Primul pas constă în pregătirea dovleceilor. Aceștia necesită spălare, ștergere și porționare în felii rotunde și subțiri. Taie dovleceii în rondele subțiri de aproximativ 2-3 mm grosime. Așază rondelele de dovlecei pe un blat de lucru și presară sare pe toată suprafața lor.

Lasă feliile de dovlecei la deshidratat timp de 10-12 minute. Sarea presărată pe deasupra va facilita eliminarea din apa conținută de dovlecei. Apoi, tamponează feliile de dovlecei cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Acestea vor absorbi particulele de apă de la suprafață. Deshidratând ușor feliile de dovlecei nu mai există riscul să se formeze lichid în tigaie, în timpul preparării lor în ulei încins.

Descoperă și rețeta de dovlecei pane cu mujdei de usturoi, una dintre cele mai apreciate gustări de vară.

Cum prepari dovlecei pane de post

După ce ai pregătit dovleceii, poți pregăti compoziția din făină cu apă minerală prin care vei trece feliile de dovlecei.

Într-un bol, pune aproximativ 120 de grame de făină. Adaugă un praf de sare, unul de piper și ierburile aromate, strivite sau mărunțite. Amestecă aceste ingrediente apoi toarnă treptat apa minerală, amestecând intens până când obții un sos consistent. În alt bol, pune restul de făină, iar pesmetul pune-l în al treilea bol.

Tăvălește rondelele de dovlecei mai întâi prin bolul cu făina simplă. Apoi trece-le prin amestecul de făină cu apă minerală și condimente. La final, trece-le prin pesmet, și urmărește să fie bine acoperite pe toate părțile.

Pune uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, așezată pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.

Adaugă feliile de dovlecei trecute prin toate ingredientele menționate. Rumenește-le uniform întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Scoate-le din tigaie pe prosoape de hârtie pentru a elimina din surplusul de ulei.

Răsfață-i pe cei dragi cu delicioșii dovlecei pane de post, servindu-i cu ketchup sau cu sos de usturoi. Sunt delicioși serviți și cu diferite sosuri vegetale.

Descoperă aici o rețetă de smântână vegetală din caju, preparată în casă.