Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Legumele dau savoare aperitivelor de vară / Shutterstock

Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.

Bulete de spanac, dovlecel și anghinare

Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Buletele de legume servite într-un bol mare alb
Buletele de legume se pot servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză moale
  • 100 g mozzarella mărunțită
  • 70 g parmezan proaspăt ras 
  • 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
  • 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
  • 50 g smântână 
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei roșu măcinați 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 dovlecei medii, tăiați rondele  

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute. 

Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.

Citește și

Bastonașe de bacon și dovlecel

Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.

Batoane de bacon și dovlecei pe un platou
Bastonașele de bacon și dovlecel se pot servi atât calde, cât și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 dovlecei tăiați felii
  • 16 fâșii de bacon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.

Frigărui grecești

Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.

Frigărui grecești servite pe un platou alb
Frigăruile grecești pot fi gustare, mic dejun sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 12 roșii cherry
  • 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari

Mod de preparare

Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.

Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.

Salată mexicană cu porumb

Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.

Salată mexicană cu porumb servită într-un bol albastru
Salata mexicană cu porumb se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • coriandru tocat
  • 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de smântână
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g brânză cotija mărunțită
  • 1/4 linguriță de pudră de chili
  • sare
  • 1/4 linguriță de boia

Mod de preparare

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.

Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.

Pită cu friptură de vită și rucola

Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.

Oită cu vită și rucola secționată în două părți
Pita cu vită și rucola poate fi un prânz sățios și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 24 bucăți de mini pita 
  • 2 bucăți de mușchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rucola
  • 110 g parmezan ras
  • 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
  • Dressing de miere și Dijon
  • 3 linguri de miere
  • 70 g muștar de Dijon

Mod de preparare

Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.

Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.

Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.

Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.

Mini pizza cu ciuperci și roșii

Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.

Mini pizza cu ciuperci și roșii pe o masă de lemn
Poți mânca aceste mini pizza chiar și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g roșii cherry
  • 60 ml ulei de măsline
  • 400 g ciuperci tăiate în 4
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 450 g aluat de pizza
  • 110 g sos marinara
  • 200 g mozzarella
  • 70 g parmezan răzuit
  • busuioc proaspăt
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.

Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.

Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.

Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.

Tarte cu piersici și brânză de capră

Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.

Tarte cu piersici și brânză de capră pe un blat de lemn
Tartele de piersici și brânză de capră se potrivesc bine cu un pahar de vin roze / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 piersici medii feliate
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 2 foi de aluat foetaj
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
  • 226 g brânză de capră
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.

Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.

Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
aperitive pentru masa de Revelion
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide