Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții

Mesele de vară cu prietenii cer aperitive ușoare, care să aibă în centru fructe și legume savuroase. Nu este nevoie să stai foarte mult să gătești pentru că sunt simple și nu au nevoie de multe ingrediente. Descoperă câteva rețete de aperitive de vară. Iată cum poți să-ți impresionezi oaspeții.

Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Legumele dau savoare aperitivelor de vară / Shutterstock

Dacă vrei să gătești aperitive de vară cel mai bine este să folosești legume sau fructe de sezon pe care să le combini cu proteină de bună calitate. Ierburile aromatice pe care le utilizezi sunt și mai parfumate pentru că sunt proaspete. Am pregătit pentru tine 10 rețete de aperitive de vară pe care să le folosești pentru a-ți încânta oaspeții.

Bulete de spanac, dovlecel și anghinare

Buletele de spanac, dovlecel și anghinare se servesc atât calde, cât și reci și se servesc cu sos pe bază de roșii sau cu maioneză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Buletele de legume servite într-un bol mare alb
Buletele de legume se pot servi cu sos de iaurt / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g cremă de brânză moale
  • 100 g mozzarella mărunțită
  • 70 g parmezan proaspăt ras 
  • 110 g anghinare din conservă, scurse și tocate
  • 110 g spanac congelat, dezghețat și scurs
  • 50 g smântână 
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • fulgi de ardei roșu măcinați 
  • sare 
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 dovlecei medii, tăiați rondele  

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, mozzarella, parmezanul, anghinarea, spanacul, smântâna, usturoiul și ardeiul roșu măcinat. Se asezonează cu sare și piper. 

Se întinde aproximativ o lingură de amestec de brânză deasupra fiecărei rondele de dovlecel. Se pun pe tavă și se dau la cuptor până când dovleceii sunt fragezi și brânza se topește, aproximativ 15 minute. 

Află și ce ingredient secret trebuie să adaugi în oul prin care treci dovleceii.

Citește și

Bastonașe de bacon și dovlecel

Combinația de bacon și dovlecel este perfectă pentru un picnic sau o ieșire la grătar. Dacă pui alături un sos ranch sau alt sos puțin iute vei avea unul dintre acele aperitive de vară perfecte.

Batoane de bacon și dovlecei pe un platou
Bastonașele de bacon și dovlecel se pot servi atât calde, cât și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 dovlecei tăiați felii
  • 16 fâșii de bacon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se unge cu ulei o tavă de copt. Se înfășoară fiecare felie de dovlecel în bacon și se pune pe tava de copt. Se coace până când slănina este gătită și crocantă, aproximativ 35 de minute. Se servesc cu sos ranch.

Frigărui grecești

Frigăruile grecești îți vor aduce aminte de apele turcoaz ale mării, de atmosfera relaxată a plajelor elene. Sunt extrem de ușoare și nu au multe calorii, așa că te poți bucura de ele cât de des vrei.

Frigărui grecești servite pe un platou alb
Frigăruile grecești pot fi gustare, mic dejun sau garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 70 ml ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • mărar proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 12 roșii cherry
  • 1 castravete, tăiat în 12 cuburi mari

Mod de preparare

Se marinează feta: într-un castron mic, se combină brânza feta, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, apoi se amestecă până când brânza este acoperită complet în marinadă. Se lasă să stea timp de 15 minute.

Se asamblează frigăruile: feta, măsline, roșii cherry și castraveți.

Salată mexicană cu porumb

Porumbul este dulce, iar odată prăjit devine și ușor crocant. Salata mexicană este un amestec interesant de texturi care te vor surprinde.

Salată mexicană cu porumb servită într-un bol albastru
Salata mexicană cu porumb se poate păstra la frigider până la 3 zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g boabe de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • coriandru tocat
  • 1 jalapeño, semințele îndepărtate, tocate mărunt
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri de smântână
  • 50 ml suc de lămâie
  • 100 g brânză cotija mărunțită
  • 1/4 linguriță de pudră de chili
  • sare
  • 1/4 linguriță de boia

Mod de preparare

Se încinge ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Odată fierbinte, se adaugă boabele de porumb și se călesc câteva minute, până încep să devină brune.

Se scoate din tigaie și se amestecă cu ingredientele rămase, lăsând puțină brânză cotija și boia de ardei pentru decor. Se adaugă boiaua și brânza rămasă deasupra. Se servește fierbinte sau se răcește și se servește rece.

Pită cu friptură de vită și rucola

Dacă vrei un aperitiv sățios, dar în același timp sănătos, pita cu friptură de vită și rucola este ceea ce cauți. Sosul de muștar Dijon și miere completează preparatul în mod perfect.

