Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză este delicioasă și spectaculoasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru un aperitiv rafinat. Combinația de spanac, somon afumat și crema de brânză oferă un echilibru de arome proaspete și savuroase. Iar aspectul său în formă de spirală adaugă un plus de eleganță la orice masă.

Porții de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Galerie foto

Galerie foto

Rulada se porționează mai bine după ce va sta un timp la rece / Profimedia Images

Este un aperitiv echilibrat, în care prospețimea spanacului se îmbină armonios cu cremozitatea brânzei și gustul delicat, dar ușor sărat, al somonului afumat. Nu este doar delicioasă, ci și spectaculoasă ca aspect, fiind ideală pentru mese festive.

Citește și

Rețeta ruladei nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și comune rețetelor de aperitive. Foaia de spanac se prepară simplu, precum cea de pandișpan, cu adaos de spanac făcut piure. Pentru umplutură poți opta pentru un tip de brânză sau un amestec din brânzeturile preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot pentru un platou cu aperitive festive descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă mai deosebită care se prepară din aluat cu legume răzuite și condimente. Iar în continuare îți oferim rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește spanacul pentru foaia de ruladă. Dacă folosești spanac proaspăt, opărește-l timp de 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-l bine și pasează-l într-un blender. Dacă folosești spanac congelat, dezgheață-l complet și scurge excesul de apă înainte de a-l pasa.

Cum prepari foaia de ruladă de spanac cu somon afumat

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și unge-o ușor cu ulei.

Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase. Adaugă spanacul pasat, făina, sarea, piperul și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Toarnă compoziția de spanac în tava pregătită și întinde-o uniform, astfel încât să formezi un strat subțire.

Coace foaia de spanac în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10-12 minute, până când este fermă la atingere. După coacere, las-o să se răcească complet, acoperită cu un ștergar umezit și bine stors.

Descoperă și o rețetă de melcișori cu spanac și șuncă afumată.

Cum prepari umplutura și formezi rulada

Într-un bol, amestecă crema de brânză cu zeama de lămâie și mărarul tocat. Ajustează gustul cu sare, dacă este necesar.

Întinde crema de brânză uniform peste blatul răcit de spanac.

Așază feliile de somon afumat peste stratul de cremă de brânză, doar la unul dintre capetele foii de ruladă.

Rulează blatul strâns, ajutându-te de hârtia de copt, formând o ruladă compactă. Împachetează rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se întări și pentru ca aromele să se combine.

Pentru servire taie rulada în felii de grosime egală și așază-le pe un platou. Decorează cu frunze de mărar sau felii de lămâie pentru un aspect elegant.

Și tot pentru un platou festiv mai poți prepara și rețeta de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Citește și
Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză porționată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu formarea ruladei
Colaj de poze cu foaia de ruladă înainte și după coacere
Porții de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
+1
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă porționată
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
Galerie foto
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Ruladă pufoasă cu mere porționată
Galerie foto
Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios
Ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide