Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să prepari cozonac pentru masa de Crăciun, poți prepara mai mult aluat și pui deoparte și pentru rețeta de rulouri cu aromă intensă de portocale. Îți poți răsfăța familia cu ele la micul dejun, alături de un ceai aromat sau o cafea. Aluatul dat deoparte poate fi păstrat în frigider 1-2 zile și poți prepara rulourile mai târziu.

Rulouri cu aromă intensă de portocale, secțiune
Galerie foto

Galerie foto

Pentru ca aroma de portocale să fie maximă, poți adăuga suc de portocale, proaspăt stors în aluat / Profimedia Images

Specială la aceste rulouri este umplutura de gem sau dulceață de portocale. Dacă îți lipsesc aceste ingrediente le găsești cu ușurință în magazinele alimentare. Sau dacă dispui de mai mult timp liber și dorești să te aventurezi prin bucătărie poți prepara gemul sau dulceața de portocale în casă. Vor ieși delicioase, iar casa se va înmiresma din plin cu aroma portocalelor.

Citește și

Iar pentru ca aroma de portocale să fie maximă, poți adăuga suc de portocale, proaspăt stors și în aluat sau doar coajă de portocale răzuită. Descoperă aici și o rețetă de cozonac, preparată cu suc și coajă de portocale. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru delicioasele rulouri cu aromă intensă de portocale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti maiaua de drojdie. Într-un bol, freacă drojdia sfărâmată cu o lingură de zahăr până când se diluează ambele ingrediente. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și omogenizează compoziția. Acoperă bolul cu folie de prospețime și lasă compoziția deoparte timp de 8-10 minute, pentru a se activa compușii din drojdie.

Cum prepari aluatul pentru rulouri cu aromă intensă de portocale

În alt bol mai mare trece făina prin sită și formează un loc adânc la mijlocul ei.

Pune untul moale într-un alt bol și amestecă-l cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile frecate cu sare, omogenizează bine compoziția și pune-o în adâncitura formată la mijlocul făinii.

Apoi adaugă maiaua de drojdie și începi să torni peste acestea sucul de portocale ușor încălzit. Amestecă bine toate ingredientele până când rezultă un aluat omogen. Lasă aluatul pentru rulouri la odihnit timp 20 de minute, acoperit cu folie și un ștergar.

Cum formezi și coci rulourile

După ce aluatul s-a odihnit și s-a dezvoltat, întinde-l într-o foaie de 5-6 mm grosime, pe masa presărată cu făină. Unge toată suprafața foii de aluat cu gem de portocale și presară coajă de portocale răzuită peste acesta.

Secționează foaia de aluat în 6 fâșii și rulează-le ușor strâns. Unge cu unt din belșug o formă de copt rotundă, cu diametrul de 30-32 cm. Așază rulourile cu portocale în ea, cu partea spiralată în sus.

Acoperă forma de copt cu folie de prospețime și lasă aceste rulouri cu aromă intensă de portocale să se mai dezvolte timp de 10-15 minute. În acest interval de timp preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

După ce rulourile s-au dezvoltat în forma de copt unge-le la suprafață cu unt moale. Apoi pune tava în cuptor și coace-le pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Dacă dorești rulourile însiropate, imediat după coacere poți turna sirop de portocale peste ele. Sunt delicioase atât calde cât și reci.

Descoperă aici și rețeta de rulouri de bezea cu alune și ciocolată.

Citește și
Rulouri cu aromă intensă de portocale alături de două cești cu ceai
Galerie foto

Galerie foto

Femeie așezând rulourile cu portocale în tava de copt
Femeie modelând rulourile cu portocale
Rulouri cu aromă intensă de portocale, secțiune
+1
CELE MAI CITITE
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Galerie foto
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Galerie foto
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
18 noiembrie, 05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns Bursucul la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
închide