7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea

Spanacul este este o sursă bună de vitamine și minerale și se poate găti sub o mulțime de forme. Se poate consuma atât crud, cât și gătit, fără ca procesul să dureze foarte mult. Frunzele tinere de spanac, sau baby spanac, pot fi servite crude în smoothie-uri sau salate, potrivindu-se bine cu sosuri. Sunt o mulțime de rețete cu spanac pe care să le încerci în orice perioadă a anului.

Spanac pentru rețete cu spanac
Spanacul se poate consuma atât proaspăt, cât și preparat termic / Shutterstock

Spanacul conține vitamine și minerale care îți dau energie, îți cresc vitalitatea și îmbunătățesc circulația sangvină. Fierul joacă un rol important în aceste procese pentru că ajută la transportul oxigenului în corp, susține producerea de energie și sinteza ADN-ului. 

Cu toate acestea, nivelurile ridicate de  acid oxalic, găsit în mod natural în spanac, pare să inhibe absorbția mineralelor precum fierul. Pentru a diminua aceste efecte este recomandat să îl gătești cât mai puțin.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Paste cremoase cu ciuperci și spanac

Amestecă tagliatelle, ciuperci și spanacul într-un sos de parmezan și cremă de brânză pentru a face o cină rapidă și cu conținut scăzut de calorii. Încearcă și rețeta de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Paste cu spanac și ciuperci servite într-un bol gri
Poți folosi orice fel de paste, dat cele late sunt cele mai potrivite / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 150 g ciuperci champignon, tăiate pe jumătate
  • 150 g tagliatelle
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 200 g cremă de brânză cu conținut scăzut de grăsimi
  • 15 g parmezan, ras
  • 120 g baby spanac
  • ½ linguriță de fulgi de ardei iute 

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o cratiță medie la foc mediu și se pun ceapa și ciupercile timp de 10 minute sau până se înmoaie și se rumenesc ușor. Între timp, se gătesc pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.

Se adaugă usturoiul în tigaia cu ciuperci și se mai lasă încă 2 minute. Apoi se pun crema de brânză și parmezanul și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă și baby spanac, se lasă 1 minute și se ia de pe foc.

Se iau pastele de pe foc, se scurg, rezervând 25 ml de apă. Se pun pastele în sosul cremos de ciuperci, se pun din nou pe foc și se mai lasă la foc mic până când spanacul se ofilește, aproximativ 5 minute. Se toarnă puțin din apa în care au fiert pastele pentru ca sosul să fie mai lejer. Se asezonează cu piper negru și se presară deasupra fulgi de ardei iute.

Orez cu lămâie, spanac și feta

Orezul cu lămâie, spanac și feta este plin de nutrienți, inclusiv vitamina K, care este importantă pentru pielea, părul și oasele tale.

Orez cu spanac și brânză feta servit într-o farfurie albă
Orezul cu feta și spanac se poate servi cu salată verde / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de rapiță
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 3 căței mari de usturoi, tăiați felii
  • 300 g orez brun prefiert
  • 700 ml supă de legume fierbinte
  • 400 g spanac congelat
  • 15 g mărar, tocat mărunt
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 4 felii de lămâie
  • 40 g nuci, tocate
  • 75 g feta, mărunțită

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și se pun ceapa și usturoiul pentru 10 minute, amestecând des până se înmoaie.

Se pune orezul, apoi se adaugă supa de legume, spanacul congelat și jumătate cantitatea de mărar și de coajă de lămâie. Se acoperă vasul, se reduce focul și se gătește timp de 25 de minute până când orezul este fraged.

Se presară deasupra restul de mărar și de coajă de lămâie, nucile și feta, apoi se amestecă ușor împreună cu sucul de lămâie. Se servește imediat, la fiecare porție adăugându-se două felii de lămâie.

Tartă proaspătă cu spanac și hamsii

Tarta cu spanac și hamsii este potrivită pentru o masă de prânz sau o cină rapidă cu o salată verde alături sau câteva murături. Află mai multe despre beneficiile consumului de spanac.

Tartă de spanac cu hamsii pe o farfurie albă
Tarta cu spanac și hamsii se face în 30 de minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 140 g cartofi noi mici
  • sac 225 g baby spanac
  • 284 ml smântână
  • 2 ouă mari
  • 50 g parmezan proaspăt ras, plus 2 linguri
  • 10 fileuri de hamsii in ulei de masline, clatite si scurse

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la ventilație 160°C sau cel convențional la 180°C. Se fierb cartofii în apă cu sare timp de 6 minute, se scurg și se răcesc sub jet de apă rece, după care se feliază subțire. Se călește în tigaie spanacul cu două linguri de apă. Se lasă până când este suficient de rece pentru a fi manipulat, se stoarce și se toacă.

Se bate smântâna, ouăle și parmezanul într-un castron mare. Se toacă jumătate din cantitatea de hamsii și se adaugă în vasul cu cartofii împreună cu spanacul. Se pune piper negru din belșug. Se toarnă în tavă, iar deasupra se pun restul de hamsii și cele două linguri de parmezan.

Se coace 35-40 de minute până când amestecul este solid și umplutura abia începe să devină aurie. Se lasă să se răcească câteva minute înainte de a fi scoasă din tava. 

Supă cremoasă de spanac

Supa de spanac este catifelată și fină, cu un conținut scăzut de calorii. Are o mulțime o vitamine și minerale și este potrivită pentru toată familia.

Supă cremă de spanac servită într-un bol negru
Supa de spanac se consumă atât caldă, cât și rece / Shutterstock

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cartof mediu, decojit și tăiat în bucăți
  • 450 ml supă de pui sau legume
  • 600 ml lapte
  • 450 g spanac proaspăt, spălat, tocat grosier
  • coaja razuită de la  jumătati de lămâie
  • nucșoară proaspăt ras, după gust
  • 3 linguri smântână, pentru servire

Mod de preparare

Se topește untul într-o cratiță mare cu capac, se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc 5-6 minute, până se înmoaie. Apoi se pun cartofii și se mai lasă 1 minut. 

Se adaugă supa și se fierbe 8-10 minute până când cartoful se înmoaie. Apoi se toarnă laptele și se dă focul mic. Se pune jumătate din cantitatea de spanac și coaja de lămâie. Se acoperă și se fierbe 15 minute. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute.

Se pune supa răcită într-un blender vertical, se adaugă spanacul rămas și se procesează până compoziția devine omogenă. Se pune supa în boluri și se amestecă în smântână.

Salată de spanac și nuci cu dressing de brânză albastră

Salata de spanac, cu nuci și blue cheese este o combinație de gusturi, arome și texturi care se va încânta. Se consumă imediat după preparare.

Salată de spanac cu brânză blue pe o masă de lemn
În salata de spanac cu nuci și sos blue cheese poți adăuga și câteva felii de fructe / Shutterstock

Ingrediente

  • 75 g brânză blue cheese
  • 4 linguri de cremă de brânză
  • 100 g spanac frunze baby
  • 50 g bucăți de nucă

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron brânza blue cheese, crema de brânză, apoi se pun 50 ml de apă. Se amestecă până se omogenizează.

Se pune spanacul pe o farfurie, se presară deasupra bucățile de nucă și se acoperă cu sosul de brânză.

Brioșe cu ouă, spanac și somon afumat

Brioșele cu ouă, spanac și somon afumat sunt gustarea hrănitoare de care ai nevoie pentru birou, o petrecere între prieteni sau la picnic.

Brioșe cu spanac aranjate pe un platou de lemn
Brioșele cu somon și spanac se pot consuma cu sos de smântână / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de oțet de vin alb
  • 4 ouă
  • 300 g spanac
  • 25 g unt
  • 2 briose sau chifle moi
  • 4 bucăți de somon afumat
  • Pentru sosul olandez
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 140 g unt topit
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 praf de piper cayenne

Mod de preparare

Pentru a face sosul olandez, se pune un castron mare peste o cratiță cu apă clocotită și se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă fierbinte. Se adaugă treptat untul topit până se încorporează tot. Se amestecă sucul de lămâie și se condimentează cu piper cayenne și sare după gust. Apoi se lasă deoparte.

Se pune la fiert o cratiță cu apă și oțet. Apoi se pun ouăle sparte timp de 2 minute. Se scot și se lasă deoparte.

Spanacul se călește într-un wok cu un pic de unt, apoi se scurge și se condimentează.

Se pune pe foc o tigaie antiaderentă. Se taie brioșele/chiflele pe jumătate și se pun pe tigaie cu partea tăiată în jos. Se lasă până se rumenesc. Se ung cu unt. Se pune pe fiecare jumătate câte o bucată de somon afumat, apoi spanacul. În mijlocul lui se pune câte un ou, iar sosul olandez se împarte în patru. Se pun pe o tavă și se dau la cuptor pentru 1 minut.

Cremă de spanac

Crema de spanac este delicioasă și bogată în nutrienți. Este o rețetă perfectă de primăvară.

Supă cremă de spanac pe un blat de lemn
Crema se spanac se servește pe pâine prăjită / Shutterstock

Ingrediente

  • 25 g unt
  • 1 ceapa mică, tocată mărunt
  • 2 linguri de făină
  • 200 ml lapte integral
  • 400 g spanac
  • 100 ml smântână
  • nucșoară proaspăt rasă

Mod de preparare

Se pune untul într-o tigaie cu ceapa și se lasă să se gătească 5 minute. Apoi se adaugă făina și se mai lasă 2 minute. După aceea se încorporează laptele și se lasă să fiarbă 5 minute sau până când sosul de îngroașă.

Între timp se pune spanacul decongelat într-o strecurătoare. Peste el se toarnă un ibric cu apă clocotită. Se stoarce bine și se toacă grosier. Apoi se pune în sos împreună cu smântâna. Compoziția se încălzește ușor, iar deasupra se rade nucșoară proaspătă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Porție de patatas bravas în farfurie neagră, alături de boluri cu sosuri și furculițe
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Tort Sacher pe platou
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
somon la airfryer cu legume
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
08:28
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
06:02
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
7 februarie, 06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
7 februarie, 06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
6 februarie, 06:42
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
6 februarie, 05:07
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
somon la airfryer cu legume
5 februarie, 10:15
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
O femeie care pune ouă în frigider
5 februarie, 05:54
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Cum poți atrage succesul în 2025. Trucuri pentru un an plin de prosperitate
Pompier în stare critică după explozia unei butelii de oxigen într-un incendiu, la Ploieşti. Alţi doi jandarmi au fost răniţi de suflul deflagraţiei
Pompier în stare critică după explozia unei butelii de oxigen într-un incendiu, la Ploieşti. Alţi doi jandarmi au fost răniţi de suflul deflagraţiei
Pompier în stare critică după explozia unei butelii de oxigen într-un incendiu, la Ploieşti. Alţi doi jandarmi au fost răniţi de suflul deflagraţiei
Mă sfidau, eram un nimic pentru ei! Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre țeapa uriașă pe care și-a luat-o
„Mă sfidau, eram un nimic pentru ei!” Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre „țeapa” uriașă pe care și-a luat-o
„Mă sfidau, eram un nimic pentru ei!” Românul celebru păgubit de Nordis, detalii uluitoare despre „țeapa” uriașă pe care și-a luat-o
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cine este și cum arată mama lui Alexandru Ion de la Asia Express 2025. Concurentul a dezvăluit un detaliu despre părinții săi.
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
De ce au oamenii din ce în ce mai mult plastic în creier. Experții trag un semnal de alarmă
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Cum să recunoști semnele de anxietate la adolescenți iarna aceasta
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Jessica Biel a oferit o perspectivă sinceră asupra căsniciei sale cu Justin Timberlake, chiar de ziua lui de naștere
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
Efectele consumului de ceai negru chinezesc asupra zahărului din sânge. Cum poate preveni diabetul
fresh
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
închide