Pizza Chicago, rețeta pe care toată lumea vrea să o încerce

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pizza Chicago nu seamănă deloc cu pizza clasică. Practic este un fel de pizza cu susul în jos. Se coace în tavă adâncă, brânza este la mijloc, iar sosul se așază deasupra. Nici măcar nu se poate mânca cu mâna, ci ai nevoie de tacâmuri.

Publicat: 20 iulie 2022, 15:45 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O pizza Chicago așezată pe un tocător, din care a fost tăiată o bucată
Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic / Shutterstock

Blatul de la pizza Chicago nu prea are multe în comun cu cel al pizzei tradiționale. Este mai înalt și mult mai crocant. De fapt, secretul acestui preparat este ca marginile sale să fie foarte crocante, iar restul blatului este laminat, la fel ca în cazul croasantelor. Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic.

Deși sună complicat, nu este. Laminarea aluatului înseamnă literalmente doar împrăștierea untului pe aluatul de pizza și plierea acestuia. Apoi, rulați din nou aluatul de pizza, întinzându-l cu un sucitor pentru a distribui untul în mod egal.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii pentru pizza Chicago este unul special. Este infuzat de usturoi și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Poți adăuga în el fulgi de ardei roșii iuți, dacă îți plac preparatele picante.

Din ingredientele oferite mai jos vor ieși două pizza mici, cu un diametrul de 22 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare preparării acestei pizza delicioase.Dacă vrei să faci doar o singură pizza, poți congela jumătate din aluat și să îl folosești mai târziu.

Cum se prepară aluatul

Pentru aluat se combină făina, mălaiul, sarea, zahărul și drojdia în vasul mixerului prevăzut cu cârlig pentru aluat. Se poate folosi și mixerul manual și un bol foarte mare. În lipsa oricărui mixer se va face totul manual.

Se adaugă apa călduță și untul topit. Nici apa, nici untul nu trebuie să fie fierbinți. Ingredientele se amestecă la viteză mică până când totul începe să se umezească. Continuând cu viteză mică se mixează aluatul până când este moale și suplu, se trage ușor de pe marginile vasului și cade de pe cârligul de aluat. În lipsa mixerului, se frământă până se dezlipește de pe mână. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă o linguriță de apă caldă și se mai frământă puțin. Dacă se simte prea moale, se adaugă o lingură de făină.

Se scoate aluatul din bol și se formează o bilă. Se unge un castron mare cu ulei de măsline și se pune aluatul înăuntru, întorcându-l astfel încât toate părțile aluatului să fie acoperite cu ulei. Se acoperă strâns vasul cu folie alimentară și se lăsă să crească într-un mediu cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Când aluatul este gata, se înfăinează suprafața de lucru, care trebuie să fie suficient de mare. Se scoate aluatul din castron, se pun vasul și folia de aluminiu deoparte, pentru a le folosi mai târziu. Se lovește ușor aluatul pentru a îndepărta orice bule de aer și se rulează aluatul într-un dreptunghi mare de 38×30 cm.

Untul înmuiat se pune deasupra având grijă să ajungă pe toată suprafața aluatului. Se rulează pe lungime. Se taie ruloul rezultat pe jumătate. Se formează cele două bucăți de aluat în bile și se pun înapoi în castron. Se acoperă cu folia și se lasă să crească la frigider timp de o oră, până se umflă.

Cum se pregătește sosul de roșii

Pentru sos se pune untul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se topească. Apoi se adaugă ceapa rasă, sarea, oregano și fulgii de ardei roșu. După ce ceapa s-a rumenit ușor, aproximativ 5 minute, se adaugă usturoiul, roșiile și zahărul. Se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă până când devine consistent, parfumat și gros, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc și se lasă deoparte până este gata de utilizare.

Sosul se poate păstra într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 2 zile și se poate congela timp de până la 2 luni.

Cum se coace pizza Chicago

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se scoate din frigider doar una dintre bilele de aluat. Cealaltă rămâne acolo până se va folosi și ea.

Prima bilă se întinde pe o suprafață de lucru pe care a fost presărată făină, formând un cerc de 30 cm. Apoi se transferă într-o formă rotundă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de aproximativ 5 cm. Cu degetele se presează aluatul în tavă. Se taie excesul de aluat de pe margini cu un cuțit mic. Se repetă procesul cu cea de-a doua bilă de aluat.

Se ung marginile superioare ale aluatului cu puțin ulei de măsline, pentru a-i da luciu. Se umple fiecare pizza cu jumătatea din cantitatea de brânză, apoi se adaugă topping-urile. Deasupra se toarnă sosul, iar peste el parmezanul.

Se așează forma de copt într-o tavă mai mare în care să cadă sosul care va bolborosi în timpul coacerii. Se lasă la cuptor 20-30 de minute sau până când crusta este maro-aurie. Dacă pare că s-a rumenit prea tare în primele minute, pizza se acoperă cu folie de aluminiu după 15 minute. Se scoate pizza din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute, după care se feliază și se servește fierbinte.

Dacă ești în căutarea celei mai rapide rețete pentru a-ți satisface pofta de pizza în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide