7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea

Spanacul este este o sursă bună de vitamine și minerale și se poate găti sub o mulțime de forme. Se poate consuma atât crud, cât și gătit, fără ca procesul să dureze foarte mult. Frunzele tinere de spanac, sau baby spanac, pot fi servite crude în smoothie-uri sau salate, potrivindu-se bine cu sosuri. Sunt o mulțime de rețete cu spanac pe care să le încerci în orice perioadă a anului.

Spanac pentru rețete cu spanac
Spanacul se poate consuma atât proaspăt, cât și preparat termic / Shutterstock

Spanacul conține vitamine și minerale care îți dau energie, îți cresc vitalitatea și îmbunătățesc circulația sangvină. Fierul joacă un rol important în aceste procese pentru că ajută la transportul oxigenului în corp, susține producerea de energie și sinteza ADN-ului. 

Cu toate acestea, nivelurile ridicate de  acid oxalic, găsit în mod natural în spanac, pare să inhibe absorbția mineralelor precum fierul. Pentru a diminua aceste efecte este recomandat să îl gătești cât mai puțin.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Paste cremoase cu ciuperci și spanac

Amestecă tagliatelle, ciuperci și spanacul într-un sos de parmezan și cremă de brânză pentru a face o cină rapidă și cu conținut scăzut de calorii. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Paste cu spanac și ciuperci servite într-un bol gri
Poți folosi orice fel de paste, dat cele late sunt cele mai potrivite / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 150 g ciuperci champignon, tăiate pe jumătate
  • 150 g tagliatelle
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 200 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 15 g parmezan, ras
  • 120 g baby spanac
  • ½ linguriță de fulgi de ardei iute 

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o cratiță medie la foc mediu și se pun ceapa și ciupercile timp de 10 minute sau până se înmoaie și se rumenesc ușor. Între timp, se gătesc pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.

Se adaugă usturoiul în tigaia cu ciuperci și se mai lasă încă 2 minute. Apoi se pun crema de brânză și parmezanul și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și baby spanac, se lasă 1 minute și se ia de pe foc.

Se iau pastele de pe foc, se scurg, rezervând 25 ml de apă. Se pun pastele în sosul cremos de ciuperci, se pun din nou pe foc și se mai lasă la foc mic până când spanacul se ofilește, aproximativ 5 minute. Se toarnă puțin din apa în care au fiert pastele pentru ca sosul să fie mai lejer. Se asezonează cu piper negru și se presară deasupra fulgi de ardei iute.

Orez cu lămâie, spanac și feta

Orezul cu lămâie, spanac și feta este plin de nutrienți, inclusiv vitamina K, care este importantă pentru pielea, părul și oasele tale.

Orez cu spanac și brânză feta servit într-o farfurie albă
Orezul cu feta și spanac se poate servi cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de rapiță
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 3 căței mari de usturoi, tăiați felii
  • 300 g orez brun prefiert
  • 700 ml supă de legume fierbinte
  • 400 g spanac congelat
  • 15 g mărar, tocat mărunt
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 4 felii de lămâie
  • 40 g nuci, tocate
  • 75 g feta, mărunțită

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și se pun ceapa și usturoiul pentru 10 minute, amestecând des până se înmoaie.

Se pune orezul, apoi se adaugă supa de legume, spanacul congelat și jumătate cantitatea de mărar și de coajă de lămâie. Se acoperă vasul, se reduce focul și se gătește timp de 25 de minute până când orezul este fraged.

Se presară deasupra restul de mărar și de coajă de lămâie, nucile și feta, apoi se amestecă ușor împreună cu sucul de lămâie. Se servește imediat, la fiecare porție adăugându-se două felii de lămâie.

Tartă proaspătă cu spanac și hamsii

Tarta cu spanac și hamsii este potrivită pentru o masă de prânz sau o cină rapidă cu o salată verde alături sau câteva murături. Află mai multe despre beneficiile consumului de spanac.

Tartă de spanac cu hamsii pe o farfurie albă
Tarta cu spanac și hamsii se face în 30 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 140 g cartofi noi mici
  • sac 225 g baby spanac
  • 284 ml smântână
  • 2 ouă mari
  • 50 g parmezan proaspăt ras, plus 2 linguri
  • 10 fileuri de hamsii in ulei de masline, clatite si scurse

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la ventilație 160°C sau cel convențional la 180°C. Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 6 minute, se scurg și se răcesc sub jet de apă rece, după care se feliază subțire. Se călește în tigaie spanacul cu două linguri de apă. Se lasă până când este suficient de rece pentru a fi manipulat, se stoarce și se toacă.

Se bate smântâna, ouăle și parmezanul într-un castron mare. Se toacă jumătate din cantitatea de hamsii și se adaugă în vasul cu cartofii împreună cu spanacul. Se pune piper negru din belșug. Se toarnă în tavă, iar deasupra se pun restul de hamsii și cele două linguri de parmezan.

Se coace 35-40 de minute până când amestecul este solid și umplutura abia începe să devină aurie. Se lasă să se răcească câteva minute înainte de a fi scoasă din tava. 

Supă cremoasă de spanac

Supa de spanac este catifelată și fină, cu un conținut scăzut de calorii. Are o mulțime o vitamine și minerale și este potrivită pentru toată familia.

Supă cremă de spanac servită într-un bol negru
Supa de spanac se consumă atât caldă, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cartof mediu, decojit și tăiat în bucăți
  • 450 ml supă de pui sau legume
  • 600 ml lapte
  • 450 g spanac proaspăt, spălat, tocat grosier
  • coaja razuită de la  jumătati de lămâie
  • nucșoară proaspăt ras, după gust
  • 3 linguri smântână, pentru servire

Mod de preparare

Se topește untul într-o cratiță mare cu capac, se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc 5-6 minute, până se înmoaie. Apoi se pun cartofii și se mai lasă 1 minut. 

Se adaugă supa și se fierbe 8-10 minute până când cartoful se înmoaie. Apoi se toarnă laptele și se dă focul mic. Se pune jumătate din cantitatea de spanac și coaja de lămâie. Se acoperă și se fierbe 15 minute. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute.

Se pune supa răcită într-un blender vertical, se adaugă spanacul rămas și se procesează până compoziția devine omogenă. Se pune supa în boluri și se amestecă în smântână.

Salată de spanac și nuci cu dressing de brânză albastră

Salata de spanac, cu nuci și blue cheese este o combinație de gusturi, arome și texturi care se va încânta. Se consumă imediat după preparare.

Salată de spanac cu brânză blue pe o masă de lemn
În salata de spanac cu nuci și sos blue cheese poți adăuga și câteva felii de fructe / Shutterstock

Ingrediente

  • 75 g brânză blue cheese
  • 4 linguri de cremă de brânză
  • 100 g spanac frunze baby
  • 50 g bucăți de nucă

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron brânza blue cheese, crema de brânză, apoi se pun 50 ml de apă. Se amestecă până se omogenizează.

Se pune spanacul pe o farfurie, se presară deasupra bucățile de nucă și se acoperă cu sosul de brânză.

Brioșe cu ouă, spanac și somon afumat

Brioșele cu ouă, spanac și somon afumat sunt gustarea hrănitoare de care ai nevoie pentru birou, o petrecere între prieteni sau la picnic.

Brioșe cu spanac aranjate pe un platou de lemn
Brioșele cu somon și spanac se pot consuma cu sos de smântână / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 4 ouă
  • 300 g spanac
  • 25 g unt
  • 2 briose sau chifle moi
  • 4 bucăți de somon afumat
  • Pentru sosul olandez
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 140 g unt topit
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 praf de piper cayenne

Mod de preparare

Pentru a face sosul olandez, se pune un castron mare peste o cratiță cu apă clocotită și se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă fierbinte. Se adaugă treptat untul topit până se încorporează tot. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează cu piper cayenne și sare după gust. Apoi se lasă deoparte.

Se pune la fiert o cratiță cu apă și oțet. Apoi se pun ouăle sparte timp de 2 minute. Se scot și se lasă deoparte.

Spanacul se călește într-un wok cu un pic de unt, apoi se scurge și se condimentează.

Se pune pe foc o tigaie antiaderentă. Se taie brioșele/chiflele pe jumătate și se pun pe tigaie cu partea tăiată în jos. Se lasă până se rumenesc. Se ung cu unt. Se pune pe fiecare jumătate câte o bucată de somon afumat, apoi spanacul. În mijlocul lui se pune câte un ou, iar sosul olandez se împarte în patru. Se pun pe o tavă și se dau la cuptor pentru 1 minut.

Cremă de spanac

Crema de spanac este delicioasă și bogată în nutrienți. Este o rețetă perfectă de primăvară.

Supă cremă de spanac pe un blat de lemn
Crema se spanac se servește pe pâine prăjită / Shutterstock

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml lapte integral
  • 400 g spanac
  • 100 ml smântână
  • nucșoară proaspăt rasă

Mod de preparare

Se pune untul într-o tigaie cu ceapa și se lasă să se gătească 5 minute. Apoi se adaugă făina și se mai lasă 2 minute. După aceea se încorporează laptele și se lasă să fiarbă 5 minute sau până când sosul de îngroașă.

Între timp se pune spanacul decongelat într-o strecurătoare. Peste el se toarnă un ibric cu apă clocotită. Se stoarce bine și se toacă grosier. Apoi se pune în sos împreună cu smântâna. Compoziția se încălzește ușor, iar deasupra se rade nucșoară proaspătă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: Întregul proces durează mai puțin de 10 minute
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: "Întregul proces durează mai puțin de 10 minute"
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: "Întregul proces durează mai puțin de 10 minute"
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Procesul împotriva lui Sean Diddy Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
fresh
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
închide