Oită cu vită și rucola secționată în două părți
Pita cu vită și rucola poate fi un prânz sățios și delicios / Shutterstock

Ingrediente

  • 24 bucăți de mini pita 
  • 2 bucăți de mușchi de vită
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • rucola
  • 110 g parmezan ras
  • 1 ceapă roșie mare tăiată felii subțiri
  • Dressing de miere și Dijon
  • 3 linguri de miere
  • 70 g muștar de Dijon

Mod de preparare

Se preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Se unge carnea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi se condimentează cu sare și piper.

Odată ce grătarul este preîncălzit, se pune carnea timp de 2-3 minute pe ambele părți, în funcție de grosimea fripturii. Se ia friptura de pe grătar și se lasă să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a se felia.

Între timp, se amestecă muștarul Dijon cu mierea.

Se pune pita în cuptor de timp pentru 4-5 minute. Se scot din cuptor se ung cu sos de muștar cu miere, apoi se pun rucola, ceapa roșie feliată subțire, 2-3 felii de friptură, apoi parmezan ras.

Mini pizza cu ciuperci și roșii

Pizza cu ciuperci și roșii este ceea ce ai nevoie pentru o petrecere în aer liber cu prietenii. Este recomandat să mănânci aceste aperitive de vară cât sunt calde, dar sunt la fel de gustoase și când sunt reci.

Mini pizza cu ciuperci și roșii pe o masă de lemn
Poți mânca aceste mini pizza chiar și reci / Shutterstock

Ingrediente

  • 450 g roșii cherry
  • 60 ml ulei de măsline
  • 400 g ciuperci tăiate în 4
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 450 g aluat de pizza
  • 110 g sos marinara
  • 200 g mozzarella
  • 70 g parmezan răzuit
  • busuioc proaspăt
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă roșiile cu o lingură de ulei de măsline și se pun la prăjit. Se amestecă ciupercile cu 2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează atât cu sare, cât și cu piper. Apoi, atât roșiile, cât și ciupercile se pun la cuptor și se lasă 17-20 de minute.

Se împarte aluatul de pizza în 10 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată într-un cerc de aproximativ 0,6 cm grosime. Se unge ambele părți ale fiecărui cerc cu ulei de măsline.

Se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se pun în tigaie câte 3 cercuri, până devin ușor auriu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Apoi se transferă pe o tavă de copt. Se acoperă apoi fiecare pizza cu o lingură de sos marinara și se întinde într-un strat uniform. Se împart mozzarella și parmezanul și se presară pe fiecare bucată de aluat.

Se coc până când brânza se topește, 6 – 9 minute. Se acoperă pizza cu legumele coapte, busuiocul și fulgii de ardei roșu.

Tarte cu piersici și brânză de capră

Unul dintre acele aperitive de vară rafinate sunt tartele cu piersici și brânză de capră. Le poți prepara cu o seară înainte de eveniment și vor fi la fel de bune.

Tarte cu piersici și brânză de capră pe un blat de lemn
Tartele de piersici și brânză de capră se potrivesc bine cu un pahar de vin roze / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 piersici medii feliate
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei roșu măcinați
  • 2 foi de aluat foetaj
  • 1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
  • 226 g brânză de capră
  • piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un castron mare, se amestecă piersicile cu mierea și fulgii de ardei roșu zdrobiți. Se lasă deoparte.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întind foile de foitaj la o grosime de 0,6 cm. Se taie fiecare foaie în 6 pătrate egale. Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt și se aranjează uniform pătratele de aluat pe ele.

Se pune o lingură de brânză de capră în centrul fiecărui pătrat de aluat foitaj și se presează într-un strat uniform. Deasupra brânzei de capră, se așează câteva felii de ceapă roșie, apoi se acoperă cu feliile de piersici. Se condimentează tartele cu piper negru proaspăt măcinat.

Se coc tartele până când aluatul devine aurie și piersicile sunt fragede, 15-17 minute. Apoi se transferă tartele pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 5-10 minute înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
aperitive pentru masa de Revelion
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Cum arată casa în care locuiește George Simion alături de familia lui. Ar fi mințit că stă într-un apartament mai mic
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Tort Ecler cu cremă de banane, căpșuni și caramel
Tort Ecler cu cremă de banane, căpșuni și caramel
Tort Ecler cu cremă de banane, căpșuni și caramel
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Miley Cyrus a reacționat după ce mama ei i-a dat unfollow pe Instagram. Vedeta a descris situația drept întâmplătoare și neinteresantă
Miley Cyrus a reacționat după ce mama ei i-a dat „unfollow” pe Instagram. Vedeta a descris situația drept „întâmplătoare și neinteresantă”
Miley Cyrus a reacționat după ce mama ei i-a dat „unfollow” pe Instagram. Vedeta a descris situația drept „întâmplătoare și neinteresantă”
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
fresh
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
închide