Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidă
Pentru o zi de post cu dezlegare la pește, îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de macrou cu legume la tigaie. Se prepară destul de simplu și nu necesită ingrediente multe.
Galerie foto
Macroul este unul dintre cei mai populari pești din meniu bucătăriei românești. Este preferat pentru că este accesibil atât ca preț cât și pentru că se găsește mereu în magazinele de specialitate. Macroul sau scrumbia albastră nu este doar denumirea unui tip de pește ci cuprinde mai mult de 30 de specii de pești. Aceștia sunt pescuiți din apropierea zonelor de coastă, unde cresc și se hrănesc.
Aceste specii de pești sunt bogate în acizi grași omega-3, și au niveluri ridicate de vitamina B12, dar și cantități mai mici de vitamina A. Mai conțin și minerale precum seleniu, cupru, fosfor, magneziu, fier, potasiu, zinc și sodiu.
Datorită acestor elemente, consumul de macrou are o mulțime de beneficii asupra sănătății organismului. Contribuie la scăderea nivelului trigliceridelor și la reducere riscului bolilor de inimă. Mai contribuie și la elasticitatea vaselor de sânge, îmbunătățind și circulația.
Acestea sunt doar câteva dintre proprietățile consumului de macrou care sperăm să te convingă să-l introduci în alimentația ta. Descoperă și o rețetă de macrou în sos de roșii la cuptor, servit cu mămăliguță. Iar mai jos, îți oferim rețeta de macrou la tigaie, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor pentru a le avea la îndemână când prepari peștele. Apoi pregătești și peștele pe care îl cureți și îl porționezi în bucăți mai mici.
Cum prepari macrou cu legume la tigaie
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o în fâșii. Curăță usturoiul și toacă-l în rondele. Clătește roșiile cherry și, în funcție de mărimea acestora, le tai în jumătăți sau le lași întregi. Scurge măslinele din saramură, clătește-le cu apă rece și toacă-le în bucăți mai mici. Când ai aceste ingrediente pregătite, poți pregăti și peștele.
Pune o tigaie cu ulei la încins, pe flacăra aragazului. Condimentează bucățile de pește cu sare și piper și rumenește-le ușor pe ambele părți, în tigaia cu ulei încins.
Apoi adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le ușor printre bucățile de pește. Când ceapa devine sticloasă adaugă roșiile cherry, rondelele de ardei iute și măslinele. Adaugă și puțină supă de legume, dacă ai sau apă. Nu adăuga mai mult de o ceașcă, pentru a nu transforma totul în supă. Adaugă atât cât să nu se ardă uleiul din tigaie.
Presară peste ingredientele din tigaie boabe de piper. Adaugă și foile de dafin și acoperă tigaia cu un capac. Lasă bucățile de macrou cu legume la tigaie să se înăbușe sub capac pentru aproximativ 10 minute, atât cât să se întrepătrundă armonios toate gusturile și aromele.
Dacă ai timp, prepară și o mămăligă după rețeta clasică, ca la mama acasă.
Galerie foto