Rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă, de vară
Dacă ești în căutare de rețete simple și rapide de gustări, perfecte pentru zilele călduroase de vară, trece pe listă și rețeta de rulouri de castraveți cu brânză și ardei. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru astfel de gustări. Nu vei petrece nici mult timp în bucătărie pentru prepararea lor.
Galerie foto
Poți prepara aceste rulouri și pentru un platou cu aperitive festive. Iar pentru diversitate, le poți prepara atât din felii de castraveți cât și din felii subțiri de dovlecei sau de vinete. Dacă optezi pentru felii de dovlecei sau de vinete, acestea necesită o ușoară rumenire pe un grill. Dar înainte de rumenire, acestea vor fi presărate cu sare și lăsate un timp scurt la deshidratat. Pregătite în acest mod feliile de legume se vor înmuia și vor fi ușor de modelat sub formă de rulouri.
Descoperă și o rețetă ușor asemănătoare de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Este o mâncare simplă și gustoasă, potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru delicioasele rulouri de castraveți cu brânză și ardei.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună de la început toate ingredientele pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână când dai startul preparării rulourilor. Rețeta se prepară într-un timp scurt și este ideal să ai toate ingredientele pregătite.
Cum prepari rețeta de rulouri de castraveți cu brânză și ardei
Mai întâi vei pregăti castraveții. Aceștia necesită spălare, ștergere și secționare în felii cât mai subțiri. Dacă deții un robot cu placă de feliere inclusă sau chiar o răzătoare mandolină, feliile de castraveți vor ieși uniforme.
După ce ai rezolvat cu porționarea castraveților în felii, așază-le pe blatul de lucru și presară puțină sare peste ele pentru a se deshidrata ușor.
Lasă-le la deshidratat până când pregătești ingredientele pentru umplutura rulourilor.
Umplutura pentru rulouri se pregătește foarte simplu. Pune într-un bol cele două tipuri de brânză și amestecă-le până la omogenizare. Curăță ardeiul și toacă-l în cuburi micuțe.
Adăugă cuburile peste compoziția de brânză. Scurge măslinele din saramură, clătește-le și toacă-le mărunt. Adaugă-le în bolul cu ingrediente pentru umplutură. Mai adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt și amestecă bine toate ingredientele până când se omogenizează compoziția.
Tamponează feliile de castraveți cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul rezultat prin deshidratare.
Apoi pune câte o lingură din compoziția de brânză cu ardei și măsline la unul din capetele feliilor de castraveți. Rulează-le ușor și întoarce rulourile invers pe platouri. Leagă-le cu fire subțiri de arpagic pentru a nu se desface.
Servește delicioasele rulouri de castraveți cu brânză și ardei alături de alte legume proaspete. Sunt delicioase mai ales reci, abia scoase din frigider.
Tot din categoria gustărilor simple și rapide, de vară, mai poți prepara și rețeta de rondele de castraveți cu somon.
Galerie foto