Pizza Chicago, rețeta pe care toată lumea vrea să o încerce

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Pizza Chicago nu seamănă deloc cu pizza clasică. Practic este un fel de pizza cu susul în jos. Se coace în tavă adâncă, brânza este la mijloc, iar sosul se așază deasupra. Nici măcar nu se poate mânca cu mâna, ci ai nevoie de tacâmuri.

Publicat: 20 iulie 2022, 15:45 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O pizza Chicago așezată pe un tocător, din care a fost tăiată o bucată
Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic / Shutterstock

Blatul de la pizza Chicago nu prea are multe în comun cu cel al pizzei tradiționale. Este mai înalt și mult mai crocant. De fapt, secretul acestui preparat este ca marginile sale să fie foarte crocante, iar restul blatului este laminat, la fel ca în cazul croasantelor. Stratificarea untului în aluat este răspunsul unei cruste de pizza Chicago cu gust autentic.

Deși sună complicat, nu este. Laminarea aluatului înseamnă literalmente doar împrăștierea untului pe aluatul de pizza și plierea acestuia. Apoi, rulați din nou aluatul de pizza, întinzându-l cu un sucitor pentru a distribui untul în mod egal.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sosul de roșii pentru pizza Chicago este unul special. Este infuzat de usturoi și se fierbe la foc mic până se îngroașă. Poți adăuga în el fulgi de ardei roșii iuți, dacă îți plac preparatele picante.

Din ingredientele oferite mai jos vor ieși două pizza mici, cu un diametrul de 22 cm.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare preparării acestei pizza delicioase.Dacă vrei să faci doar o singură pizza, poți congela jumătate din aluat și să îl folosești mai târziu.

Cum se prepară aluatul

Pentru aluat se combină făina, mălaiul, sarea, zahărul și drojdia în vasul mixerului prevăzut cu cârlig pentru aluat. Se poate folosi și mixerul manual și un bol foarte mare. În lipsa oricărui mixer se va face totul manual.

Se adaugă apa călduță și untul topit. Nici apa, nici untul nu trebuie să fie fierbinți. Ingredientele se amestecă la viteză mică până când totul începe să se umezească. Continuând cu viteză mică se mixează aluatul până când este moale și suplu, se trage ușor de pe marginile vasului și cade de pe cârligul de aluat. În lipsa mixerului, se frământă până se dezlipește de pe mână. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă o linguriță de apă caldă și se mai frământă puțin. Dacă se simte prea moale, se adaugă o lingură de făină.

Se scoate aluatul din bol și se formează o bilă. Se unge un castron mare cu ulei de măsline și se pune aluatul înăuntru, întorcându-l astfel încât toate părțile aluatului să fie acoperite cu ulei. Se acoperă strâns vasul cu folie alimentară și se lăsă să crească într-un mediu cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul.

Când aluatul este gata, se înfăinează suprafața de lucru, care trebuie să fie suficient de mare. Se scoate aluatul din castron, se pun vasul și folia de aluminiu deoparte, pentru a le folosi mai târziu. Se lovește ușor aluatul pentru a îndepărta orice bule de aer și se rulează aluatul într-un dreptunghi mare de 38×30 cm.

Untul înmuiat se pune deasupra având grijă să ajungă pe toată suprafața aluatului. Se rulează pe lungime. Se taie ruloul rezultat pe jumătate. Se formează cele două bucăți de aluat în bile și se pun înapoi în castron. Se acoperă cu folia și se lasă să crească la frigider timp de o oră, până se umflă.

Cum se pregătește sosul de roșii

Pentru sos se pune untul într-o cratiță la foc mediu și se lasă să se topească. Apoi se adaugă ceapa rasă, sarea, oregano și fulgii de ardei roșu. După ce ceapa s-a rumenit ușor, aproximativ 5 minute, se adaugă usturoiul, roșiile și zahărul. Se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă până când devine consistent, parfumat și gros, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc și se lasă deoparte până este gata de utilizare.

Sosul se poate păstra într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 2 zile și se poate congela timp de până la 2 luni.

Cum se coace pizza Chicago

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se scoate din frigider doar una dintre bilele de aluat. Cealaltă rămâne acolo până se va folosi și ea.

Prima bilă se întinde pe o suprafață de lucru pe care a fost presărată făină, formând un cerc de 30 cm. Apoi se transferă într-o formă rotundă cu diametrul de 22 cm și înălțimea de aproximativ 5 cm. Cu degetele se presează aluatul în tavă. Se taie excesul de aluat de pe margini cu un cuțit mic. Se repetă procesul cu cea de-a doua bilă de aluat.

Se ung marginile superioare ale aluatului cu puțin ulei de măsline, pentru a-i da luciu. Se umple fiecare pizza cu jumătatea din cantitatea de brânză, apoi se adaugă topping-urile. Deasupra se toarnă sosul, iar peste el parmezanul.

Se așează forma de copt într-o tavă mai mare în care să cadă sosul care va bolborosi în timpul coacerii. Se lasă la cuptor 20-30 de minute sau până când crusta este maro-aurie. Dacă pare că s-a rumenit prea tare în primele minute, pizza se acoperă cu folie de aluminiu după 15 minute. Se scoate pizza din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute, după care se feliază și se servește fierbinte.

Dacă ești în căutarea celei mai rapide rețete pentru a-ți satisface pofta de pizza în cel mai scurt timp, îți oferim o rețetă de pizza la tigaie.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
închide