Primul pas pentru prepararea merelor în pijama constă în prepararea aluatului pentru clătite. Acesta se prepară rapid, dar necesită un timp scurt de relaxare, doar până când pregătești merele. Este recomandat ca merele să fie pregătite ultimele, pentru a nu oxida.

Ia un bol încăpător și adaugă în el ouăle, un praf de sare și cele 50 gr de zahăr. Cu ajutorul mixerului sau cu un tel, amestecă bine ingredientele până la omogenizare. Adaugă untul topit și lăsat la temperatura camerei, vanilia, laptele și omogenizează din nou compoziția. Apoi, încorporează treptat făina amestecată cu pudra de scorțișoară. Aluatul obținut va avea textura mai densă decât aluatul pentru clătitele clasice. Lasă-ldeoparte și pregătește merele.

Cum prepari rondele de mere în aluat de clătite

Ia fiecare măr în parte și cu un dispozitiv tubular înlătură cotoarele. Poți folosi un cuțit cu vârful ascuțit, dacă îți lipsește acel dispozitiv. Apoi decojește merele și taie-le în rondele cu grosimea de maximum 1 cm. Adaugă rondelele de mere imediat în bolul cu aluatul de clătite, pentru a nu le da timp să oxideze.

Așază o tigaie mai adâncă pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă uleiul în ea și lasă-l să se înfcingă. Este foarte importantă intensitatea flăcării pentru coacerea perfectă a merelor în pijama. Dacă o setezi la minimum, aluatul de clătite se va îmbiba cu ulei în timpul coacerii. Iar dacă o setezi la maximum, aluatul se va rumeni rapid la exterior, iar la interior va rămâne necopt.

Când uleiul s-a încins bine, ia câte o felie de măr cu aluat și adaug-o în tigaia cu ulei. Adaugă câte 5-6 rondele în tigaia cu ulei pentru a se rumeni uniform și a nu se lipi între ele. Când sunt bine rumenite pe prima parte întoarce-le și rumenește-le uniform și pe a doua parte.

Scoate rondelele de mere rumenite pe prosoape de hârtie pentru a se scurge uleiul de pe ele. Apoi le poți transfera pe un platou.

Lasă-le să se răcească și presară zahăr pudră peste delicioasele rondele de mere în aluat de clătite cu zahăr pudră. Pot fi servite atât simple cât și cu un sos de vanilie, un sos de ciocolată sau chiar un sos caramel. Descoperă aici și rețeta celui mai delicios sos caramel.