Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Dacă te-ai hotărât să gătești un preparat pe bază de somon, dar nu știi cu ce să-l asortezi, îți recomandăm rețeta de somon cu sparanghel la tigaie. Este o rețetă rapidă, echilibrată și extrem de gustoasă.

Te va cuceri combinația dintre grăsimea fină a somonului și prospețimea vegetală a sparanghelului, cu note ușor crocante și citrice. Acest preparat este ideal pentru un prânz savuros sau o cină sănătoasă. În plus, nu vei petrece mult timp în bucătărie. Este gata în 20 de minute. Fileul de somon rumenit va avea interiorul suculent și crusta aromată, iar sparanghelul rămâne fraged și bine condimentat.
Este o rețetă minimalistă care scoate în evidență calitatea ingredientelor. Somonul se rumenește ușor pe partea cu piele, până când capătă o crustă crocantă aurie. În interior rămâne moale și suculent. Sparanghelul este tras la tigaie cu puțin ulei de măsline și usturoi, suficient cât să rămână verde și ușor crocant. Totul este desăvârșit cu un strop de suc de lămâie. Iar dacă vrei mai multă aromă și gust picant presari câțiva fulgi de ardei iute sau puțină coajă rasă de lămâie.
Descoperă și cum să gătești somonul fără să îl arzi. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de somon cu sparanghel la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea somonului. Tamponează somonul cu hârtie absorbantă apoi presară sare și piper pe ambele părți. Dacă are piele, o poți cresta ușor pentru a preveni deformarea la prăjit.
Cum prepari somon cu sparanghel la tigaie
După ce ai condimentat somonul îl lași puțin deoparte pentru a pătrunde condimentele în interiorul lui.
Între timp ocupă-te de prepararea sparanghelului. Mai întâi rupe partea lemnoasă a sparanghelului.
Într-o tigaie încălzită cu 1 lingură ulei de măsline, adaugă sparanghelul și usturoiul.
Gătește-le timp de 3–5 minute la foc mediu, până când sparanghelul devine verde intens. Trebuie să fie ușor rumenit, dar să rămână crocant. Asezonează cu sare, piper și puțin suc de lămâie, după gust. Scoate sparanghelul din tigaie și păstrează-l cald.
Descoperă și alte 5 rețete cu sparanghel, de care te poți bucura primăvara aceasta.
Pentru gătirea somonului, în aceeași tigaie, adaugă restul de ulei. Pune somonul cu pielea în jos și gătește-l timp de 4–5 minute. Trebuie să fie ușor rumenit, nu uscat și să se desprindă cu ușurință carnea de pe piele. Întoarce-l și mai lasă 2–3 minute pe cealaltă parte (sau mai mult timp, în funcție de grosime). La final, poți adăuga puțin suc de lămâie direct în tigaie pentru un plus de aciditate și aromă.
Pentru servire așază sparanghelul pe farfurii și pune somonul deasupra. Presară coajă de lămâie, fulgi de ardei sau piper proaspăt.
Servește deliciosul somon cu sparanghel la tigaie alături de o garnitură simplă de cartofi, de orez cu lămâie sau o salată de rucola cu parmezan.
Iar dacă mai dorești și alte preparate cu somon, îți mai recomandăm rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză.