Mai întâi vei pregăti ciupercile care necesită fierbere, scurgere și răcire, apoi tocare. În același timp, dar separat vei fierbe și pieptul de pui. Iar în timp ce aceste ingrediente se prepară, poți pregăti și maioneza, pentru a fi toate gata când va trebui să amesteci salata.

Cum prepari ingredientele pentru salată de pui cu ciuperci

Secționează pieptul de pui în 3-4 bucăți mai mici și pune-le într-o oală așezată pe flacăra aragazului. Adaugă apă cât să fie bine acoperite bucățile de carne. Lasă pieptul de pui să fiarbă până când este bine pătruns și înlătură spuma care se formează la suprafață.

După ce ai înlăturat spuma, adaugă în supa de pui și 1/2 linguriță de sare, 1-2 foi de dafin și câteva boabe de piper. După fierbere, scurge pieptul de pui printr-o sită și lasă-l să se răcească.

Ciupercile bine șterse și curățate de impurități le pui la fiert în altă oală. La fel, adaugi apă cât să fie bine acoperite ciupercile. Lasă ciupercile să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute. Adaugă și în supa de ciuperci 1/2 linguriță de sare. După fierbere, transferă și ciupercile într-o sită la scurs și lasă-le să se răcească. Cele două supe le strecori și le folosești la alte preparate.

În timp ce ingredientele fierb, poți da și castraveții acri pe răzătoarea mică. Pune-i și pe aceștia  într-o sită la scurs. Gustul lor crocant și acrișor va înnobila gustul final al salatei.

Cum prepari maioneza pentru salată

Dacă te-ai hotărât să prepari salată de pui cu ciuperci și maioneză clasică, adaugă în bolul mixerului gălbenușul de ou și cele două tipuri de muștar. Presară și 1/4 linguriță de sare și pornește mixerul, mai întâi la viteză minimă. Amestecă bine ingredientele, picurând treptat și uleiul de floarea-soarelui. Pe parcurs, mărește viteza de amestecare. Adaugă și câte puțin suc de lămâie proaspăt stors. Cantitatea de sare și sucul de lămâie se adaugă după propriul gust.

Dacă nu ai muștar cu hrean poți opta pentru puțin hrean proaspăt răzuit. Acesta mai poate fi înlocuit și cu 2-3 căței de usturoi răzuiți.

Spre finalul de preparare al maionezei, adaugă și puțină apă minerală. Aceasta are rolul de a oferi un plus de cremozitate maionezei, dar diminuează și din gustul uleiului, împreună cu sucul de lămâie.

Când ai toate ingredientele pregătite, amestecă-le bine într-o salatieră. Castraveții acri răzuiți îi vei scurge bine de lichid pentru a nu influența textura salatei.

Poți servi delicioasa salată de pui cu ciuperci și maioneză pe felii de pâine prăjite, în cupe de legume sau în diferite cruste crocante de aluat.

Tot din categoria rețetelor de salată pe bază de ciuperci, mai poți încerca și rețeta de salată de ciuperci cu ton și castraveciori acri.