Salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi
Una dintre salatele cu care îți poți răsfăța familia vara aceasta este delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi. Rețete nu este complicată, iar combinația de ingrediente este foarte gustoasă.
Galerie foto
Este o salată pe care o poți savura rece, pentru a te răcori în zilele toride de vară. Iar maioneza cu usturoi oferă salatei un gust ușor picant și un plus de cremozitate. Merge foarte bine servită pe felii de pâine prăjită și decorată cu felii de roșii proaspete.
Dar este foarte gustoasă servită și alături de brânză sărată sau cu brânza răzuită pe deasupra. O poți prepara chiar și pentru un platou cu aperitive festive. Va arăta spectaculos servită în cupe de ardei multicolori, pe frunze de andive, de salată verde sau în diverse forme de aluat. Descoperă aici și rețeta de salată de fasole păstăi cu ton, rapid de preparat si cu puține ingrediente. Este ideală pentru masa de prânz sau pentru o cină rapidă. Urmărește mai jos și rețeta de salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea păstăilor de fasole verde, care necesită îndepărtarea capetelor, spălare și fierbere. Apoi speli dovlecelul, îl dai pe răzătoarea mare și presari sare peste el. Dacă are coaja tare, o îndepărtezi. Lași dovlecelul cu sare la deshidratat.
Cum prepari salată de dovlecel cu păstăi de fasole
Pune mai întâi o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească adaugă o lingură de sare. Amestecă cu o spatulă pentru a se dizolva sarea. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă păstăile de fasole.
Fierbe-le până când se pătrund bine, apoi le scoți în apă rece pentru a stopa procesul termic. Le scurgi bine, le așezi pe un tocător și le toci mai mărunt.
Scurge dovlecelul răzuit și rumenește-l ușor într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Așază un capac peste tigaie, pentru a se înăbuși răzătura de dovlecel. Nu îl prepara în exces ci doar cât să fie ușor pătruns. Apoi pune dovlecelul răzuit într-o sită și lasă-l să se scurgă și să se răcească.
Între timp, pune iaurtul la scurs într-o sită foarte deasă și prepară maioneza, dacă nu o ai deja preparată.
Descoperă aici și o rețetă de maioneză pasteurizată, mai sănătoasă și cu durată de valabilitate mai mare.
Curăță usturoiul și pisează-l bine presărat cu puțină sare. Toacă mărunt și mărarul verde.
După ce ai toate aceste ingrediente pregătite, amestecă păstăile de fasole cu dovlecelul răzuit. Amestecă și maioneza cu iaurtul scurs, usturoiul pisat și mărarul. Adaugă acest amestec peste dovlecel și păstăile de fasole.
Potrivește gustul cu sare și piper și pune delicioasa salată de dovlecel cu păstăi de fasole și maioneză cu iaurt și usturoi la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi. Este gustoasă și răcoroasă servită rece.
Dacă vei dori să o prepari și în sezonul rece, vezi aici cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora.
Galerie foto