Consultă lista de ingrediente și adună-le pe masa de lucru împreună cu ustensilele necesare preparării rețetei. Poți folosi un robot sau un blender pentru a-ți ușura munca, dar la fel de utilă este și o furculiță pentru pasarea ingredientelor.
Cum prepari pastă de sardine
Transferă sardinele din conservă într-o sită cu bol și lasă-le să se scurgă bine de ulei. Oasele sardinelor se pot îndepărta cu ușurință, dar nu este neapărat necesar acest lucru. Oasele se vor sfărâma foarte ușor și devin comestibile, fiind bogate în calciu.
Descoperă și o rețetă de vafe din legume cu hering conservat.
În timp ce sardinele se scurg de ulei, curăță usturoiul, clătește-l și pisează-l în mojar sau pasează-l cu presa specială. Toacă mărunt frunzele de pătrunjel verde, după ce le clătești bine și le scurgi.
Pune sardinele scurse într-un bol și transformă în pastă fină cu ajutorul blenderului sau robotului. Peste pasta rezultată adaugă untul moale, muștarul, zeama de lămâie și smântâna sau iaurtul. Folosește o spatulă și amestecă bine toate ingredientele până când pasta rezultată este cremoasă și omogenă.
Potrivește-i gustul cu sare și piper, suc de lămâie sau cu ce mai consideri necesar. La final adaugă usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat fin, pentru un plus de arome și consistență.
După preparare pune delicioasa pastă de sardine într-o caserolă cu capac sau într-un borcan cu capac și depoziteaz-o în frigider.
O poți servi pe felii de pâine prăjită sau pe diferiți crackers. Poți umple cu ea cupe de legume, frunze de andive sau de salată. Poate fi păstrată la frigider pentru 3-4 zile în recipiente închise ermetic.
Ulterior, când vei dori să mai repeți rețeta, poți folosi și alt tip de pește precum macroul, heringul, somonul sau tonul. Descoperă aici și o rețetă de ouă umplute cu ton, un aperitiv gustos și sănătos.