Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry
Pentru atunci când nu ai idee ce să faci cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi, trece pe listă o rețetă clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry. Te vei bucura de o gustare delicioasă, consistentă și sățioasă.
Galerie foto
Chiar dacă ți se va părea mai mare lista de ingrediente folosite, acestea sunt simple și o parte din ele le deții, cu siguranță, în frigider și în cămară. Sunt ingrediente comune ce se folosesc în mod frecvent la preparatele culinare. În plus, condimentele și ierburile aromatice le poți adăuga după preferințe.
Poți prepara astfel de clătite și pentru un platou cu aperitive festive. Sunt gustoase atât calde cât și reci și arată apetisant secționate. Compoziția de brânzeturi o poți prepara amestecând brânzeturile preferate. Important este să folosești și o cremă de brânză pentru a obține o textură cremoasă. Roșiile cherry oferă clătitelor și gust delicios, dar și aspect spectaculos. Însă le poți înlocui cu ardei gras, roșu, pe care îl toci în cuburi.
Tot din categoria rețetelor de clătite sărate îți mai recomandăm și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului pentru clătite, care necesită și un timp de relaxare înainte de coacerea clătitelor. Compoziția de brânză pentru umplerea clătitelor se prepară simplu și rapid.
Cum prepari aluatul pentru clătite din piure de cartofi
Ia un bol încăpător și pune în el piureul de cartofi împreună cu laptele. Folosește un tel sau mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție omogenă.
Descoperă și o rețetă de piure de cartofi cremos.
Spală verdețurile, scurge-le bine și toacă-le mărunt. Adaugă-le în compoziție împreună cu ierburile de grădină, tocate și acestea mărunt.
Sparge ouăle în alt bol și presară peste ele un praf de sare și unul de piper. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă uleiul. Amestecă și omogenizează ușor compoziția apoi adaug-o peste piureul de cartofi diluat cu lapte.
La final, încorporează în aluat și făina trecută prin sită, împreună cu praful de copt. Apoi potrivește textura aluatului cu apă minerală. Aceasta va ajuta aluatul să devină mai pufos în timpul coacerii.
Lasă aluatul pentru clătitele aperitiv la odihnit timp de 15 minute.
După acest interval de timp, unge tigaia cu foarte puțin ulei și încinge-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.
Toarnă în tigaie un polonic din aluatul de clătite și întind-l uniform pe toată suprafața tigăii. Procedezi în același mod ca pentru clătitele clasice.
Coace delicioasele clătite din piure de cartofi întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, pentru a le rumeni uniform.
Prepară umplutura și umple clătitele
Lasă clătitele să se răcească, așezate pe un platou, una peste alta și prepară compoziția pentru umplerea acestora. Răzuiește brânza telemea sau strivește-o cu furculița și adaug-o într-un bol. Adaugă crema de brânză și amestecă cu un tel sau cu o spatulă până la omogenizare.
Poți adăuga și o lingură de smântână, dacă ți se pare foarte consistentă compoziția. Spală roșiile cherry și șterge-le.
Întinde câte un strat uniform din crema de brânzeturi peste fiecare clătită. La unul din capetele clătitelor așază un rând de roșii cherry. Apoi rulează clătitele pornind de la acest capăt, astfel încât roșiile să fie la mijlocul clătitelor.
Secționează clătitele pe la jumătatea roșiilor, pentru un aspect spectaculos al secțiunii.
Pentru același platou cu aperitive delicioase, poți lua în calcul și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză.
Galerie foto