Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă te-ai plictisit de salata clasică din vinete coapte și vrei să testezi și alte combinații, îți recomandăm rețeta de salată de vinete cu năut și usturoi. Este o combinație savuroasă și hrănitoare, cu un aer oriental.

Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Vinetele sunt ușor caramelizate și fragede, iar năutul aduce consistență / Shutterstock

Rezultatul este o salată cu gust intens de vinete coapte, completat de dulceața discretă a năutului și aroma puternică a usturoiului. Dacă adaugi tahini, capătă o notă orientală, asemănătoare cu baba ganoush.

Citește și

Vinetele rămân ușor crocante pe margini, cu interior moale, iar în combinație cu năutul și usturoiul dau o salată consistentă, aproape ca o mâncare de vară. Usturoiul vine ca o notă puternică, care leagă aromele și dă preparatului un caracter rustic și intens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este o salată care poate fi servită caldă sau rece ca aperitiv. Merge foarte bine ca garnitură lângă fripturi sau ca fel principal într-o masă vegetariană. Descoperă aici o altă rețetă de vinete, cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de salată de vinete cu năut și usturoi.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea vinetelor. Spală vinetele, șterge-le apoi taie-le în cuburi de 2–3 cm. Presară puțină sare peste ele și lasă-le 15 minute într-o sită să elimine lichidul amar. Apoi șterge-le cu prosoape de hârtie absorbante.

Cum prepari salată de vinete cu năut și usturoi

Așază o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune uleiul de măsline la încins și prăjește cuburile de vinete întorcându-le pe toate părțile. Amestecă des, până când acestea se rumenesc frumos și devin moi la interior.

Când vinetele sunt aproape gata, adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt. Opțional poți presăra și puțină boia de ardei dulce sau iute sau chimion. Mai lasă vinetele să se prepare în uleiul aromatizat cu usturoi timp de 1–2 minute.

Descoperă și o rețetă de vinete la grill, cu măsline, roșii și brânză. Este rețeta unui preparat mediteranean, ușor de făcut, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca garnitură sau fel principal ușor.

Dacă folosești năut din conservă, clătește-l și scurge-l. Dacă îl fierbi acasă, înmoaie boabele de cu seara și fierbe-le până devin fragede.

Pune vinetele trase la tigaie într-un bol încăpător. Adaugă năutul fiert și scurs, stropește totul cu zeamă de lămâie și potrivește gustul de sare și piper.

Înainte de servire presară pătrunjel verde tocat și amestecă ușor.

Această salată de vinete cu năut și usturoi are o textură plăcută. Vinetele sunt ușor caramelizate și fragede, iar năutul aduce consistență și o notă de nucă. Usturoiul proaspăt tras în tigaie dă savoare intensă, iar zeama de lămâie aduce prospețime. Poate fi servită caldă, ca garnitură lângă carne sau pește, dar și rece, ca o salată consistentă de vară, alături de lipii sau pâine prăjită.

Năutul este un aliment complet, hrănitor și versatil, care merită inclus în alimentația zilnică. Este bogat în proteine, fibre și minerale și are un indice glicemic scăzut. Îl poți consuma atât în salate, cât și în supe-creme sau mâncăruri scăzute. Cea mai populară rețetă cu năut este rețeta de hummus oriental.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Chec marmorat cu dovleac și cacao portionat pe un tocator
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Pulpe de pui cu dovleac și în tavă, presărate cu pătrunjel verde
Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Pulpe de pui cu dovleac și cartofi la cuptor. Rețetă cu arome de toamnă
Supă cremă de dovleac cu năut în bol, o lingură, un bol cu năut, o felie de dovleac și un dovleac întreg
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Două bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere pe un tocător de lemn, un strugure, cuțit, ceainic, bol cu migdale, borcan cu miere și lingură de lemn spiralată
Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Bruschette cu brânză și struguri, glazurate cu miere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă cremă de dovleac cu năut în bol, o lingură, un bol cu năut, o felie de dovleac și un dovleac întreg
Galerie foto
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
garnituri pentru somon
6 octombrie, 13:04
5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă 5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă
frunze de sfeclă
6 octombrie, 11:10
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
6 octombrie, 05:21
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
5 octombrie, 12:08
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
5 octombrie, 05:10
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de struguri negri în borcan și în linguriță
4 octombrie, 07:23
Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
4 octombrie, 06:51
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume într-un vas de sticlă
3 octombrie, 06:49
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Sticksuri de vinete în crustă de pesmet cu parmezan
Sticksuri de vinete în crustă de pesmet cu parmezan
Sticksuri de vinete în crustă de pesmet cu parmezan
Concedieri la Guvern şi tăieri salariale la cei care au protestat. Se cred angajaţi pe viaţă
Concedieri la Guvern şi tăieri salariale la cei care au protestat. "Se cred angajaţi pe viaţă"
Concedieri la Guvern şi tăieri salariale la cei care au protestat. "Se cred angajaţi pe viaţă"
Femeia celebră de 76 de ani care arată ca o adolescentă uimeşte din nou. Ce a mâncat în fiecare zi fără să se îngraşe deloc
Femeia celebră de 76 de ani care arată ca o adolescentă uimeşte din nou. Ce a mâncat în fiecare zi fără să se îngraşe deloc
Femeia celebră de 76 de ani care arată ca o adolescentă uimeşte din nou. Ce a mâncat în fiecare zi fără să se îngraşe deloc
Când începe Chefi la cuțite sezonul 16! Adrenalina și noutățile surprinzătoare duc competiția la un nou nivel din prima ediție
Când începe Chefi la cuțite sezonul 16! Adrenalina și noutățile surprinzătoare duc competiția la un nou nivel din prima ediție
Când începe Chefi la cuțite sezonul 16! Adrenalina și noutățile surprinzătoare duc competiția la un nou nivel din prima ediție
Özge Gürel și Serkan Çayoğlu ar putea lucra din nou împreună pe micile ecrane. Ce a declarat actrița
Özge Gürel și Serkan Çayoğlu ar putea lucra din nou împreună pe micile ecrane. Ce a declarat actrița
Özge Gürel și Serkan Çayoğlu ar putea lucra din nou împreună pe micile ecrane. Ce a declarat actrița
Jocuri PlayStation Plus din octombrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din octombrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din octombrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Unt clarifiat. Rețetă și utilizări culinare
Unt clarifiat. Rețetă și utilizări culinare
Unt clarifiat. Rețetă și utilizări culinare
Primele mișcări ale bebelușului la a doua sarcină. Când le poți simți și ce spun specialiștii
Primele mișcări ale bebelușului la a doua sarcină. Când le poți simți și ce spun specialiștii
Primele mișcări ale bebelușului la a doua sarcină. Când le poți simți și ce spun specialiștii
Halsey a vorbit despre ședințele sale de chimioterapie, pe fondul problemelor sale de sănătate: Nu pot să stau în picioare
Halsey a vorbit despre ședințele sale de chimioterapie, pe fondul problemelor sale de sănătate: „Nu pot să stau în picioare”
Halsey a vorbit despre ședințele sale de chimioterapie, pe fondul problemelor sale de sănătate: „Nu pot să stau în picioare”
Tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat. Ce modificări pot produce când le incluzi în dietă
Tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat. Ce modificări pot produce când le incluzi în dietă
Tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterol ridicat. Ce modificări pot produce când le incluzi în dietă
fresh
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline

Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline

Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor

Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor

Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată

Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată

5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă

5 garnituri pentru somon. Cu ce se servește pentru o masă delicioasă

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
închide