Red Velvet Cupcakes. Rețetă de brioșe speciale pentru Valentine’s Day
Una dintre cele mai populare rețete de desert, preparată special pentru Valentine’s Day, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Este o rețetă de brioșe preparate dintr-un aluat de culoarea catifelei roșii, garnisite cu o cremă albă.
Galerie foto
Brioșele au toate elementele simbolice sărbătorii amintite și pot fi ideale pentru un cadou dulce dăruit persoanei iubite. Ca și cremă poți opta fie pentru o cremă de brânză cu frișcă, preparată la rece, fie pentru o cremă de ciocolată albă. Poți opta chiar și pentru frișcă simplă, pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare.
Descoperă aici și o rețetă de cremă din mascarpone cu frișcă, perfectă pentru a decora brioșele cu ea. Mai jos urmărește lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de brioșe catifea roșie.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu aducerea ingredientelor pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână când începi pregătirea compoziției pentru brioșe.
Cum prepari aluatul pentru Red Velvet Cupcakes
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune uleiul la încălzit și topește untul în el, apoi lasă amestecul de grăsimi să se tempereze.
Între timp separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile mixează-le presărate cu un praf de sare, până când devin spumoase. Adaugă, treptat, zahărul și amestecă bine albușurile cu zahăr până când bezeaua devine fermă.
Amestecă gălbenușurile cu grăsimile temperate. Adaugă iaurtul și bicarbonatul stins în sucul de lămâie. Omogenizează bine compoziția și adaugă făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt și trecute prin sită. Apoi adaugă 2-3 picături din colorantul alimentar.
Pune hârtiuțe speciale în formele de copt și unge-le cu puțin ulei la interior. Umple hârtiuțele pentru 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru brioșe. Coace brioșele pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-le la răcit și prepară crema.
Descoperă și o rețetă de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
Cum se prepari cremă albă pentru Red Velvet Cupcakes
Încălzește frișca lichidă într-un vas așezat pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă. Înainte de a ajunge la punctul de fierbere stinge focul și adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecă energic până când ciocolata albă se topește și compoziția devine omogenă. Lasă compoziția să se răcească, apoi pornește mixerul și amestec-o până când devine cremoasă. Adaugă mascarponele și un praf de sare.
Pune crema de ciocolată albă cu mascarpone la rece timp de 30-40 de minute pentru a deveni ușor fermă.
Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat prăjituri și torturi, formează aveline din cremă, deasupra brioșelor. Peste cremă, pentru un plus de aspect și culoare, presară firimituri obținute dintr-o brioșă.
Dacă te întrebi ce mai poți prepara pentru a-i cuceri pe cei dragi de Valentine’s Day sau de Dragobete, îți recomandăm și o rețetă de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză și castraveți.
Galerie foto