Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Legumele dau savoare aperitivelor de vară / Shutterstock

Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.

Bulete de spanac, dovlecel și anghinare

Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Buletele de legume servite într-un bol mare alb
Buletele de legume se pot servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză moale
  • 100 g mozzarella mărunțită
  • 70 g parmezan proaspăt ras 
  • 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
  • 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
  • 50 g smântână 
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei roșu măcinați 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 dovlecei medii, tăiați rondele  

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute. 

Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.

Citește și

Bastonașe de bacon și dovlecel

Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.

Batoane de bacon și dovlecei pe un platou
Bastonașele de bacon și dovlecel se pot servi atât calde, cât și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 dovlecei tăiați felii
  • 16 fâșii de bacon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.

Frigărui grecești

Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.

Frigărui grecești servite pe un platou alb
Frigăruile grecești pot fi gustare, mic dejun sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 12 roșii cherry
  • 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari

Mod de preparare

Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.

Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.

Salată mexicană cu porumb

Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.

Salată mexicană cu porumb servită într-un bol albastru
Salata mexicană cu porumb se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • coriandru tocat
  • 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de smântână
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g brânză cotija mărunțită
  • 1/4 linguriță de pudră de chili
  • sare
  • 1/4 linguriță de boia

Mod de preparare

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.

Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.

Pită cu friptură de vită și rucola

Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.

Oită cu vită și rucola secționată în două părți
Pita cu vită și rucola poate fi un prânz sățios și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 24 bucăți de mini pita 
  • 2 bucăți de mușchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rucola
  • 110 g parmezan ras
  • 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
  • Dressing de miere și Dijon
  • 3 linguri de miere
  • 70 g muștar de Dijon

Mod de preparare

Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.

Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.

Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.

Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.

Mini pizza cu ciuperci și roșii

Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.

Mini pizza cu ciuperci și roșii pe o masă de lemn
Poți mânca aceste mini pizza chiar și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g roșii cherry
  • 60 ml ulei de măsline
  • 400 g ciuperci tăiate în 4
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 450 g aluat de pizza
  • 110 g sos marinara
  • 200 g mozzarella
  • 70 g parmezan răzuit
  • busuioc proaspăt
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.

Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.

Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.

Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.

Tarte cu piersici și brânză de capră

Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.

Tarte cu piersici și brânză de capră pe un blat de lemn
Tartele de piersici și brânză de capră se potrivesc bine cu un pahar de vin roze / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 piersici medii feliate
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 2 foi de aluat foetaj
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
  • 226 g brânză de capră
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.

Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.

Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
piure de mazăre într-un bol
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive de post pe o masă gri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, una secționată, alături de căpșuni
13 decembrie, 05:41
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
13 decembrie, 05:26
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
13 decembrie, 05:19
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Mazăre congelată sau la borcan ilustrată într-un colaj cu două poze
12 decembrie, 06:52
Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești
supa crema de ciuperci servită într-un bol negru
12 decembrie, 06:48
Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
12 decembrie, 05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Pâine coaptă pe foi de varză. Rețetă tradițională de pâine rustică
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: Mi se pare superb!
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Cum poți face un cadou de Crăciun cu 0 lei cheltuială: "Mi se pare superb!"
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Lovitura primită de milionarul român de 33 de ani care construieşte un castel în ţara noastră! Ce se întâmplă cu una dintre afacerile sale
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Cristina Rotaru a apelat la o schimbare radicală de look. Cum arată acum și ce detaliu au observat imediat internauții
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Care este, de fapt, legătura dintre Victoria Ruffo și Eugenio Derbez în prezent. Ce zvonuri au apărut despre cei doi foști iubiți
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Telefonul cu cea mai bună cameră din 2025 a fost lansat la nivel global. Ce companie a impresionat
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Ceafă de porc evantai, cu legume la cuptor
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Cum să abordezi întrebările celor mici despre Moș Crăciun
Taylor Swift și-a încheiat turneul Eras Tour. Cântăreața este epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Taylor Swift și-a încheiat turneul „Eras Tour”. Cântăreața este „epuizată, dar evident foarte, foarte recunoscătoare”
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
Uleiurile de gătit care ar putea cauza cancer de colon în rândul tinerilor. Unul dintre ele e cel mai folosit în România
fresh
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești

Mazăre congelată sau la borcan? Care e cea mai bună, în funcție de mâncarea pe care vrei să o pregătești

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci

Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
închide