7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea

Spanacul este este o sursă bună de vitamine și minerale și se poate găti sub o mulțime de forme. Se poate consuma atât crud, cât și gătit, fără ca procesul să dureze foarte mult. Frunzele tinere de spanac, sau baby spanac, pot fi servite crude în smoothie-uri sau salate, potrivindu-se bine cu sosuri. Sunt o mulțime de rețete cu spanac pe care să le încerci în orice perioadă a anului.

Spanac pentru rețete cu spanac
Spanacul se poate consuma atât proaspăt, cât și preparat termic / Shutterstock

Spanacul conține vitamine și minerale care îți dau energie, îți cresc vitalitatea și îmbunătățesc circulația sangvină. Fierul joacă un rol important în aceste procese pentru că ajută la transportul oxigenului în corp, susține producerea de energie și sinteza ADN-ului. 

Cu toate acestea, nivelurile ridicate de  acid oxalic, găsit în mod natural în spanac, pare să inhibe absorbția mineralelor precum fierul. Pentru a diminua aceste efecte este recomandat să îl gătești cât mai puțin.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Paste cremoase cu ciuperci și spanac

Amestecă tagliatelle, ciuperci și spanacul într-un sos de parmezan și cremă de brânză pentru a face o cină rapidă și cu conținut scăzut de calorii. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Paste cu spanac și ciuperci servite într-un bol gri
Poți folosi orice fel de paste, dat cele late sunt cele mai potrivite / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 150 g ciuperci champignon, tăiate pe jumătate
  • 150 g tagliatelle
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 200 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 15 g parmezan, ras
  • 120 g baby spanac
  • ½ linguriță de fulgi de ardei iute 

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o cratiță medie la foc mediu și se pun ceapa și ciupercile timp de 10 minute sau până se înmoaie și se rumenesc ușor. Între timp, se gătesc pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.

Se adaugă usturoiul în tigaia cu ciuperci și se mai lasă încă 2 minute. Apoi se pun crema de brânză și parmezanul și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și baby spanac, se lasă 1 minute și se ia de pe foc.

Se iau pastele de pe foc, se scurg, rezervând 25 ml de apă. Se pun pastele în sosul cremos de ciuperci, se pun din nou pe foc și se mai lasă la foc mic până când spanacul se ofilește, aproximativ 5 minute. Se toarnă puțin din apa în care au fiert pastele pentru ca sosul să fie mai lejer. Se asezonează cu piper negru și se presară deasupra fulgi de ardei iute.

Orez cu lămâie, spanac și feta

Orezul cu lămâie, spanac și feta este plin de nutrienți, inclusiv vitamina K, care este importantă pentru pielea, părul și oasele tale.

Orez cu spanac și brânză feta servit într-o farfurie albă
Orezul cu feta și spanac se poate servi cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de rapiță
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 3 căței mari de usturoi, tăiați felii
  • 300 g orez brun prefiert
  • 700 ml supă de legume fierbinte
  • 400 g spanac congelat
  • 15 g mărar, tocat mărunt
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 4 felii de lămâie
  • 40 g nuci, tocate
  • 75 g feta, mărunțită

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și se pun ceapa și usturoiul pentru 10 minute, amestecând des până se înmoaie.

Se pune orezul, apoi se adaugă supa de legume, spanacul congelat și jumătate cantitatea de mărar și de coajă de lămâie. Se acoperă vasul, se reduce focul și se gătește timp de 25 de minute până când orezul este fraged.

Se presară deasupra restul de mărar și de coajă de lămâie, nucile și feta, apoi se amestecă ușor împreună cu sucul de lămâie. Se servește imediat, la fiecare porție adăugându-se două felii de lămâie.

Tartă proaspătă cu spanac și hamsii

Tarta cu spanac și hamsii este potrivită pentru o masă de prânz sau o cină rapidă cu o salată verde alături sau câteva murături. Află mai multe despre beneficiile consumului de spanac.

Tartă de spanac cu hamsii pe o farfurie albă
Tarta cu spanac și hamsii se face în 30 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 140 g cartofi noi mici
  • sac 225 g baby spanac
  • 284 ml smântână
  • 2 ouă mari
  • 50 g parmezan proaspăt ras, plus 2 linguri
  • 10 fileuri de hamsii in ulei de masline, clatite si scurse

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la ventilație 160°C sau cel convențional la 180°C. Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 6 minute, se scurg și se răcesc sub jet de apă rece, după care se feliază subțire. Se călește în tigaie spanacul cu două linguri de apă. Se lasă până când este suficient de rece pentru a fi manipulat, se stoarce și se toacă.

Se bate smântâna, ouăle și parmezanul într-un castron mare. Se toacă jumătate din cantitatea de hamsii și se adaugă în vasul cu cartofii împreună cu spanacul. Se pune piper negru din belșug. Se toarnă în tavă, iar deasupra se pun restul de hamsii și cele două linguri de parmezan.

Se coace 35-40 de minute până când amestecul este solid și umplutura abia începe să devină aurie. Se lasă să se răcească câteva minute înainte de a fi scoasă din tava. 

Supă cremoasă de spanac

Supa de spanac este catifelată și fină, cu un conținut scăzut de calorii. Are o mulțime o vitamine și minerale și este potrivită pentru toată familia.

Supă cremă de spanac servită într-un bol negru
Supa de spanac se consumă atât caldă, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cartof mediu, decojit și tăiat în bucăți
  • 450 ml supă de pui sau legume
  • 600 ml lapte
  • 450 g spanac proaspăt, spălat, tocat grosier
  • coaja razuită de la  jumătati de lămâie
  • nucșoară proaspăt ras, după gust
  • 3 linguri smântână, pentru servire

Mod de preparare

Se topește untul într-o cratiță mare cu capac, se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc 5-6 minute, până se înmoaie. Apoi se pun cartofii și se mai lasă 1 minut. 

Se adaugă supa și se fierbe 8-10 minute până când cartoful se înmoaie. Apoi se toarnă laptele și se dă focul mic. Se pune jumătate din cantitatea de spanac și coaja de lămâie. Se acoperă și se fierbe 15 minute. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute.

Se pune supa răcită într-un blender vertical, se adaugă spanacul rămas și se procesează până compoziția devine omogenă. Se pune supa în boluri și se amestecă în smântână.

Salată de spanac și nuci cu dressing de brânză albastră

Salata de spanac, cu nuci și blue cheese este o combinație de gusturi, arome și texturi care se va încânta. Se consumă imediat după preparare.

Salată de spanac cu brânză blue pe o masă de lemn
În salata de spanac cu nuci și sos blue cheese poți adăuga și câteva felii de fructe / Shutterstock

Ingrediente

  • 75 g brânză blue cheese
  • 4 linguri de cremă de brânză
  • 100 g spanac frunze baby
  • 50 g bucăți de nucă

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron brânza blue cheese, crema de brânză, apoi se pun 50 ml de apă. Se amestecă până se omogenizează.

Se pune spanacul pe o farfurie, se presară deasupra bucățile de nucă și se acoperă cu sosul de brânză.

Brioșe cu ouă, spanac și somon afumat

Brioșele cu ouă, spanac și somon afumat sunt gustarea hrănitoare de care ai nevoie pentru birou, o petrecere între prieteni sau la picnic.

Brioșe cu spanac aranjate pe un platou de lemn
Brioșele cu somon și spanac se pot consuma cu sos de smântână / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 4 ouă
  • 300 g spanac
  • 25 g unt
  • 2 briose sau chifle moi
  • 4 bucăți de somon afumat
  • Pentru sosul olandez
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 140 g unt topit
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 praf de piper cayenne

Mod de preparare

Pentru a face sosul olandez, se pune un castron mare peste o cratiță cu apă clocotită și se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă fierbinte. Se adaugă treptat untul topit până se încorporează tot. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează cu piper cayenne și sare după gust. Apoi se lasă deoparte.

Se pune la fiert o cratiță cu apă și oțet. Apoi se pun ouăle sparte timp de 2 minute. Se scot și se lasă deoparte.

Spanacul se călește într-un wok cu un pic de unt, apoi se scurge și se condimentează.

Se pune pe foc o tigaie antiaderentă. Se taie brioșele/chiflele pe jumătate și se pun pe tigaie cu partea tăiată în jos. Se lasă până se rumenesc. Se ung cu unt. Se pune pe fiecare jumătate câte o bucată de somon afumat, apoi spanacul. În mijlocul lui se pune câte un ou, iar sosul olandez se împarte în patru. Se pun pe o tavă și se dau la cuptor pentru 1 minut.

Cremă de spanac

Crema de spanac este delicioasă și bogată în nutrienți. Este o rețetă perfectă de primăvară.

Supă cremă de spanac pe un blat de lemn
Crema se spanac se servește pe pâine prăjită / Shutterstock

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml lapte integral
  • 400 g spanac
  • 100 ml smântână
  • nucșoară proaspăt rasă

Mod de preparare

Se pune untul într-o tigaie cu ceapa și se lasă să se gătească 5 minute. Apoi se adaugă făina și se mai lasă 2 minute. După aceea se încorporează laptele și se lasă să fiarbă 5 minute sau până când sosul de îngroașă.

Între timp se pune spanacul decongelat într-o strecurătoare. Peste el se toarnă un ibric cu apă clocotită. Se stoarce bine și se toacă grosier. Apoi se pune în sos împreună cu smântâna. Compoziția se încălzește ușor, iar deasupra se rade nucșoară proaspătă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025 se anunță pe 31 martie. Unde pot elevii să-și vadă notele
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
X Factor, 30 martie 2025. Ce concurenți au urcat pe scenă în cea de-a zecea ediție. Momentele se văd în AntenaPLAY
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide