Pește marinat la borcan. Rețeta de conservă făcută în casă

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ai în casă pește marinat la borcan poți să te declari norocoasă. Este una dintre cele mai versatile conserve pe care o poți consuma în atât de multe moduri încât vei avea preparate pentru toate mesele zilei.

Pește marinat la borcan servit pe un blat de lemn
Macroul este peștele folosit cel mai des pentru marinare / Shutterstock

Peștele marinat la borcan poate fi cumpărat de la aproape orice supermarket, dar poate fi făcut și în casă. Nu este deloc complicat și vei obține un preparat pe care îl poți personaliza în funcție de gusturile tale. Cel mai des peștele marinat este servit ca aperitiv, cu rondele de ceapă, măsline și capere alături. De asemenea, se poate adăuga în salate—în special în cele pe bază de cartofi, în sandviciuri, ca topping pentru sushi, în paste, în tortilla sau tacos.

Citește și

Indiferent de modul în care alegeți să consumați peștele marinat, acesta oferă un gust unic, ușor sărat și acrișor, care adaugă diversitate și savoare meselor. Asigurați-vă că păstrați peștele marinat la rece și consumați-l în termenul de valabilitate pentru a vă bucura de gustul său proaspăt și delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marinarea peștelui la borcan este o modalitate excelentă de a conserva peștele și de a-i păstra aroma și gustul timp îndelungat.

Ingrediente

Mod de preparare

Se curăță și se spălă peștele, apoi se taie în bucăți potrivite, de obicei, în bucăți care să se potrivească în borcane. Se taie ceapa, morcovii și ardeiul iute în bucăți potrivite.

Cum pregătești conservele de pește marinat

Într-o oală mare, se combină oțetul, apa, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și boiaua de ardei dulce. Se aduce amestecul la punctul de fierbere și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute.

Se sterilizează borcanele și capacele. Se pune un strat de ceapă, morcov și ardei în fiecare borcan. Apoi, se adaugă bucățile de pește peste legume. Apoi, se toarnă lichidul de marinare fierbinte peste pește și legume, acoperindu-le complet. Se lasă puțin spațiu liber în partea de sus a borcanelor.

Se adăugă o lingură de ulei în fiecare borcan pentru a ajuta la sigilarea lor și pentru a conferi un gust mai bogat. Se închid bine borcanele cu capace ermetice.

Se pun borcanele într-un vas mare cu apă clocotită, astfel încât acestea să fie complet acoperite. Se sterilizează timp de aproximativ 20-30 de minute.

După aceea, se scot borcanele din vas și se lasă să se răcească la temperatura camerei. După răcire, se depozitează într-un loc răcoros și uscat. Peștele marinat va deveni mai gustos cu timpul.

Reguli de igienă pentru conservele cu pește

Înainte de a te apuca să prepari pește marinat la borcan trebuie să știi că este necesar să respecți câteva reguli de igienă. În primul rând bucătărie trebuie să fie curată și să ai toate ustensilele la îndemână, sterilizate.

Dacă folosești pește întreg, curăța-l și spăla-l bine sub jet de apă rece pentru a elimina orice urme de sânge, solzi, intestine sau alte resturi. Ai grijă să speli constant toate ustensilele și vasele care intră în contact cu peștele pentru a evita contaminarea încrucișată.

Nu folosi aceeași veselă sau ustensile pentru pește crud și pentru alte alimente fără a le spăla între utilizări. De asemenea, trebuie să păstrezi peștele rece pe tot parcursul procesului de pregătire. Dacă ai pește proaspăt, pune-l în frigider până când ești pregătit să-l prelucrezi.

Borcanele și capacele pe care le vei folosi pentru a pune peștele trebuie să fie curate și sterilizate în prealabil. După ce pui peștele în ele și s-au răcit, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat. Verifică-le din când în când pentru a te asigura că capacul este încă etanș și că nu există semne de degradare a conținutului.

Ce specii de pește poți folosi

Poți marina o mare varietate de specii de pește, iar alegerea depinde în mare măsură de preferințele tale, dar și de disponibilitatea acestora în zona ta. Cea mai accesibilă opțiune din punct de vedere financiar este macroul. Acesta are și o carne mai grasă și de aceea este excelent pentru marinare.

Totuși, în topul preferințelor rămâne somonul, cu carnea lui grasă și textura delicată. Mai poți marina hering, care va fi perfect pentru salate și pentru aperitive.

Sardinele, care sunt niște pești mici, se pot marina la borcan, ca mai apoi să fie folosiți ca ingrediente în alte preparate cum sunt sandviciurile sau salatele de cartofi. La fel de popular este și anșoa care după marinare sunt utilizați pentru a adăuga gustul umami la diferite preparate culinare.

Alte specii de pește care poate fi marinat sunt crapul, păstrăvul și scrumbia. Dacă ești în căutarea unei opțiuni mai elegante și nobile, poți marina sturion care are o carne densă și delicată.

Dacă nu te decizi ce fel de pește să marinezi, poți oricând să faci câte 1-2 borcane din fiecare tip de pește sau chiar să le combini între ele pentru un rezultat cât mai savuros.

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pește prăjit
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Saramură de pește moldovenească pe o farfurie albă
Saramură de pește moldovenească. Pașii pentru un preparat gustos
Saramură de pește moldovenească. Pașii pentru un preparat gustos
silotka pe un tocător de lemn
Ce este silotka și cum o poți prepara foarte ușor acasă la tine
Ce este silotka și cum o poți prepara foarte ușor acasă la tine
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Alexandru, românul care şi-a decimat familia în Germania. Doar fiica de nici 2 anişori a scăpat miraculos
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide