Ștrudel cu mere și nuci. Desertul pe care nu-l poți refuza

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când vrei să prepari un desert simplu, dar delicios și de nerefuzat, rețeta de ștrudel cu mere și nuci este chiar ideală.

Publicat: 1 octombrie 2022, 07:24
Ștrudel cu mere și nuci porționat pe două platouri, alături de furculițe și un ceainic
Pentru un gust cât mai aromat, se combină mere din mai multe soiuri / Profimedia Images

Deserturile cu mere sunt adorate atât pentru gust și aspect plăcut, cât și pentru simplitatea ingredientelor. Rețetele sunt foarte versatile și se prepară destul de ușor. Poți prepara cu mere plăcinte și tarte, clătite, budinci, dar și checuri și torturi mai complexe. Nu au un sezon al lor pentru că le găsești în piețe pe tot parcursul anului.

Citește și

Merele sunt fructele cele mai accesibile și nu au un sezon al lor pentru că le găsești în piețe pe tot parcursul anului. Bineînțeles că cele mai gustoase și mai sănătoase sunt cele din livada proprie. Dar în lipsa acestora poți apela cu încredere și la cele din piață. Iar pentru un gust delicios al deserturilor cu mere, poți opta pentru mai multe soiuri de mere. Îți oferim mai jos rețeta ștrudelului cu mere pentru a o prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea aluatului care necesită un timp de frământare și un timp de odihnă la rece. În acest interval de timp, pregătești merele și celelalte ingrediente pentru umplutură.

Cum prepari aluat pentru ștrudel cu mere și nuci

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea apa cu uleiul și oțetul. Amestecă și lasă lichidul să se încălzească doar puțin. Trece făina printr-o sită deasă într-un bol de frământare a aluatului. Adaugă sarea și amestecă-le. Apoi, toarnă câte puțin din amestecul de apă cu ulei și oțet, în timp ce amesteci intens cu o spatulă pentru a forma aluatul. Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi și pe masa de lucru presărată cu făină.

Aluatul va avea o textură ușor moale, dar nelipicioasă. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu o folie și dă-l la frigider pentru o oră.

Între timp pregătește ingredientele pentru umplutură.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de ștrudel cu dovleac și nuci!

Cum prepari umplutura de mere cu nuci pentru ștrudel

Spală merele, curăță-le de coajă și de cotoare și toacă-le în cuburi. Amestecă-le cu zahărul și scorțișoara. Toacă miezul de nucă mai grosier și adaugă-l peste cuburile de mere. Lasă merele deoparte până când scoți aluatul de la frigider.

Nu este necesar să caramelizezi merele. Ele se vor pătrunde perfect în timpul coacerii.

Cum formezi și coci ștrudel cu mere și nuci

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi scoate aluatul pe masa de lucru presărată cu puțină faină. Întinde aluatul într-o foaie cu laturile de aproximativ 35/50 cm. Topește untul, lasă-l să se tempereze și unge cu el foaia de aluat, folosind o pensulă de patiserie. Adaugă grișul peste cuburile de mere cu nuci și omogenizează amestecul. Dacă merele au lăsat mult sirop, scurge-l. Întinde cuburile de mere cu nuci și scorțișoară peste aluat și rulează-l strâns.

Pune ruloul în tava tapetată cu hârtie de copt și dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Lasă ștrudelul să se răcească în tavă, apoi decorează-l cu zahăr pudră și porționează-l.

Este delicios servit simplu, dar și cu o cupă de înghețată sau glazurat cu sos de vanilie.

O altă rețetă de desert cu mere pe care o poți prepara data viitoare, este rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea.

Citește și
Ștrudel cu mere și nuci porționat pe un platou alb, alături de o cană albastră și un măr tăiat în jumătate

Galerie foto

Ștrudel cu mere și nuci porționat pe două platouri, alături de furculițe și un ceainic
Pasul de rulare a ștrudelului cu mere și nuci
Femeie ținând în mâini un ștrudel cu mere, decorat cu zahăr pudră
+1
CELE MAI CITITE
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mac și piersici ornată cu frișcă, taiată în formă de dreptunghi și așezată pe farfurie
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Tort de mere umplute cu rahat, secționat și porționat
Galerie foto
Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice

Revoltat că Austria nu ne lasă în Schengen, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi-a închis conturile în băncile austrice
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
închide