Pizza Chicago, rețeta pe care toată lumea vrea să o încerce

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pizza Chicago nu seamănă deloc cu pizza clasică. Practic este un fel de pizza cu susul în jos. Se coace în tavă adâncă, brânza este la mijloc, iar sosul se așază deasupra. Nici măcar nu se poate mânca cu mâna, ci ai nevoie de tacâmuri.

Publicat: 20 iulie 2022, 15:45 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O pizza Chicago așezată pe un tocător, din care a fost tăiată o bucată
Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic / Shutterstock

Blatul de la pizza Chicago nu prea are multe în comun cu cel al pizzei tradiționale. Este mai înalt și mult mai crocant. De fapt, secretul acestui preparat este ca marginile sale să fie foarte crocante, iar restul blatului este laminat, la fel ca în cazul croasantelor. Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic.

Deși sună complicat, nu este. Laminarea aluatului înseamnă literalmente doar împrăștierea untului pe aluatul de pizza și plierea acestuia. Apoi, rulați din nou aluatul de pizza, întinzându-l cu un sucitor pentru a distribui untul în mod egal.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii pentru pizza Chicago este unul special. Este infuzat de usturoi și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Poți adăuga în el fulgi de ardei roșii iuți, dacă îți plac preparatele picante.

Din ingredientele oferite mai jos vor ieși două pizza mici, cu un diametrul de 22 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare preparării acestei pizza delicioase.Dacă vrei să faci doar o singură pizza, poți congela jumătate din aluat și să îl folosești mai târziu.

Cum se prepară aluatul

Pentru aluat se combină făina, mălaiul, sarea, zahărul și drojdia în vasul mixerului prevăzut cu cârlig pentru aluat. Se poate folosi și mixerul manual și un bol foarte mare. În lipsa oricărui mixer se va face totul manual.

Se adaugă apa călduță și untul topit. Nici apa, nici untul nu trebuie să fie fierbinți. Ingredientele se amestecă la viteză mică până când totul începe să se umezească. Continuând cu viteză mică se mixează aluatul până când este moale și suplu, se trage ușor de pe marginile vasului și cade de pe cârligul de aluat. În lipsa mixerului, se frământă până se dezlipește de pe mână. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă o linguriță de apă caldă și se mai frământă puțin. Dacă se simte prea moale, se adaugă o lingură de făină.

Se scoate aluatul din bol și se formează o bilă. Se unge un castron mare cu ulei de măsline și se pune aluatul înăuntru, întorcându-l astfel încât toate părțile aluatului să fie acoperite cu ulei. Se acoperă strâns vasul cu folie alimentară și se lăsă să crească într-un mediu cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Când aluatul este gata, se înfăinează suprafața de lucru, care trebuie să fie suficient de mare. Se scoate aluatul din castron, se pun vasul și folia de aluminiu deoparte, pentru a le folosi mai târziu. Se lovește ușor aluatul pentru a îndepărta orice bule de aer și se rulează aluatul într-un dreptunghi mare de 38×30 cm.

Untul înmuiat se pune deasupra având grijă să ajungă pe toată suprafața aluatului. Se rulează pe lungime. Se taie ruloul rezultat pe jumătate. Se formează cele două bucăți de aluat în bile și se pun înapoi în castron. Se acoperă cu folia și se lasă să crească la frigider timp de o oră, până se umflă.

Cum se pregătește sosul de roșii

Pentru sos se pune untul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se topească. Apoi se adaugă ceapa rasă, sarea, oregano și fulgii de ardei roșu. După ce ceapa s-a rumenit ușor, aproximativ 5 minute, se adaugă usturoiul, roșiile și zahărul. Se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă până când devine consistent, parfumat și gros, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc și se lasă deoparte până este gata de utilizare.

Sosul se poate păstra într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 2 zile și se poate congela timp de până la 2 luni.

Cum se coace pizza Chicago

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se scoate din frigider doar una dintre bilele de aluat. Cealaltă rămâne acolo până se va folosi și ea.

Prima bilă se întinde pe o suprafață de lucru pe care a fost presărată făină, formând un cerc de 30 cm. Apoi se transferă într-o formă rotundă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de aproximativ 5 cm. Cu degetele se presează aluatul în tavă. Se taie excesul de aluat de pe margini cu un cuțit mic. Se repetă procesul cu cea de-a doua bilă de aluat.

Se ung marginile superioare ale aluatului cu puțin ulei de măsline, pentru a-i da luciu. Se umple fiecare pizza cu jumătatea din cantitatea de brânză, apoi se adaugă topping-urile. Deasupra se toarnă sosul, iar peste el parmezanul.

Se așează forma de copt într-o tavă mai mare în care să cadă sosul care va bolborosi în timpul coacerii. Se lasă la cuptor 20-30 de minute sau până când crusta este maro-aurie. Dacă pare că s-a rumenit prea tare în primele minute, pizza se acoperă cu folie de aluminiu după 15 minute. Se scoate pizza din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute, după care se feliază și se servește fierbinte.

Dacă ești în căutarea celei mai rapide rețete pentru a-ți satisface pofta de pizza în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Metoda inedită prin care o asociație de proprietari se asigură că nu sunt restanțieri. Cum îi face pe oameni să plătească la timp
Metoda inedită prin care o asociație de proprietari se asigură că nu sunt restanțieri. Cum îi face pe oameni să plătească la timp
Metoda inedită prin care o asociație de proprietari se asigură că nu sunt restanțieri. Cum îi face pe oameni să plătească la timp
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide