Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.
Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.
Bulete de spanac, dovlecel și anghinare
Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.
Ingrediente
- 100 g cremă de brânză moale
- 100 g mozzarella mărunțită
- 70 g parmezan proaspăt ras
- 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
- 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
- 50 g smântână
- 2 căței de usturoi, tocați
- fulgi de ardei roșu măcinați
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 3 dovlecei medii, tăiați rondele
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper.
Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute.
Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.
Bastonașe de bacon și dovlecel
Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.
Ingrediente
- 4 dovlecei tăiați felii
- 16 fâșii de bacon
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.
Frigărui grecești
Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.
Ingrediente
- 340 g brânză feta tăiată în cuburi
- 70 ml ulei de măsline extra virgin
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- mărar proaspăt tocat
- pătrunjel proaspăt tocat
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- 12 măsline kalamata fără sâmburi
- 12 roșii cherry
- 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari
Mod de preparare
Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.
Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.
Salată mexicană cu porumb
Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.
Ingrediente
- 400 g boabe de porumb
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
- coriandru tocat
- 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
- 2 linguri de maioneză
- 2 linguri de smântână
- 50 ml suc de lămâie
- 100 g brânză cotija mărunțită
- 1/4 linguriță de pudră de chili
- sare
- 1/4 linguriță de boia
Mod de preparare
Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.
Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.
Pită cu friptură de vită și rucola
Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.
Ingrediente
- 24 bucăți de mini pita
- 2 bucăți de mușchi de vită
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare
- piper
- rucola
- 110 g parmezan ras
- 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
- Dressing de miere și Dijon
- 3 linguri de miere
- 70 g muștar de Dijon
Mod de preparare
Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.
Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.
Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.
Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.
Mini pizza cu ciuperci și roșii
Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.
Ingrediente
- 450 g roșii cherry
- 60 ml ulei de măsline
- 400 g ciuperci tăiate în 4
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 450 g aluat de pizza
- 110 g sos marinara
- 200 g mozzarella
- 70 g parmezan răzuit
- busuioc proaspăt
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.
Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.
Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.
Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.
Tarte cu piersici și brânză de capră
Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.
Ingrediente
- 6 piersici medii feliate
- 3 linguri de miere
- 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
- 2 foi de aluat foetaj
- 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
- 226 g brânză de capră
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.
Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.
Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.
Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.