Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
În plin sezon al ardeilor de grădină ai ocazia să te delectezi cu gustul lor în diferite preparate culinare. Printre acestea îți recomandăm să încerci și rețeta de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. Este o altfel de salată, delicioasă și colorată.
Galerie foto
Gustul ardeilor copți îl știi deja, însă combinația dintre aceștia și sosul de pătrunjel verde cu usturoi este cuceritoare. Acesta are gust ușor acrișor și ușor picant și se prepară la rece. Este renumitul sos chimichurri, inspirat din bucătăria argentiniană. E un sos potrivit pentru a glazura cu el preparate din carne sau legume, servite atât calde cât și reci.
Ardeii copți sunt foarte apreciați atât folosiți la salate, cât și incluși în alte preparate. Sunt nelipsiți din rețetele de zacuscă și din cele de bulion. Însă pot fi incluși și în rețete de aperitive sau în mâncăruri scăzute. Adesea sunt folosiți și în diferite aluaturi sărate, pentru a le colora natural. Și în rețetele de hummus se pot adăuga, atât pentru culoare, cât și pentru gust și consistență.
Descoperă aici: Cum se curăță perfect ardeii copți, precum și câteva sfaturi de la specialiști în bucătărie. iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei coace folosind metoda care ți se pare mai la îndemână. Apoi presari sare peste ardei și îi acoperi cu o folie de prospețime lăsându-i așa timp de 15-20 de minute. Astfel, se vor curăța mult mai rapid. După curățare îi tai în bucăți mai mari și îi adaugi într-un bol.
Descoperă și rețeta de sos de dovlecei cu ardei copți pentru iarnă.
Cum prepari sosul pentru salata de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi
Clătește bine frunzele de pătrunjel verde și scurge-le, apoi toacă-le mărunt cu cuțitul.
Curăță ceapa și toac-o mărunt, curăță usturoiul și toacă-l tot mărunt. Adaugă într-un bol sau într-un borcan pătrunjelul verde cu ceapa, usturoiul și coaja de lămâie răzuită.
Într-un alt bol adaugă oregano și toarnă 100 ml de oțet peste el. Lasă oregano la hidratat în oțet pentru 5-6 minute, apoi adaugă și fulgii de chilii.
Amestecă soluția rezultată cu ingredientele din celălalt bol. Apoi adaugă și uleiul de măsline, presară sare și piper și amestecă bine totul. Completează cantitățile ingredientelor după propriul gust. Adaugă și puțin zahăr pentru a regla aciditatea sosului.
Amestecă sosul de pătrunjel cu ardeii copți din bol. Acoperă bolul și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute, pentru ca ardeii să se aromatizeze cu aromele sosului.
Poți servi salata de ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi alături de friptura sau garnitura preferată.
Iar dacă mai dorești și alte rețete cu ardei copți, mai poți încerca și rețeta de tocăniță de ardei copți, cu piept de pui.
Galerie foto