Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Aceste rulouri de vinete umplute cu brânză și scăldate într-un sos aromat de roșii sunt o adevărată sărbătoare a aromelor mediteraneene. Este un preparat care îmbină eleganța unei rețete rafinate cu simplitatea ingredientelor de sezon.

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Servite fierbinți, aceste rulouri sunt ideale ca fel principal într-o cină lejeră / Shutterstock

Vinetele, cu pulpa lor catifelată și gustul ușor dulceag, sunt coapte sau rumenite ușor pe grill. Umplutura este un amestec de ricotta catifelată, mozzarella moale care se topește minunat în timpul coacerii și parmezan cu note ușor sărate. Oul adăugat în compoziție leagă frumos amestecul, iar pătrunjelul proaspăt și oregano-ul uscat aduc o prospețime subtilă, dar esențială.

Citește și

Fiecare îmbucătură oferă o textură delicată, cu interiorul cremos și exteriorul moale, dar ușor elastic al vinetelor coapte. Iar sosul de roșii joacă un rol central în acest preparat. Realizat din roșii pasate, el se îmbogățește cu ulei de măsline, usturoi fin tocat și ierburi aromatice precum oregano și busuioc. Gustul său este intens, dulce-acrișor, cu note proaspete care aduc în farfurie parfumul grădinilor italiene în toiul verii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de vinete evantai cu mozzarella și roșii. Iar mai jos îți prezentăm rețeta detaliată pentru rulouri de vinete umplute cu brânză și scăldate într-un sos aromat de roșii.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea vinetelor pe care le tai în felii subțiri, pe lungime. Presară sare peste ele și lasă-le timp de 20 de minute pentru a elimina excesul de apă și gustul amărui. Clătește-le și tamponează-le cu prosoape de hârtie.

Cum prepari rulouri de vinete umplute cu brânză

Unge o tigaie grill sau o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și rumenește feliile de vinete pe ambele părți, până devin moi și ușor aurii.

Pentru umplutura de brânză, într-un bol, amestecă ricotta, mozzarella rasă, parmezanul ras, oul, pătrunjelul, oregano, sare și piper. Omogenizează bine compoziția, care trebuie să fie cremoasă, dar suficient de consistentă pentru a putea fi rulată.

Ia câte o felie de vânătă, pune o lingură de umplutură la un capăt și rulează strâns.

Descoperă și o rețetă de vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval.

Pregătirea sosului de roșii

Într-o cratiță, încinge uleiul de măsline și călește usturoiul la foc mic, fără să-l arzi. Adaugă roșiile pasate, oregano, zahărul, sare și piper după gust.

Lasă să fiarbă la foc mic 10-12 minute, amestecând din când în când, până ce sosul se îngroașă ușor. Spre final, adaugă frunzele de busuioc rupte cu mâna, pentru un plus de aromă.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Într-un vas termorezistent sau tavă întinde  sos de roșii. Așază rulourile unul lângă altul, cu îmbinarea în jos. presară mozzarella rasă și parmezan peste ele.

Introdu vasul în cuptor și coace delicioasele rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii timp de 20-25 de minute, până când brânza din interior se topește, iar sosul clocotește ușor.

Lasă rulourile să se odihnească 5 minute după coacere, apoi servește-le calde, ornate cu frunze de busuioc proaspăt și parmezan ras.

Pot fi acompaniate de o salată verde simplă sau de o pâine proaspătă cu coajă crocantă, care să absoarbă sosul delicios.

Sfaturi utile

Pentru un gust mai intens, poți adăuga în umplutură puțin usturoi granulat sau fulgi de ardei iute.

Vinetele pot fi coapte în cuptor, stropite cu puțin ulei, dacă vrei să reduci cantitatea de grăsime.

Dacă preferi o variantă mai ușoară, înlocuiește mozzarella cu brânză de capră.

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: N-ar mai avea ce să fure
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: "N-ar mai avea ce să fure"
Cum funcţionează taxarea inversă la TVA, pregătită în Pachetul 2. Economist: "N-ar mai avea ce să fure"
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
amp;#8220;Aroganţa” milionarului român care are amp;#8220;cel mai tare restaurant din Dubai”! Ce achiziţie a putut face
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide