Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză este delicioasă și spectaculoasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru un aperitiv rafinat. Combinația de spanac, somon afumat și crema de brânză oferă un echilibru de arome proaspete și savuroase. Iar aspectul său în formă de spirală adaugă un plus de eleganță la orice masă.

Porții de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Galerie foto

Galerie foto

Rulada se porționează mai bine după ce va sta un timp la rece / Profimedia Images

Este un aperitiv echilibrat, în care prospețimea spanacului se îmbină armonios cu cremozitatea brânzei și gustul delicat, dar ușor sărat, al somonului afumat. Nu este doar delicioasă, ci și spectaculoasă ca aspect, fiind ideală pentru mese festive.

Citește și

Rețeta ruladei nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și comune rețetelor de aperitive. Foaia de spanac se prepară simplu, precum cea de pandișpan, cu adaos de spanac făcut piure. Pentru umplutură poți opta pentru un tip de brânză sau un amestec din brânzeturile preferate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot pentru un platou cu aperitive festive descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Este o rețetă mai deosebită care se prepară din aluat cu legume răzuite și condimente. Iar în continuare îți oferim rețeta de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi pregătește spanacul pentru foaia de ruladă. Dacă folosești spanac proaspăt, opărește-l timp de 1-2 minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-l bine și pasează-l într-un blender. Dacă folosești spanac congelat, dezgheață-l complet și scurge excesul de apă înainte de a-l pasa.

Cum prepari foaia de ruladă de spanac cu somon afumat

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și unge-o ușor cu ulei.

Într-un bol mare, bate ouăle până devin spumoase. Adaugă spanacul pasat, făina, sarea, piperul și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Toarnă compoziția de spanac în tava pregătită și întinde-o uniform, astfel încât să formezi un strat subțire.

Coace foaia de spanac în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10-12 minute, până când este fermă la atingere. După coacere, las-o să se răcească complet, acoperită cu un ștergar umezit și bine stors.

Descoperă și o rețetă de melcișori cu spanac și șuncă afumată.

Cum prepari umplutura și formezi rulada

Într-un bol, amestecă crema de brânză cu zeama de lămâie și mărarul tocat. Ajustează gustul cu sare, dacă este necesar.

Întinde crema de brânză uniform peste blatul răcit de spanac.

Așază feliile de somon afumat peste stratul de cremă de brânză, doar la unul dintre capetele foii de ruladă.

Rulează blatul strâns, ajutându-te de hârtia de copt, formând o ruladă compactă. Împachetează rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 2 ore, pentru a se întări și pentru ca aromele să se combine.

Pentru servire taie rulada în felii de grosime egală și așază-le pe un platou. Decorează cu frunze de mărar sau felii de lămâie pentru un aspect elegant.

Și tot pentru un platou festiv mai poți prepara și rețeta de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Citește și
Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză porționată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu formarea ruladei
Colaj de poze cu foaia de ruladă înainte și după coacere
Porții de ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
+1
CELE MAI CITITE
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
ulei de palmier
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză porționată
Galerie foto
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Decizii de impunere, emise instant de ANAF. Datornicii, cu conturi blocate printr-o procedură fulger
Decizii de impunere, emise instant de ANAF. Datornicii, cu conturi blocate printr-o procedură fulger
Decizii de impunere, emise instant de ANAF. Datornicii, cu conturi blocate printr-o procedură fulger
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
închide