Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Legumele dau savoare aperitivelor de vară / Shutterstock

Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.

Bulete de spanac, dovlecel și anghinare

Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Buletele de legume servite într-un bol mare alb
Buletele de legume se pot servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză moale
  • 100 g mozzarella mărunțită
  • 70 g parmezan proaspăt ras 
  • 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
  • 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
  • 50 g smântână 
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei roșu măcinați 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 dovlecei medii, tăiați rondele  

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute. 

Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.

Citește și

Bastonașe de bacon și dovlecel

Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.

Batoane de bacon și dovlecei pe un platou
Bastonașele de bacon și dovlecel se pot servi atât calde, cât și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 dovlecei tăiați felii
  • 16 fâșii de bacon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.

Frigărui grecești

Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.

Frigărui grecești servite pe un platou alb
Frigăruile grecești pot fi gustare, mic dejun sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 12 roșii cherry
  • 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari

Mod de preparare

Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.

Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.

Salată mexicană cu porumb

Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.

Salată mexicană cu porumb servită într-un bol albastru
Salata mexicană cu porumb se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • coriandru tocat
  • 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de smântână
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g brânză cotija mărunțită
  • 1/4 linguriță de pudră de chili
  • sare
  • 1/4 linguriță de boia

Mod de preparare

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.

Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.

Pită cu friptură de vită și rucola

Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.

Oită cu vită și rucola secționată în două părți
Pita cu vită și rucola poate fi un prânz sățios și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 24 bucăți de mini pita 
  • 2 bucăți de mușchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rucola
  • 110 g parmezan ras
  • 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
  • Dressing de miere și Dijon
  • 3 linguri de miere
  • 70 g muștar de Dijon

Mod de preparare

Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.

Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.

Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.

Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.

Mini pizza cu ciuperci și roșii

Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.

Mini pizza cu ciuperci și roșii pe o masă de lemn
Poți mânca aceste mini pizza chiar și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g roșii cherry
  • 60 ml ulei de măsline
  • 400 g ciuperci tăiate în 4
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 450 g aluat de pizza
  • 110 g sos marinara
  • 200 g mozzarella
  • 70 g parmezan răzuit
  • busuioc proaspăt
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.

Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.

Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.

Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.

Tarte cu piersici și brânză de capră

Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.

Tarte cu piersici și brânză de capră pe un blat de lemn
Tartele de piersici și brânză de capră se potrivesc bine cu un pahar de vin roze / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 piersici medii feliate
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 2 foi de aluat foetaj
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
  • 226 g brânză de capră
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.

Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.

Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
ciocolată neagră de casă fără zahăr
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Varză cu prune uscate și coaste de porc în vas oval, alături de un bol cu prune uscate, o râșniță de condimente și o sticlă de ulei
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
aperitive pentru masa de Revelion
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt pe platou și în bol
06:34
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată
05:47
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă
dulceață de smochine fără zahăr
05:34
Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, în borcane și în bol
4 noiembrie, 06:13
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
chifteluțe suedeze
4 noiembrie, 06:07
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi pe un suport alb
4 noiembrie, 05:47
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Procesul de 400 de milioane de dolari intentat de Justin Baldoni împotriva lui Blake Lively s-a încheiat. Ce urmează pentru actori
Procesul de 400 de milioane de dolari intentat de Justin Baldoni împotriva lui Blake Lively s-a încheiat. Ce urmează pentru actori
Procesul de 400 de milioane de dolari intentat de Justin Baldoni împotriva lui Blake Lively s-a încheiat. Ce urmează pentru actori
A murit legendarul Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni
A murit legendarul Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni
A murit legendarul Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Başak Gümülcinelioğlu și Çağrı Çıtanak au devenit părinți pentru prima oară. Ce fotografie a publicat actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu și Çağrı Çıtanak au devenit părinți pentru prima oară. Ce fotografie a publicat actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu și Çağrı Çıtanak au devenit părinți pentru prima oară. Ce fotografie a publicat actrița din Dragostea plutește în aer
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
fresh
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas

Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas

Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene

Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
închide