Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Legumele dau savoare aperitivelor de vară / Shutterstock

Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.

Bulete de spanac, dovlecel și anghinare

Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Buletele de legume servite într-un bol mare alb
Buletele de legume se pot servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză moale
  • 100 g mozzarella mărunțită
  • 70 g parmezan proaspăt ras 
  • 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
  • 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
  • 50 g smântână 
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei roșu măcinați 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 dovlecei medii, tăiați rondele  

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute. 

Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.

Citește și

Bastonașe de bacon și dovlecel

Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.

Batoane de bacon și dovlecei pe un platou
Bastonașele de bacon și dovlecel se pot servi atât calde, cât și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 dovlecei tăiați felii
  • 16 fâșii de bacon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.

Frigărui grecești

Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.

Frigărui grecești servite pe un platou alb
Frigăruile grecești pot fi gustare, mic dejun sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 12 roșii cherry
  • 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari

Mod de preparare

Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.

Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.

Salată mexicană cu porumb

Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.

Salată mexicană cu porumb servită într-un bol albastru
Salata mexicană cu porumb se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • coriandru tocat
  • 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de smântână
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g brânză cotija mărunțită
  • 1/4 linguriță de pudră de chili
  • sare
  • 1/4 linguriță de boia

Mod de preparare

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.

Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.

Pită cu friptură de vită și rucola

Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.

Oită cu vită și rucola secționată în două părți
Pita cu vită și rucola poate fi un prânz sățios și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 24 bucăți de mini pita 
  • 2 bucăți de mușchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rucola
  • 110 g parmezan ras
  • 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
  • Dressing de miere și Dijon
  • 3 linguri de miere
  • 70 g muștar de Dijon

Mod de preparare

Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.

Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.

Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.

Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.

Mini pizza cu ciuperci și roșii

Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.

Mini pizza cu ciuperci și roșii pe o masă de lemn
Poți mânca aceste mini pizza chiar și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g roșii cherry
  • 60 ml ulei de măsline
  • 400 g ciuperci tăiate în 4
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 450 g aluat de pizza
  • 110 g sos marinara
  • 200 g mozzarella
  • 70 g parmezan răzuit
  • busuioc proaspăt
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.

Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.

Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.

Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.

Tarte cu piersici și brânză de capră

Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.

Tarte cu piersici și brânză de capră pe un blat de lemn
Tartele de piersici și brânză de capră se potrivesc bine cu un pahar de vin roze / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 piersici medii feliate
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 2 foi de aluat foetaj
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
  • 226 g brânză de capră
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.

Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.

Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
aperitive pentru masa de Revelion
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Un actor celebru a fost oprit și percheziționat de polițiști. Nici după ce a renunțat la costumație, oamenii legii nu l-au recunoscut
Te rog, respiră! Te rog! Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
"Te rog, respiră! Te rog!" Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
"Te rog, respiră! Te rog!" Tragedia din Jupiter s-a repetat şi la Olimp
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
amp;#8220;Aveţi o pensie nesimţită?” Răspunsul dat de milionarul român care primeşte 3 pensii de la stat!
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
închide