă toate ingredientele. Se înțeapă carnea de pui din loc în loc cu o furculiță și se pune apoi într-o pungă ziplock mare. Deasupra se toarnă marinada. Se lasă la rece minumum 30 de minute, ideal 4-5 ore.

Citește și

Marinadă cu iaurt

Marinada cu iaurt și lămâie este minunată pentru preparatele din carne de pui. Se prepară rapid și are un gust delicios. Află mai multe despre felul în care marinezi carnea în mod corect.

Marinada cu iaurt alături de jumătăți de lămâie
Marinada cu iaurt poate fi folosită și pentru puiul prăjit / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 1 linguriță de chimion
  • 1 linguriță de coriandru
  • 1 linguriță de paprika
  • ¼ linguriță de ardei iute
  • ¼ linguriță de scorțișoară pudră
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 40 g coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Toate ingredientele se amstecă până se omogenizează. Carnea de pui se scufundă în marinadă astfel încât să fie acoperită integral. Se dă la rece, de preferat peste noapte, chiar pentru 24 de ore.

Cele mai bune marinade pentru carnea de porc

Carnea de porc are la fel de multă nevoie de o marinadă. Aceasta devine mult mai fragedă și mai gustoasă dacă este preparată cu o marinadă potrivită.

Marinadă pentru cotlet

Marinada pentru cotlet se pregătește ușor și nu necesită foarte multe ingrediente. Este ideală pentru o friptură excelentă.

Cotlete de porc date cu marnada potrivită
Marinada frăgezește cotletul / Profimedia Images

Ingrediente

  • 50 ml sos de soia
  • 25 ml sake (sau alt alcool din cereale)
  • 2 linguri de apă
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 linguri de sos chili (mild)
  • 2 căței de usturoi mărunțit
  • 1 linguriță de ghimbir dat pe răzătoare
  • ½ linguriță de piper alb
  • Sare

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele într-un bol până când zahărul se dizolvă. Se pun cotletele și se lasă la marinat la rece între 4 și 12 ore.

Marinadă din muștar și oțet

Marinada din muștar și oțet este ideală pentru preparatele rapide și gustoase. Se pregătește din câteva ingrediente simple.

Marinana cu muștar pusă pe frigărui din carne de porc
Marinada cu muștar se potrivește cel mai bine pentru carnea la grătar /Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 g muștar Dijon
  • 50 ml oțet de vin alb
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • 1 lingură de salvie uscată
  • 3 foi de dafin
  • Sare
  • Piper
  • 50 ml de ulei de măsline

Mod de preparare

Se amestecă muștarul cu oțetul până se încorporează. Se adaugă usturpoiul, salvia, foile de dafin, sarea și piperul. Folosind un tel se încorporează uleiul încet până se obține o emulsie. Se lasă 5-10 minute să se odihnească.

Într-o pungă ziplock se pune carnea de porc, iar peste ea se toarnă marinada. Se lasă la rece timp de 12 ore.

Cele mai bune marinade pentru carnea de vită

Carnea de vită devine mai fragedă atunci când este dată cu marinada potrivită. Mai jos ți-am pregătit câteva variante.

Marinadă clasică pentru friptură de vită

Marinada clasică pentru friptura de vită se prepară în câteva minute. Iată de ce indrediente ai nevoie pentru a o prepara acasă.

Marinada pentru carne de vită pusă pe mai multe bucăți de carne
Carnea de vită trebuie să stea în marinată câteva ore / Profimedia Images

Ingrediente

  • 50 ml oțet de vin alb
  • 2 linguri de sos Worcestershire
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 lingurișe de oregano proaspăt tocat
  • ½ linguriță de piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță de cimbru proaspăt tocat
  • ¼ linguriță de pudră de ceapă
  • 1-2 căței de usturoi tocați

Mod de preparare

Oțetul și sosul Worcestershire se pun într-un bol și se amestecă cu un tel. Când s-au omogenizat se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până când se încorporează. Se lasă 5 minute la temperatura camerei, apoi se adaugă carnea. Se lasă la marinat minim 2 ore.

Marinadă cu sos de soia

Marinada cu sos de soia poate să facă friptura de vită mult mai fragedă. Mai jos găsești pașii necesari de preparare.

Marinada cu sos de soia pusă pe un cotlet de vită
Marinada frăgezește carnea de vită / Profimedia Images

Ingrediente

  • 70 ml sos de soia
  • 70 ml zeamă de lămâie
  • 70 ml zeamă de lămâie
  • 120 ml ulei de măsline
  • 50 ml sos Worcestershire
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • 2 linguri de condimente italienești
  • 1 linguriță de piper
  • Sare

Mod de preparare

Într-un vas se amestecă toate ingredientele cu un tel până când se omogenizează. Se adaugă carnea, se acoperă și se dă la rece pentru 2 ore, de preferat peste noapte.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Exemplu de carne marinată pe un tocător de lemn, pentru a înțelege cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil
Marinarea cărnii de pui surprinsă într-o tavă mare
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui. Sfaturi utile pentru un grătar suculent și aromat
Pulpe de pui la grătar decorate cu ierburi aromatice
Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasă
Pulpe de pui la grătar. Cum prepari cel mai bun baiț pentru o friptură delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Cum a ajuns Leonard Doroftei să aibă un salariu de 3.500 de euro. Canadienii, şocaţi de campionul umilit în România
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide