Pizza Chicago, rețeta pe care toată lumea vrea să o încerce

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pizza Chicago nu seamănă deloc cu pizza clasică. Practic este un fel de pizza cu susul în jos. Se coace în tavă adâncă, brânza este la mijloc, iar sosul se așază deasupra. Nici măcar nu se poate mânca cu mâna, ci ai nevoie de tacâmuri.

Publicat: 20 iulie 2022, 15:45 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O pizza Chicago așezată pe un tocător, din care a fost tăiată o bucată
Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic / Shutterstock

Blatul de la pizza Chicago nu prea are multe în comun cu cel al pizzei tradiționale. Este mai înalt și mult mai crocant. De fapt, secretul acestui preparat este ca marginile sale să fie foarte crocante, iar restul blatului este laminat, la fel ca în cazul croasantelor. Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic.

Deși sună complicat, nu este. Laminarea aluatului înseamnă literalmente doar împrăștierea untului pe aluatul de pizza și plierea acestuia. Apoi, rulați din nou aluatul de pizza, întinzându-l cu un sucitor pentru a distribui untul în mod egal.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii pentru pizza Chicago este unul special. Este infuzat de usturoi și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Poți adăuga în el fulgi de ardei roșii iuți, dacă îți plac preparatele picante.

Din ingredientele oferite mai jos vor ieși două pizza mici, cu un diametrul de 22 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare preparării acestei pizza delicioase.Dacă vrei să faci doar o singură pizza, poți congela jumătate din aluat și să îl folosești mai târziu.

Cum se prepară aluatul

Pentru aluat se combină făina, mălaiul, sarea, zahărul și drojdia în vasul mixerului prevăzut cu cârlig pentru aluat. Se poate folosi și mixerul manual și un bol foarte mare. În lipsa oricărui mixer se va face totul manual.

Se adaugă apa călduță și untul topit. Nici apa, nici untul nu trebuie să fie fierbinți. Ingredientele se amestecă la viteză mică până când totul începe să se umezească. Continuând cu viteză mică se mixează aluatul până când este moale și suplu, se trage ușor de pe marginile vasului și cade de pe cârligul de aluat. În lipsa mixerului, se frământă până se dezlipește de pe mână. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă o linguriță de apă caldă și se mai frământă puțin. Dacă se simte prea moale, se adaugă o lingură de făină.

Se scoate aluatul din bol și se formează o bilă. Se unge un castron mare cu ulei de măsline și se pune aluatul înăuntru, întorcându-l astfel încât toate părțile aluatului să fie acoperite cu ulei. Se acoperă strâns vasul cu folie alimentară și se lăsă să crească într-un mediu cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Când aluatul este gata, se înfăinează suprafața de lucru, care trebuie să fie suficient de mare. Se scoate aluatul din castron, se pun vasul și folia de aluminiu deoparte, pentru a le folosi mai târziu. Se lovește ușor aluatul pentru a îndepărta orice bule de aer și se rulează aluatul într-un dreptunghi mare de 38×30 cm.

Untul înmuiat se pune deasupra având grijă să ajungă pe toată suprafața aluatului. Se rulează pe lungime. Se taie ruloul rezultat pe jumătate. Se formează cele două bucăți de aluat în bile și se pun înapoi în castron. Se acoperă cu folia și se lasă să crească la frigider timp de o oră, până se umflă.

Cum se pregătește sosul de roșii

Pentru sos se pune untul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se topească. Apoi se adaugă ceapa rasă, sarea, oregano și fulgii de ardei roșu. După ce ceapa s-a rumenit ușor, aproximativ 5 minute, se adaugă usturoiul, roșiile și zahărul. Se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă până când devine consistent, parfumat și gros, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc și se lasă deoparte până este gata de utilizare.

Sosul se poate păstra într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 2 zile și se poate congela timp de până la 2 luni.

Cum se coace pizza Chicago

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se scoate din frigider doar una dintre bilele de aluat. Cealaltă rămâne acolo până se va folosi și ea.

Prima bilă se întinde pe o suprafață de lucru pe care a fost presărată făină, formând un cerc de 30 cm. Apoi se transferă într-o formă rotundă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de aproximativ 5 cm. Cu degetele se presează aluatul în tavă. Se taie excesul de aluat de pe margini cu un cuțit mic. Se repetă procesul cu cea de-a doua bilă de aluat.

Se ung marginile superioare ale aluatului cu puțin ulei de măsline, pentru a-i da luciu. Se umple fiecare pizza cu jumătatea din cantitatea de brânză, apoi se adaugă topping-urile. Deasupra se toarnă sosul, iar peste el parmezanul.

Se așează forma de copt într-o tavă mai mare în care să cadă sosul care va bolborosi în timpul coacerii. Se lasă la cuptor 20-30 de minute sau până când crusta este maro-aurie. Dacă pare că s-a rumenit prea tare în primele minute, pizza se acoperă cu folie de aluminiu după 15 minute. Se scoate pizza din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute, după care se feliază și se servește fierbinte.

Dacă ești în căutarea celei mai rapide rețete pentru a-ți satisface pofta de pizza în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Două boluri cu năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi și un bol cu orez
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
apio puse întregi și tocate într-un bol
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
covoraș de silicon pe care se află prăjituri
07:00
De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri De ce nu trebuie să folosești covoraș de silicon pentru prăjituri
Carton aniversar pentru 30 de ani împliniți de Antena 1
07:00
De 30 de ani Antena creează ce urmează! De 30 de ani Antena creează ce urmează!
Culoarea gălbenușului de ou ilustrată cu ajutorul a două gălbenușuri
06:30
Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce influențează culoarea gălbenușului de ou. La ce concluzii au ajuns specialiștii
porție de Porridge cu mere în sos caramel
06:00
Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun delicios Porridge cu mere în sos caramel. Rețetă pentru un mic dejun delicios
Chec cu morcovi și mere, porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
05:00
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post
Tartă cu ceapă caramelizată pe o farfurie albă
28 noiembrie, 07:00
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un tocător de lemn, o ciupercă secționată
28 noiembrie, 06:32
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
femeie care alege alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi
28 noiembrie, 06:00
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști 7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
1
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci...
apio puse întregi și tocate într-un bol
2
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Țelina este o legumă rădăcinoasă din aceeași familie ca morcovul și pătrunjelul. Ea are tulpini lungi, ferme, de culoare verde pal, fibroase. Acestea se îngustează, iar la vârf are frunze. Deși majoritatea oamenilor...
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
3
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Pentru diminețile reci din sezonul de iarnă, merg tare bine acești biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Alături de un ceai fierbinte sunt delicioși și sunt de post....
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor servite într-o tavă
4
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cea mai bună mâncare simplă pe care o poți face în timp record sunt pulpele de pui la cuptor. Indiferent că vrei să prepari o cină rapidă, că ai invitați la...
Porție de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
5
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Dacă ești în căutare de combinații delicioase pentru preparate simple și ușoare, încearcă rețeta de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi. Rețetele de supe și ciorbe sunt foarte bine venite,...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc în dragoste la finalul lunii noiembrie. Vezi dacă te numeri printre ele

3 zodii care vor avea noroc în dragoste la finalul lunii noiembrie. Vezi dacă te numeri printre ele

3 zodii care vor avea noroc în dragoste la finalul lunii noiembrie. Vezi dacă te numeri printre ele
Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia de sărbători din cauza grevei la Casele de Pensii din ţară

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia de sărbători din cauza grevei la Casele de Pensii din ţară

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia de sărbători din cauza grevei la Casele de Pensii din ţară
„Te milogeşti, dar te postezi ca un şmecher cu bani!” Irinel Columbeanu, o nouă umilinţă după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali

„Te milogeşti, dar te postezi ca un şmecher cu bani!” Irinel Columbeanu, o nouă umilinţă după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali

„Te milogeşti, dar te postezi ca un şmecher cu bani!” Irinel Columbeanu, o nouă umilinţă după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali
Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat care mergea 4 kilometri prin viscol să ajungă la școală

Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri prin viscol să ajungă la școală

Îl mai ții minte? Ce se mai știe de “băiețelul înghețat” care mergea 4 kilometri prin viscol să ajungă la școală
Noi detalii despre relația dintre Umut Evirgen și Alina Boz. Actrița a publicat o fotografie romantică alături de partenerul său

Noi detalii despre relația dintre Umut Evirgen și Alina Boz. Actrița a publicat o fotografie romantică alături de partenerul său

Noi detalii despre relația dintre Umut Evirgen și Alina Boz. Actrița a publicat o fotografie romantică alături de partenerul său
Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură

Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură

Temperatura optimă pentru termostat în timpul iernii. Experții zic că așa scade factura la căldură
Ștrudel cu mere cuburi, de post

Ștrudel cu mere cuburi, de post

Ștrudel cu mere cuburi, de post
De ce își țin bebelușii pumnii strânși 

De ce își țin bebelușii pumnii strânși 

De ce își țin bebelușii pumnii strânși 
Babymonster și-a făcut debutul cu single-ul digital Batter Up. Noul grup de fete de la YG Entertainmen are șapte membri din trei țări

Babymonster și-a făcut debutul cu single-ul digital „Batter Up”. Noul grup de fete de la YG Entertainmen are șapte membri din trei țări

Babymonster și-a făcut debutul cu single-ul digital „Batter Up”. Noul grup de fete de la YG Entertainmen are șapte membri din trei țări
Beneficiile laptelui de cartofi. De ce să consumi acest înlocuitor

Beneficiile laptelui de cartofi. De ce să consumi acest înlocuitor

Beneficiile laptelui de cartofi. De ce să consumi acest înlocuitor
fresh
ceapa caramelizată servită într-o farfurie albă
Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă
Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Cum servesc ceaiul femeile din Familia Regală Britanică. Reguli utile de etichetă
Cum servesc ceaiul femeile din Familia Regală Britanică. Reguli utile de etichetă
Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
Cele mai bune 9 tipuri de oțet pentru gătit. Sfaturi utile în bucătărie
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
închide