Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar este una dintre cele mai delicate și parfumate rețete de primăvară. Gustul proaspăt al lobodei se împletește perfect cu savoarea dulceagă a omletei pufoase și prospețimea intensă a mărarului verde.

Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
Galerie foto

Galerie foto

O ciorbă care îți aduce primăvara în farfurie, cu o eleganță rustică și un parfum îmbietor de grădină / Shutterstock

Loboda, cu frunzele sale fragede și culorile ei splendide, roșii sau verzi, oferă o textură catifelată ciorbei. Aceasta transformă lichidul într-un elixir vegetal, viu colorat și plin de energie. Omleta, tăiată în fâșii sau cubulețe, adaugă consistență. Oferă și un plus de gust bogat, asemănător unor mici pernițe de ou scăldate în zeama aromată. Mărarul vine să încheie tabloul cu notele sale proaspete, vibrante, aducând ciorbei o personalitate verde și luminoasă.

Citește și

Acrită ușor, după gust, cu puțin oțet sau borș, această ciorbă rămâne în același timp ușoară, reconfortantă și hrănitoare. Este o rețetă care îți aduce primăvara în farfurie, cu o eleganță rustică și un parfum îmbietor de grădină proaspăt trezită la viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de ciorbă de ștevie, cu fidea și leuștean. Iar mai jos vei descoperi rețeta de ciorbă de lobodă cu omletă și mărar detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea ingredientelor. Spală bine loboda și rupe frunzele de pe codițe. Toacă loboda mare, dar nu foarte fin. Frunzele trebuie să se simtă în ciorbă. Tocă mărarul mărunt. Curăță și toacă ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel.

Cum prepari ciorbă de lobodă cu omletă și mărar

Într-o oală, așezată pe flacăra aragazului, încinge uleiul. Adaugă ceapa tocată și morcovul ras sau tocat mic. Presară un praf de sare și călește ușor 3-4 minute, doar cât să devină translucide.

Toarnă apa sau supa de legume fierbinte peste legumele călite. Fierbe ingredientele la foc mic timp de 10 minute.

Pentru pregătirea omletei bate cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Într-o tigaie mică, încălzește puțin ulei și toarnă ouăle. Prepară o omletă subțire. Răstoarnă omleta pe un tocător. Las-o să se răcorească, apoi taie-o fâșii sau cubulețe.

După cele 10 minute de fierbere a legumelor, adaugă loboda tocată. Mai fierbe ingredientele încă 5 minute.

Acrește ciorba după gust cu oțet sau cu borș. Dacă folosești borș, acesta se dă în clocot separat și apoi se adaugă în ciorbă.

Adaugă omleta tăiată în ciorbă și mai lasă să dea un clocot scurt (1-2 minute). Presară mărarul verde tocat. Potrivește de sare și piper.

Dacă vrei, poți amesteca alte 2 ouă. După ce ciorba fierbe, le torni în fir subțire, amestecând rapid pentru a obține și franjuri fine de ou în plus față de omletă.

Această ciorbă de lobodă cu omletă și mărar se servește caldă, cu pâine proaspătă sau o felie de mămăliguță. O lingură de smântână adăugată direct în farfurie îi dă o cremozitate specială. Pentru un plus de aromă, se poate adăuga și un fir de leuștean tocat.

Citește și
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar în oală
Galerie foto

Galerie foto

Omletă rulată
Lobodă verde tocată
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Galerie foto
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
ouă bătute cu feta și spanac și servite într-o tigaie neagră
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Ouă bătute cu feta și spanac, preparatul de care ai nevoie pentru un mic dejun ca un răsfăț
Plăcintă cu lobodă și brânză porționată pe un tocător de lemn, cu spatulă de lemn
Galerie foto
Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
28 aprilie, 05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Gheorghe Turda iubește din nou la 77 de ani. Cine e femeia care l-a fascinat: E mai mică decât mine
Gheorghe Turda iubește din nou la 77 de ani. Cine e femeia care l-a fascinat: „E mai mică decât mine”
Gheorghe Turda iubește din nou la 77 de ani. Cine e femeia care l-a fascinat: „E mai mică decât mine”
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
fresh
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
închide