10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești

Brioșele englezești sunt gustoase și destul de populare în întreaga lume. Sunt consumate de mai bine de 100 de ani, fiind preparate pentru prima dată în 1880, în brutăria din New York a lui Samuel Bath Thomas. Au devenit imediat populare pentru că sunt pufoase, moi și gustoase. Descoperă și tu o listă cu 10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești. Rețete simple și rapide pentru orice însepător în bucătărie.

brioșe englezești pe o farfurie
Brioșele englezești se potrivesc cel mai bine în sandviciuri / Shutterstock

Brioșele englezești se consumă în mod aproape exclusiv la micul-dejun, însă sunt potrivite pentru oricare moment al zilei. Pot fi integrate într-o mulțime de preparate, de la sandvișuri, până la pizza, chiar deserturi.

Iată câteva moduri delicioase în care poți să folosești brioșe englezești.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești

Nu ai nevoie de multe indregiente pentru a pregăti un mic dejun delicios și copios. Cu puțină răbadare și inspirație vei reuși să pui pe masă rețete simple și gustoase. Dacă ai la îndemână câteva brioșe englezești, atunci lucrurile vor fi cu atât mai simple, spun bucătarii pentru EatThis.com.

Frigănele

Frigănelele sunt tot un preparat pentru mic dejun, dar nu este modul obișnuit în care sunt consumate brioșele englezești.

După ce tai brioșele pe jumătate, le treci printr-un amestec de ou, lapte, zahăr, scorțișoară și extract de vanilie. Apoi, le prăjești în ulei încins. Vor fi moi și foarte gustoase. Dacă vrei poți să adaugi și topping de fructe sau de dulceață.

Burgeri

Poți face burgerul perfect folosind în loc de chifla clasică brioșă englezească. Prăjește-o puțin înainte pentru a aduce un plus de textură crocantă. După ce ai gătit burgerul pe grătar, adaugă brânza ta preferată, apoi așează-le deasupra brioșei englezești. Pune salată verde, roșii, murături, ceapă și condimente. Nu doar că va avea un gust mai interesant, dar burgerul tău va fi și mai sărac în calorii.

Sandvici cu brânză la grătar

Brânza la grătar poartă în ea aroma zilelor de vară cu prieteni și aer curat. Cu o salată alături din legume de sezon este tot ceea ce ai nevoie într-o zi călduroasă.

Deși se potrivește minunat cu pâinea albă, poți să faci o schimbare și să alegi pentru sandviciul tău brioșe englezești. Înainte de a le folosi, taie-le pe jumătate și lasă-le să se rumenească pe grătar.

Sandviciuri cu salată de ouă

Salata cu ouă poate fi un preparat delicios în orice zi a anului. Se face atât de simplu, din ouă fierte tocate, maioneză și muștar, încât este păcat să nu o încerci cât mai des. Dacă o întinzi pe o brioșă englezească prăjită vei aduce și o textură crocantă și vei avea o masă copioasă .

Sandviciuri pentru congelator

Datorită texturii lor brioșele englezești își păstrează consistența după ce sunt decongelate. Poți profita de acest lucru pentru a-ți pregăti câteva mese în avans atunci când ai timp. Este foarte simplu. Fă-ți câteva sandviciuri cu bacon, ou, brânză, chiar și cârnați. Încălzește-le la sandwich maker, apoi lasă-le să se răcească puțin și dă-le la frigider. Când sunt reci în totalitate, pune-le în pungi speciale și dă-le la congelator. Când vrei să le consumi le încălzești la cuptorul aragazului sau la air fryer.

Mini pizza

Brioșele englezești pot constitui o bază excelentă pentru mini pizza. Posibilitățile sunt nenumărate pentru că poți pune orice fel de toppinguri și sosuri vrei.

Poți încerca și variante mai inedite: brânză cheddar, carne de pui la grătar și ceapă roșie, roșii roma feliate, acoperite cu brânză mozzarella proaspătă și busuioc sau salsa acoperită cu un amestec de brânză mexicană și creveți la grătar.

Mini pizza pe blat de brioșe englezești poate fi o masă de prânz, cină sau chiar o gustare mai consistentă.

Poți încerca să faci chiar și pizza desert delicioasă, acoperind jumătățile de brioșe englezești cu ciocolată stropită, căpșuni feliate și nuci mărunțite sau cu mere trase la tigaie de scorțișoară și amestecate cu cremă de brânză.

Caserolă pentru micul dejun

Atunci când ai nevoie de un mic dejun mai consistent poți să pui într-un vas termorezistent brioșe englezești și deasupra lor felii de cârnați și brânză, peste care să torni ouă bătute. Le dai la cuptor pentru 45 de minute.

Poți face și o variantă dulce cu brioșe englezești peste care torni un amestec de ouă băute, lapte, zahăr brun, scorțișoară și vanilie. Vasul se dă la cuptor aproximativ 30 de minute, apoi se servește cât este cald.

Sandvici cald cu ton

Dacă îți plac sandviciurile cu salată de ton, atunci poți să le îmbogățești folosind o brioșă englezească. Începe prin a pune hârtie de copt într-o tavă pentru cuptor. Apoi, feliază brioșele englezești și așează-le pe jumătate de tavă.

Taie felii de roșii și așeză-le pe cealaltă jumătate. Apoi, amestecă niște ton cu sos tartar sau maioneză. Adăugă tulpini de țelină tocate mărunt sau orice alte ingrediente dorești și pune o linguriță din amestecul de ton pe fiecare roșie.

Deasupra așează o felie din brânză preferată, apoi dă tava la cuptor pentru câteva minute până când se topește brânza. Scoate tava și asamblează sanviciurile. Servește-le calde.

Ouă Benedict

Ouăle Benedict sunt un preparat clasic pentru un mic-dejun mai relaxat sau pentru un brunch în zilele de weekend. Pe o felie de brioșă englezească prăjită, se pun un ou poșat, bacon și sos olandez cremos. Combinația este un adevărat răsfăț .

Budincă de pâine

Budinca de pâine este un fel de mâncare care există de secole. La începuturile sale această rețeta a apărut din dorința de a evita irosirea pâinii învechite.

Pentru a-i da o viață nouă și a o face din nou comestibilă, pâinea a fost înmuiată în lichide îndulcite și apoi coaptă.

Datorită originilor și utilizării sale în prevenirea risipei alimentare, ceea ce era mai mult o preocupare pentru cei cu bani mai puțini, budinca de pâine obișnuia să fie numită „budinca săracului”.

De-a lungul timpului, rețetele au evoluat, iar acum este văzută ca o masă delicioasă pentru oricine.

Se poate face budincă de pâine cu mere și stafide, cu căpșuni și rubarbă sau budincă de pâine cu ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețete sofisticate pentru mic dejun
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
5 rețete de mic dejun pe care să le încerci în weekend. Preparate simple și gustoase
castronele cu fructe proaspete și borcane cu iaurt și fructe mărunțite
5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
5 rețete de mic dejun pe care le poți prepara de seara
Micul dejun englezesc pe o farfurie albă
Ce este micul dejun englezesc? Iată ce trebuie să ai pe farfurie ca să mănânci ca un britanic
Ce este micul dejun englezesc? Iată ce trebuie să ai pe farfurie ca să mănânci ca un britanic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
închide