Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar este una dintre cele mai delicate și parfumate rețete de primăvară. Gustul proaspăt al lobodei se împletește perfect cu savoarea dulceagă a omletei pufoase și prospețimea intensă a mărarului verde.

Galerie foto
Loboda, cu frunzele sale fragede și culorile ei splendide, roșii sau verzi, oferă o textură catifelată ciorbei. Aceasta transformă lichidul într-un elixir vegetal, viu colorat și plin de energie. Omleta, tăiată în fâșii sau cubulețe, adaugă consistență. Oferă și un plus de gust bogat, asemănător unor mici pernițe de ou scăldate în zeama aromată. Mărarul vine să încheie tabloul cu notele sale proaspete, vibrante, aducând ciorbei o personalitate verde și luminoasă.
Acrită ușor, după gust, cu puțin oțet sau borș, această ciorbă rămâne în același timp ușoară, reconfortantă și hrănitoare. Este o rețetă care îți aduce primăvara în farfurie, cu o eleganță rustică și un parfum îmbietor de grădină proaspăt trezită la viață.
Descoperă și o rețetă de ciorbă de ștevie, cu fidea și leuștean. Iar mai jos vei descoperi rețeta de ciorbă de lobodă cu omletă și mărar detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea ingredientelor. Spală bine loboda și rupe frunzele de pe codițe. Toacă loboda mare, dar nu foarte fin. Frunzele trebuie să se simtă în ciorbă. Tocă mărarul mărunt. Curăță și toacă ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel.
Cum prepari ciorbă de lobodă cu omletă și mărar
Într-o oală, așezată pe flacăra aragazului, încinge uleiul. Adaugă ceapa tocată și morcovul ras sau tocat mic. Presară un praf de sare și călește ușor 3-4 minute, doar cât să devină translucide.
Toarnă apa sau supa de legume fierbinte peste legumele călite. Fierbe ingredientele la foc mic timp de 10 minute.
Pentru pregătirea omletei bate cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Într-o tigaie mică, încălzește puțin ulei și toarnă ouăle. Prepară o omletă subțire. Răstoarnă omleta pe un tocător. Las-o să se răcorească, apoi taie-o fâșii sau cubulețe.
După cele 10 minute de fierbere a legumelor, adaugă loboda tocată. Mai fierbe ingredientele încă 5 minute.
Acrește ciorba după gust cu oțet sau cu borș. Dacă folosești borș, acesta se dă în clocot separat și apoi se adaugă în ciorbă.
Adaugă omleta tăiată în ciorbă și mai lasă să dea un clocot scurt (1-2 minute). Presară mărarul verde tocat. Potrivește de sare și piper.
Dacă vrei, poți amesteca alte 2 ouă. După ce ciorba fierbe, le torni în fir subțire, amestecând rapid pentru a obține și franjuri fine de ou în plus față de omletă.
Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar se servește caldă, cu pâine proaspătă sau o felie de mămăliguță. O lingură de smântână adăugată direct în farfurie îi dă o cremozitate specială. Pentru un plus de aromă, se poate adăuga și un fir de leuștean tocat.

Galerie foto


