Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Preparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.
Galerie foto
Spanacul este un aliment foarte apreciat pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului atunci când este inclus în mod echilibrat în dietă. Acesta oferă organismului un aport ridicat de substanțe nutritive.
Spanacul are un conținut bogat în minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți. Printre acestea se numără vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K și minerale precum potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu. Spanacul mai conține și betacaroten, luteină, xantină și clorofilină. În plus, are un conținut scăzut de grăsimi.
Descoperă mai multe informații despre beneficiile spanacului și cum te ajută să rămâi sănătoasă. În continuare îți oferim rețeta completă de spanac cu orez, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului, care necesită blanșare în apă clocotită cu puțină sare, doar dacă se folosește spanac cu frunze mature. Dacă optezi pentru baby spanac, pe acesta îl adaugi proaspăt în mâncare.
Pașii necesari pentru a prepara rețeta de orez cu spanac
Pune o oală cu apă la fiert și adaugă o linguriță de sare. Dacă dorești ca spanacul să-și mențină culoarea verde, adaugă și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul are proprietatea de a intensifica culorile naturale ale legumelor.
Spală bine frunzele de spanac și tulpinile din dotare, dacă nu sunt lemnoase. Adaugă-le în apa care fierbe și scufundă-le bine cu o spumieră. Lasă-le să se opărească timp de 1 minut, apoi scoate-le într-o sită, trece-le prin apă rece și lasă-le la scurs.
În intervalul de timp cât se scurge spanacul, curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune o tigaie cu uleiul la încins și călește ceapa și usturoiul pentru 2 minute, amestecându-le să nu se ardă. Presară și puțină sare pentru a le ajuta să se deshidrateze și să se pătrundă mai rapid. Astfel nici nu se vor arde și nu vor căpăta nici acel gust neplăcut de prăjeală.
Când ceapa devine sticloasă, adaugă orezul spălat cu apă rece și bine scurs. Amestecă-l cu ingredientele din tigaie timp de 2-3 minute. Încearcă și rețeta noastră de orez delicios.
Toacă spanacul scurs mai mărunt și adaugă-l peste ingredientele din tigaie. Adaugă și apa fierbinte și lasă ingredientele să fiarbă până când orezul se hidratează și absoarbe tot lichidul. Adaugă sucul de lămâie și coajă de lămâie răzuită fin și continuă fierberea deliciosului orez cu spanac pentru 5-6 minute. Potrivește gustul cu sare și piper.
La final de fierbere, adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt, pentru un plus de aromă și de prospețime. Dacă ți-am deschis apetitul de preparate cu spanac, mai poți încerca și rețeta de paste cu ton și spanac. Este o rețetă care e gata în 15 minute și poate fi servită în zilele de post cu dezlegare la pește.
Galerie foto