Salată de ardei multicolori, cu semințe de susan
Este sezonul coacerii ardeilor pentru conservele de iarnă dar și pentru a-i folosi la diferite preparate. Dintre acestea, salata de ardei copți este foarte îndrăgită, mai ales servită lângă o friptură reușită. Dacă ești în căutarea unei rețete mai interesantă, îți oferim mai jos rețeta de salată de ardei multicolori, cu semințe de susan.
Galerie foto
Ardeii copți sunt un ingredient delicios și versatil în bucătărie, fiind folosiți în diverse preparate pentru a adăuga o aromă dulce și ușor afumată. Procesul de coacere intensifică dulceața naturală a ardeilor și le conferă o textură moale și catifelată. Sunt ideali pentru salate, sosuri, paste și multe alte feluri de mâncare. De obicei, se folosesc ardei grași, care pot fi de diverse culori: roșii, galbeni, verzi sau portocalii. Ardeii roșii sunt cei mai des utilizați, deoarece au o dulceață intensă și o culoare vibrantă după coacere.
Ardeii copți sunt o sursă excelentă de vitamine, în special vitamina C și vitamina A. Dar conțin și antioxidanți, precum beta-carotenul. Prin coacere, acești nutrienți sunt în mare parte conservați, iar ardeii devin mai ușor de digerat.
Descoperă și cum se coc corect ardeii și cum se curăță mai ușor. Sunt sfaturi și trucuri de la bucătari iscusiți. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de salată de ardei multicolori, cu semințe de susan.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe prin a spăla bine ardeii, după care îi ștergi și îi pui la copt folosind una dintre metodele pe care le ai la îndemână. După coacere, așază ardeii într-o tavă și presară sare peste ei. Acoperă-i cu o folie de prospețime și îi lasă-i acolo timp de 20-30 de minute. Pregătiți astfel se vor curăța foarte ușor și bine.
Între timp, te poți ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente.
Cum prepari salată de ardei multicolori
După ce ai terminat cu ardeii de copt, curăță ceapa, clătește-o și tai-o în felii rotunde sau în fâșii. Adaugă ceapa tocată într-o caserolă cu capac și presară puțină sare peste ea. Apoi toarnă oțetul. Pune capacul la caserolă și agit-o pentru a se așeza bine feliile de ceapă în oțet. Las-o la marinat 30 de minute.
După ce s-a scurs timpul de marinare a cepei curăță ardeii și secționează-i în jumătăți, pentru a îndepărta semințele, nervurile și cotoarele.
Apoi îi tai în fâșii și îi adaugi într-un bol încăpător. Scurge bine ceapa din oțet și o adaug-o peste fâșiile de ardei.
Amestecă oțetul în care a fost ceapa cu uleiul, zahărul și 1 lingură de apă. Amestecă bine până când se dizolvă zahărul și sarea. Apoi adaugă acest dressing peste ingredientele din bol.
La final, presară semințe de susan peste ingredientele din bol și delicioasa salată de ardei multicolori cu semințe de susan este gata de savurat, alături de garnitura preferată.
Descoperă și o rețetă de salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă.
Galerie foto