Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Această salată de macrou marinat cu legume combină perfect gustul intens și ușor afumat al peștelui cu prospețimea legumelor crocante și aroma discret acrișoară a marinadei. Este o rețetă ideală pentru iubitorii de pește. Are un gust echilibrat între sărat, dulce și acru și o textură suculentă și ușor crocantă.

Galerie foto
Salata se poate servi ca aperitiv sau o gustare sănătoasă. Dar merge foarte bine și ca un fel principal ușor, alături de o felie de pâine preparată în casă. Te va cuceri atât gustul cât și combinația de texturi plăcute. Macroul este fraged și aromat, ceapa adaugă o notă crocantă, iar castravetele murat oferă un contrast acrișor și ușor sărat. Cartofii și sfecla adaugă culoare și consistență, iar dressingul echilibrează gusturile. Mărarul verde oferă un plus de aromă, culoare și prospețime.
Este o rețetă sănătoasă, bogată în Omega-3, vitamine și fibre, ideală pentru o masă ușoară și hrănitoare. Poți experimenta și cu alte ingrediente, cum ar fi măsline negre, capere sau chiar puțin hrean ras, pentru un plus de intensitate.
Descoperă și o rețetă de salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa salată de macrou marinat cu legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de legumele care necesită tratament termic, respectiv cartofii și sfecla roșie. Dacă macroul marinat este prea sărat, clătește-l ușor sub un jet de apă rece și tamponează-l cu un prosop de hârtie.
Cum prepari salată de macrou marinat cu legume
Spală bine cartofii și pune-i la fiert fără a-i curăța, în apă cât să fie bine acoperiți. Fierbe-i până când se pătrund ușor la testul cu furculița. Apoi trece-i prin jet de apă rece, curăță-i de coajă și toacă-i în cuburi. Folosește cartofi roșii, cu masă mai mică de amidon, pentru a rămâne ușor fermi după fierbere.
Spală bine sfecla roșie și fierbe-o tot în coajă. o poți coace dacă dispui de mai mult timp pentru a beneficia de gustul intens și culoare. Las-o să se răcească, curăț-o și toac-o în cuburi.
Descoperă și care sunt beneficiile consumului de sfeclă roșie și de ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta.
Curăță ceapa și toac-o și pe aceasta în cuburi mici, la fel și fileul de macrou îl tai în cuburi de mărimea celor de legume.
Toacă în cuburi mici și mărul acrișor, fără a-l descoji, dar și castraveții murați.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite amestecă-le într-un bol încăpător sau o salatieră. Adaugă peste ele ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper. Presară și mărar verde tocat mărunt și amestecă ușor. Lasă delicioasa salată de macrou marinat cu legume un timp la rece, înainte de servire, pentru a se întrepătrunde bine toate aromele.
Dacă îți lipsește macroul marinat, îl poți înlocui cu macrou afumat, sau cu somon afumat. Este delicioasă salata în oricare dintre aceste variante.
Și tot din categoria salatelor cu pește mai poți încerca și rețeta de salată shuba, un preparat emblematic al bucătăriei rusești.

Galerie foto


