Spanac la congelator. Cum îl depozitezi ca să nu se strice

Spanacul este una dintre legumele care nu ar trebui să îți lipsească din meniul săptămânal. Este sărac în calorii și are o mulțime de vitamine și minerale. Dacă vrei să te bucuri de aceste beneficii și în afara sezonului, poți pune spanac la congelator. Iată cum poți face acest lucru asfel încât leguma să își păstreze proprietățile cât mai multe luni.  

Spanac de la congelator pus într-o oală mare
Spanacul la congelator poate fi gătit la fel ca cel proaspăt / Shutterstock

Poți pune spanac la congelator atât piure, cât și frunzele întregi. Îți prezentăm trei metode la fel de eficiente pe care să le folosești în funcție de modul în care vei folosi spanacul după decongelare.

Singura modalitate în care nu vei putea utiliza leguma după decongelare este în salate pentru că își va pierde structura și va avea o textură pe care nu ți-o dorești.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să pui spanac la congelator

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să cumperi spanac cu frunze proaspete, fără să fie ofilit, să aibă pete sau alte defecte. Apoi spală-l sub mai multe jeturi de apă rece, mai ales dacă îl cumperi din piață, direct de la producători. Odată ce este curățat usucă foarte bine întotdeauna bine frunzele folosind un prosop de hârtie.

Există trei moduri de a îngheța spanacul. O vei alege pe cea potrivită în funcție de preparatele în care vrei să folosești spanacul. Dacă dorești ca frunzele să rămână intacte atunci vei congela spanacul întreg.

Dacă vrei să păstrezi și culoarea puternică a spanacului și să ai și frunzele intacte, poți le blanșezi. Această metodă ajută la prevenirea reacțiilor enzimatice care duc la degradare și decolorare. Cu toate acestea, reduce puțin conținutul de nutrienți.

Dacă urmează să folosești spanacul în smoothie-uri sau ca bază pentru rețete, transformă-l în piure și apoi congelează-l.

Spanac la congelator cu frunzele întregi

Spală spanacul și usucă-l. În acest caz poți să alegi și frunze care par că încep deja să se ofilească. Pune frunzele într-o pungă specială pentru congelator și scoate cât mai mult aer posibil. Dacă este posibil videază pungile. Poți folosi spanacul în decurs de maximum trei luni.

Spanac blanșat

Pune spanacul spălat bine într-o oală cu apă clocotită și scufundă-l complet timp de cel puțin 1-2 minute. Transferă-l apoi într-un castron cu cuburi de gheață. 

Lăsă-l să se răcească complet timp de cel puțin 2-3 minute. Stoarce toată apa. Portionează-l și pune-l în pungi sau vase speciale pentru congelator. În felul acesta va rezista câteva luni bune.

Piure de spanac congelat

Dacă vrei să folosești spanac congelat în smoothieuri sau ca bază pentru alte mâncăruri cea mai bună metodă de congelare este prin transformare în piure. Piureul obținut pune-l în recipiente pentru cuburi de gheață. Pune-le la congelator pentru 3-4 ore sau până când se întăresc complet. Apoi transferă-le într-o pungă specială pentru congelator.

Descoperă șapte rețete cu spanac. Sunt simple și ușor de preparat.

Ce poți face din spanac congelat

Dacă vrei să gătești cu spanac congelat nu este nevoie să îl decongelezi înainte. Poate fi folosit în acest fel în orice fel de mâncare ai folosi și spanacul proaspăt, în afară de salate. Poți să îl pui în tocănițe, sosuri, supe, supe cremă sau orice alt preparat.

Dacă vrei să îi simți mai bine textura, folosește spanac congelat întreg sau blanșat. Pentru sosuri, supe cremă sau smoothieuri este perfect și piureul de spanac congelat.

Prin tratament termic spanacul pierde o parte din vitaminele solubile în apă, de exemplu, vitamina C. Acest lucru se întâmplă dacă îl gătești mult prea mult. Cu cât îl ții mai puțin în apă clocotită atunci când îl blanșezi cu atât își va păstra mai bine nutrienții.

Spanacul congelat proaspăt nu își va pierde proprietățile nutritive. Totuși, nu își va păstra textura. Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă atâta timp cât îl vei utiliza în preparate care necesită tratament termic sau procesare la blender.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pizza congelată care a fost pusă la cuptor
Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat
Cum poți face ca pizza congelată să fie gustoasă. Trucuri ușor de aplicat
Urzici puse pe un tocător de lemn și care urmează să fie congelate
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Cum se congelează urzicile. 4 pași simpli pentru orice gospodină
Gălebenușuri de ouă puse într-un castron negru
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
închide