Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă te-ai hotărât să gătești un preparat pe bază de somon, dar nu știi cu ce să-l asortezi, îți recomandăm rețeta de somon cu sparanghel la tigaie. Este o rețetă rapidă, echilibrată și extrem de gustoasă.

Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
O rețetă minimalistă care scoate în evidență calitatea ingredientelor / Shutterstock

Te va cuceri combinația dintre grăsimea fină a somonului și prospețimea vegetală a sparanghelului, cu note ușor crocante și citrice. Acest preparat este ideal pentru un prânz savuros sau o cină sănătoasă. În plus, nu vei petrece mult timp în bucătărie. Este gata în 20 de minute. Fileul de somon rumenit va avea interiorul suculent și crusta aromată, iar sparanghelul rămâne fraged și bine condimentat.

Citește și

Este o rețetă minimalistă care scoate în evidență calitatea ingredientelor. Somonul se rumenește ușor pe partea cu piele, până când capătă o crustă crocantă aurie. În interior rămâne moale și suculent. Sparanghelul este tras la tigaie cu puțin ulei de măsline și usturoi, suficient cât să rămână verde și ușor crocant. Totul este desăvârșit cu un strop de suc de lămâie. Iar dacă vrei mai multă aromă și gust picant presari câțiva fulgi de ardei iute sau puțină coajă rasă de lămâie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și cum să gătești somonul fără să îl arzi. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de somon cu sparanghel la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea somonului. Tamponează somonul cu hârtie absorbantă apoi presară sare și piper pe ambele părți. Dacă are piele, o poți cresta ușor pentru a preveni deformarea la prăjit.

Cum prepari somon cu sparanghel la tigaie

După ce ai condimentat somonul îl lași puțin deoparte pentru a pătrunde condimentele în interiorul lui.

Între timp ocupă-te de prepararea sparanghelului. Mai întâi rupe partea lemnoasă a sparanghelului.

Într-o tigaie încălzită cu 1 lingură ulei de măsline, adaugă sparanghelul și usturoiul.

Gătește-le timp de 3–5 minute la foc mediu, până când sparanghelul devine verde intens. Trebuie să fie ușor rumenit, dar să rămână crocant. Asezonează cu sare, piper și puțin suc de lămâie, după gust. Scoate sparanghelul din tigaie și păstrează-l cald.

Descoperă și alte 5 rețete cu sparanghel, de care te poți bucura primăvara aceasta.

Pentru gătirea somonului, în aceeași tigaie, adaugă restul de ulei. Pune somonul cu pielea în jos și gătește-l timp de 4–5 minute. Trebuie să fie ușor rumenit, nu uscat și să se desprindă cu ușurință carnea de pe piele. Întoarce-l și mai lasă 2–3 minute pe cealaltă parte (sau mai mult timp, în funcție de grosime). La final, poți adăuga puțin suc de lămâie direct în tigaie pentru un plus de aciditate și aromă.

Pentru servire așază sparanghelul pe farfurii și pune somonul deasupra. Presară coajă de lămâie, fulgi de ardei sau piper proaspăt.

Servește deliciosul somon cu sparanghel la tigaie alături de o garnitură simplă de cartofi, de orez cu lămâie sau o salată de rucola cu parmezan.

Iar dacă mai dorești și alte preparate cu somon, îți mai recomandăm rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Sparanghel înfășurat în bacon
Galerie foto
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, în borcane și în bol
06:13
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
chifteluțe suedeze
06:07
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi pe un suport alb
05:47
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
3 noiembrie, 05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Budincă cu broccoli și brânză. O rețetă simplă, hrănitoare și plină de savoare
Liderul romilor din Roman, în stare gravă după ce s-a împuşcat în cap live pe TikTok. Medicii sunt rezervați
Liderul romilor din Roman, în stare gravă după ce s-a împuşcat în cap live pe TikTok. Medicii sunt rezervați
Liderul romilor din Roman, în stare gravă după ce s-a împuşcat în cap live pe TikTok. Medicii sunt rezervați
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Milionarul român de doar 29 de ani a luat atitudine: amp;#8220;Dacă n-ai bani de bacşiş, stai acasă”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru Cea mai bună actriță a anului. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
6 modalități prin care-l faci pe fiecare copil în parte să se simtă special
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
fresh
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
închide