Pizza Chicago, rețeta pe care toată lumea vrea să o încerce

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pizza Chicago nu seamănă deloc cu pizza clasică. Practic este un fel de pizza cu susul în jos. Se coace în tavă adâncă, brânza este la mijloc, iar sosul se așază deasupra. Nici măcar nu se poate mânca cu mâna, ci ai nevoie de tacâmuri.

Publicat: 20 iulie 2022, 15:45 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O pizza Chicago așezată pe un tocător, din care a fost tăiată o bucată
Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic / Shutterstock

Blatul de la pizza Chicago nu prea are multe în comun cu cel al pizzei tradiționale. Este mai înalt și mult mai crocant. De fapt, secretul acestui preparat este ca marginile sale să fie foarte crocante, iar restul blatului este laminat, la fel ca în cazul croasantelor. Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic.

Deși sună complicat, nu este. Laminarea aluatului înseamnă literalmente doar împrăștierea untului pe aluatul de pizza și plierea acestuia. Apoi, rulați din nou aluatul de pizza, întinzându-l cu un sucitor pentru a distribui untul în mod egal.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii pentru pizza Chicago este unul special. Este infuzat de usturoi și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Poți adăuga în el fulgi de ardei roșii iuți, dacă îți plac preparatele picante.

Din ingredientele oferite mai jos vor ieși două pizza mici, cu un diametrul de 22 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare preparării acestei pizza delicioase.Dacă vrei să faci doar o singură pizza, poți congela jumătate din aluat și să îl folosești mai târziu.

Cum se prepară aluatul

Pentru aluat se combină făina, mălaiul, sarea, zahărul și drojdia în vasul mixerului prevăzut cu cârlig pentru aluat. Se poate folosi și mixerul manual și un bol foarte mare. În lipsa oricărui mixer se va face totul manual.

Se adaugă apa călduță și untul topit. Nici apa, nici untul nu trebuie să fie fierbinți. Ingredientele se amestecă la viteză mică până când totul începe să se umezească. Continuând cu viteză mică se mixează aluatul până când este moale și suplu, se trage ușor de pe marginile vasului și cade de pe cârligul de aluat. În lipsa mixerului, se frământă până se dezlipește de pe mână. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă o linguriță de apă caldă și se mai frământă puțin. Dacă se simte prea moale, se adaugă o lingură de făină.

Se scoate aluatul din bol și se formează o bilă. Se unge un castron mare cu ulei de măsline și se pune aluatul înăuntru, întorcându-l astfel încât toate părțile aluatului să fie acoperite cu ulei. Se acoperă strâns vasul cu folie alimentară și se lăsă să crească într-un mediu cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Când aluatul este gata, se înfăinează suprafața de lucru, care trebuie să fie suficient de mare. Se scoate aluatul din castron, se pun vasul și folia de aluminiu deoparte, pentru a le folosi mai târziu. Se lovește ușor aluatul pentru a îndepărta orice bule de aer și se rulează aluatul într-un dreptunghi mare de 38×30 cm.

Untul înmuiat se pune deasupra având grijă să ajungă pe toată suprafața aluatului. Se rulează pe lungime. Se taie ruloul rezultat pe jumătate. Se formează cele două bucăți de aluat în bile și se pun înapoi în castron. Se acoperă cu folia și se lasă să crească la frigider timp de o oră, până se umflă.

Cum se pregătește sosul de roșii

Pentru sos se pune untul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se topească. Apoi se adaugă ceapa rasă, sarea, oregano și fulgii de ardei roșu. După ce ceapa s-a rumenit ușor, aproximativ 5 minute, se adaugă usturoiul, roșiile și zahărul. Se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă până când devine consistent, parfumat și gros, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc și se lasă deoparte până este gata de utilizare.

Sosul se poate păstra într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 2 zile și se poate congela timp de până la 2 luni.

Cum se coace pizza Chicago

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se scoate din frigider doar una dintre bilele de aluat. Cealaltă rămâne acolo până se va folosi și ea.

Prima bilă se întinde pe o suprafață de lucru pe care a fost presărată făină, formând un cerc de 30 cm. Apoi se transferă într-o formă rotundă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de aproximativ 5 cm. Cu degetele se presează aluatul în tavă. Se taie excesul de aluat de pe margini cu un cuțit mic. Se repetă procesul cu cea de-a doua bilă de aluat.

Se ung marginile superioare ale aluatului cu puțin ulei de măsline, pentru a-i da luciu. Se umple fiecare pizza cu jumătatea din cantitatea de brânză, apoi se adaugă topping-urile. Deasupra se toarnă sosul, iar peste el parmezanul.

Se așează forma de copt într-o tavă mai mare în care să cadă sosul care va bolborosi în timpul coacerii. Se lasă la cuptor 20-30 de minute sau până când crusta este maro-aurie. Dacă pare că s-a rumenit prea tare în primele minute, pizza se acoperă cu folie de aluminiu după 15 minute. Se scoate pizza din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute, după care se feliază și se servește fierbinte.

Dacă ești în căutarea celei mai rapide rețete pentru a-ți satisface pofta de pizza în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de supă Vichyssoise, o rețeta franțuzească clasică
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
închide