Brioșe cu ciocolată din două ingrediente. Nu ai nevoie de ouă, lapte sau ulei
Brioșele cu ciocolată sunt întotdeauna o idee bună. Dacă se fac rapid și nu au nevoie de multe ingrediente atunci sunt desertul de care ai nevoie când ți-e poftă de ceva bun, rapid și ieftin. Pentru zilele reci de toamnă, noi îți oferim rețeta de brioșe cu ciocolată din două ingrediente!
Pentru a face aceste brioșe cu ciocolată nu vei avea nevoie de un mixer. Un tel este suficient pentru a omogeniza înghețata topită și făina. Acestea sunt cele două ingrediente pe care trebuie să le ai în bucătărie.
Unul dintre ingredientele surpriză ale acestui desert este înghețata de ciocolată. Motivul pentru care este folosită este că are în compoziție restul ingredientelor de care ai avea nevoie pentru brioșe.
Ai grijă să fie o înghețată de calitate, făcută din lactate. Cu cât înghețata este mai bună cu atât brioșele vor fi mai pufoase și mai delicioase. Dacă adori înghețata, îți oferim și o rețetă de budincă de ciocolată. O vei îndrăgi încă de la prima linguriță.
Mai jos te invităm să descoperi lista de ingrediente pentru delicioasele brioșe cu ciocolată, brioșe făcute din două ingrediente.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se unge cu unt o tavă de brioșe cu 8 forme. Se pun apoi coșulețe pentru brioșe din hârtie sau silicon.
Se pune înghețata topită într-un vas, apoi se adaugă făina. Se amestecă cu ajutorul unui tel foarte bine, până ce nu mai sunt deloc cocoloașe. Se lasă un minut să se odihnească aluatul, apoi se pune compoziția în formele de brioșe. Acestea trebuie umplute ¾ din fiecare.
Se dă tava la cuptor pentru 12-15 minute sau pâcă când brioșele trec testul scobitoarei.
Ce trebuie să știi înainte de a prepara brioșe cu ciocolată din două ingrediente
Alege mereu sortimente de înghețată care au ouă în compoziție. Acest lucru va influența textura finală a brioșelor. Dacă înghețata are ou, atunci acestea vor fi mai moi. Dacă înghețata nu are ouă, atunci brioșele vor avea o consistență apropiată de cea a pandișpanului.
Dacă ți-am făcut poftă de pandișpan, îți oferim și rețeta de pandișpan cu prune, delicioasă pentru momentele în care ai musafiri acasă.
Când vine vorba de alegerea făinei este recomandat să folosești una care are deja adăugat praf de copt, dar dacă nu ai la îndemână este bună și cea simplă. Vei adăuga la aceasta aproximativ jumătate de plic de praf de cop. În felul acesta delicioasele brioșe cu ciocolată din două ingrediente vor crește mult mai frumos.
De asemenea, este recomandat să pui și un praf de sare. El are rolul de a potența aromele celorlalte ingrediente și de a intensifica efectele prafului de copt.
Un ingredient care nu este trecut pe listă, dar care poate fi pus fără probleme este ciocolata. Poți folosi bucăți de ciocolată, fulgi sau chipsuri de ciocolată. Poate fi ciocolată cu lapte, amăruie sau albă, în funcție de preferințele tale. Pentru că brioșele cu ciocolată nu sunt foarte dulci poți să pui ca adaos o ciocolată mai puțin amăruie. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de ciocolată neagră.