Plăcintă cu mere și nuci. Desert de post, simplu și delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Printre cele mai adorate deserturi se numără și plăcintele cu mere, delicioase și aromate. Prepară și tu o rețetă de plăcintă cu mere și nuci, pentru a te bucura de un desert de post, simplu și delicios.

Plăcintă cu mere și nuci preparată în tavă rotundă
Galerie foto

Galerie foto

Pentru a se coace uniform, aluatul se crestează în câteva locuri / Shutterstock

Merele sunt fructele cele mai populare și cele mai des folosite în rețetele de deserturi. Le poți folosi la plăcinte și tarte, la checuri sau la clătite, dar și la prăjituri mai complexe sau chiar la torturi. Sunt delicioase, sunt aromate, dar pot fi și spectaculoase dacă le folosești tăiate în cuburi sau feliate.

Citește și

Nu ezita să incluzi și tu merele în cât mai multe rețete de deserturi. Te vei bucura de gustul și aroma lor, dar și de vitaminele pe care acestea le conțin. Îți recomandăm să încerci și o rețetă de prăjitură cu mere și cacao. Este simplă, este delicioasă și este de post. Mai jos îți oferim rețeta detaliată a plăcintei cu mere de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului pentru plăcintă, care necesită un timp de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp te poți ocupa și de pregătirea merelor.

Cum prepari aluat pentru plăcintă cu mere și nuci

Pune apa împreună cu uleiul si oțetul la încălzit, într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Nu lăsa lichidul să atingă punctul de fierbere, ci doar să se încălzească puțin. Adaugă zahărul și amestecă până la dizolvarea acestuia.

Trece făina prin sită într-un bol și adaugă sarea peste ea. Amestecă-le bine, apoi toarnă puțin câte puțin din lichidul cald și dulce. Amestecă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină. Frământă-l până când se formează un aluat compact și nelipicios. Dacă mai necesită, mai poți adăuga făină pentru a potrivi consistența aluatului.

Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l la odihnit pentru aproximativ o oră.

În acest interval de timp curăță merele de cotoare și toacă-le în cuburi. Amestecă-le cu uleiul și zahărul și pune-le la caramelizat pentru 7-8 minute. Adaugă și pudra de scorțișoară, iar la final, adaugă nuca măcinată. Aceasta va absorbi din lichidul format și se va hidrata peste cuburile de mere.

Descoperă și o rețetă de foi pentru plăcintă, preparate în casă.

Cum formezi și coci plăcinta cu mere

Pentru a coace plăcinta poți folosi o tavă de 25/25 cm, sau una rotundă de 28-30 cm.

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge tava cu puțin ulei și presară zahăr peste acesta sau făină. Împarte aluatul în două părți. Pune ceva mai mult aluat la partea de la baza plăcintei și mai puțin deasupra.

Întinde aluatul în forma de copt ridicându-l și pe lateralele acesteia, ca la rețetele de tarte. Pune cuburile de mere cu nuci în interiorul aluatului. Deasupra, așază a doua parte de aluat întinsă uniform. Cresteaz-o în câteva locuri pentru un aspect interesant, dar și pentru a se coace uniform.

Coace delicioasa plăcintă cu mere și nuci pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze bine înainte de a o porționa. O poți decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu mere, e post, mai poți prepara și rețeta de ruladă cu mere și gem de gutui.

Citește și
Porție de plăcintă cu mere și nuci
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta de post secționată în forma de copt
Plăcintă cu mere și nuci preparată în tavă rotundă
Secțiune într-o plăcintă de post cu mere
+21
CELE MAI CITITE
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Video
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe un platou
Galerie foto
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Plăcinta suedeză cu mere servită pe o farfurie albă
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minute
Plăcintă suedeză cu mere. Desertul este gata în 10 minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciuperci proaspete puse pe un tocător
08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Sunt mândră că sunt româncă. S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
fresh
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
închide