Ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Rețetă de aperitiv savuros
Dacă ești în căutarea unei rețete de aperitiv gustos și interesant, avem pentru tine o rețetă de ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Este ideală de preparat pentru una dintre gustările zilei.
Galerie foto
Rulada are la bază un aluat din cartofi fierți și pasați, amestecați cu făină și ou. Ca și umplutură, poți opta pentru mai multe ingrediente: legume, brânzeturi și specialități din carne. Poți adapta rețeta în funcții de ingredientele pe care le ai la îndemână. Iar ca mod de preparare, poți alege cuptorul pentru coacere, sau flacăra aragazului pentru fierberea ruladei.
Rețeta acestei rulade o mai poți prepara și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Adaugi făină și ouă și pregătești rapid aluatul. Tot din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi îți mai recomandăm și o rețetă de clătite aperitiv, umplute cu brânzeturi și roșii cherry. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara ruladă de cartofi cu spanac și bacon.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă nu ai avut piure de cartofi în meniu, primul pas pentru prepararea ruladei constă în fierberea cartofilor. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți, fără a le îndepărta coaja.
În timp de fierb cartofii, poți pregăti și spanacul pentru umplutură, dar și baconul.
Cum prepari aluatul pentru ruladă de cartofi cu spanac și bacon
După ce cartofii sunt bine fierți, scurge-i de apa fierbinte, trece-i prin apă rece și decojește-i. Apoi îi dai pe răzătoare într-un bol de frământare și adaugi un ou peste ei. Mai adaugi sare șui piper și încorporezi în aluatul format făină, doar atât cât să rezulte un aluat nelipicios. Cantitatea de făină nu este fixă, se adaugă în funcție de textura amestecului de cartofi cu ou.
Lasă aluatul deoparte, la odihnit și pregătește ingredientele pentru umplutură.
Adaugă câte puțin ulei în două tigăi și așază-le pe ochiurile de la aragaz, aprinse la intensitate medie. Curăță o ceapă, toac-o mărunt și pune jumătate din ea într-o tigaie și jumătate în cealaltă. Adaugă spanacul și usturoiul curățat și trecut prin presă într-una din tigăi. Presară și puțină sare. În cealaltă tigaie, adaugă baconul tăiat în cuburi mici.
Amestecă ingredientele în tigăi pentru 2-3 minute, apoi lasă-le să se răcească.
Cum formezi și prepari rulada
Din aluatul de cartofi întinde o foaie dreptunghiulară pr o bucată mai mare de folie. Peste foaia de aluat împrăștie uniform spanacul cu ceapă și usturoi. Peste acesta adaugă bucățile de bacon cu ceapă. Rulează foaia de aluat cu umplutura în interior și împacheteaz-o în folie. Leagă folia la capete și pune delicioasa ruladă de cartofi cu spanac și bacon la fiert într-o cratiță cu multă apă. Fierbe rulada pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la foc de intensitate mică.
Apoi, lasă rulada să se răcească bine în folie, pentru a o putea porționa perfect.
Tot din categoria rețetelor cu cartofi în aluat, îți mai recomandăm să prepari și rețeta de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.
Galerie foto