Rețetă simplă de muffins cu nutella, pentru porția de desert
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru porția de desert zilnic, încearcă o rețetă simplă de muffins cu nutella. Pe cât de simplu sunt de preparat, pe atât de delicioase și apetisante sunt aceste brioșe.
Galerie foto
Indiferent cum le spunem: muffins, brioșe sau cupcake, aceste deserturi cuceresc în primul rând prin forma lor interesantă. Sunt ideale de preparat atât pentru răsfățul dulce de zi cu zi, cât și pentru un platou cu prăjituri festive. Sunt direct porționate individual, iar așezate în hârtiuțe speciale sub formă coșulețe, aspectul lor este unul spectaculos.
Poți prepara brioșele în multe moduri. Pornind de la rețeta clasică, aluatul brioșelor poate fi îmbogățit cu fructe proaspete sau uscate, cu bucăți de ciocolată și diferite alte ingrediente. Poți garnisi brioșele cu diferite creme sau glazuri, după propriul gust și propria imaginație. Din categoria celor cu fructe, descoperă și o rețetă de brioșe de post cu afine și nucă de cocos. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesarii preparării brioșelor cu nutella.
Ingrediente
Mod de preparare
Aluatul pentru muffins se prepară mai simplu decât cel pentru pandișpan sau chec, pentru că nu necesită separarea albușurilor de gălbenușuri. Textura acestora este ușor mai densă și mai umedă ceea ce face ca prăjiturelele să fie mai deosebite.
Descoperă aici și rețeta unui spectaculos și delicios chec din albușuri cu mac și aromă de lămâie.
Cum prepari această rețetă simplă de muffins cu nutella
Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului pentru brioșe și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adaugă într-un bol ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Amestecă-le bine, eventual, trece amestecul și printr-o sită.
Într-un alt bol sau un pahar simplu sau gradat, amestecă oul până la omogenizare. Apoi, adaugă pe rând: uleiul, laptele și esența. Omogenizează foarte bine acest amestec de lichide. Apoi toarnă-l peste ingredientele solide, amestecând continuu, până la omogenizare.
Pune hârtiuțe speciale în formele pentru muffins. Distribuie aluatul în interiorul acestora, atât cât să umpli 3/4 din capacitatea lor. Aluatul se va dezvolta în timpul tratamentului termic și este riscul să se reverse din formele de copt dacă sunt umplute mai mult.
Cu o linguriță mai mică adaugă din nutella deasupra fiecărui muffin, la mijlocul aluatului. Pune formele cu aluat la cuptor și coace delicioșii muffins cu nutella pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Nu îi coace în exces, ci doar până când se rumenesc ușor la suprafață.
Poți adăuga nutella și după coacerea acestora dacă îi dorești mai cremoși și mai delicioși.
Savurează delicioșii muffins după răcire, alături de prieteni și familie. Pentru data viitoare când mai dorești să prepari un astfel de desert, încearcă rețeta de cupcakes cu frișcă și vanilie.
Galerie foto