Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această supă cremă de dovleac cu usturoi copt este o combinație perfectă între dulceața naturală a dovleacului și aroma intensă a usturoiului copt. Textura catifelată și gustul bogat o transformă într-un preparat reconfortant, ideal pentru zilele răcoroase. Rețeta este un exemplu simplu și delicios al modului în care ingredientele de sezon pot crea o masă memorabilă.

Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
Galerie foto

Galerie foto

Textura catifelată și gustul bogat transformă supa într-un preparat reconfortant / Shutterstock

Dovleacul copt împreună cu usturoiul se îmbină armonios cu aroma acestuia, iar gustul supei va fi delicios. Poți opta pentru orice tip de dovleac comestibil, care poate fi copt. Însă dovleacul plăcintar are miezul mai dens și gustul mai dulce. Poți la fel de bine să folosești mai multe tipuri de dovleac, pentru un gust desăvârșit.

Citește și

Usturoiul copt este un ingredient minunat, care devine mai cremos și mai gustos după coacere. Este folosit în diverse preparate, de la supe și sosuri, până la tartine sau piureuri. Procesul de coacere reduce compușii sulfurici din usturoi, cei responsabili de aroma sa înțepătoare, și scoate în evidență notele naturale și delicate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici mai multe despre usturoiul copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase. Iar în rândurile următoare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu această delicioasă supă cremă de dovleac cu usturoi copt.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea dovleacului și a usturoiului. Apoi secționează dovleacul în jumătăți și îndepărtează semințele. Taie-l, apoi, în felii mai subțiri pentru a-l putea curăța. Toacă miezul în cuburi mai mari. Taie și vârfurile de la căpățânile de usturoi sau secționează-le în jumătăți, pe rotund.

Cum prepari supă cremă de dovleac cu usturoi copt

Când ai dovleacul și usturoiul pregătite preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Așază cuburile de dovleac pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu o lingură de ulei de măsline și presară un praf de sare peste ele.

Descoperă cum alegi cel mai bun dovleac, pentru copt.

Așază în tavă și căpățânile de usturoi și stropește-le cu puțin ulei de măsline.

Pune tava în cuptorul cald și coace totul timp de 25-30 de minute, până când dovleacul devine moale și ușor caramelizat, iar usturoiul capătă o textură cremoasă.

Într-o oală, încălzește o lingură de ulei de măsline și sotează ceapa tocată și morcovii tocați până se înmoaie.

Adăugați ghimbirul ras (dacă folosești) și mai gătește ingredientele timp de 1-2 minute.

Scoate pulpa coaptă de usturoi din coajă și adaug-o în oală, împreună cu cuburile de dovleac și supa de legume.

Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Folosește un blender vertical sau un blender obișnuit pentru a transforma compoziția într-o supă fină și cremoasă.

Adaugă smântâna vegetală și amestecă bine. Gustă supa și ajustează-i gustul cu sare și piper.

Pentru servire toarnă delicioasa supă cremă de dovleac cu usturoi copt în boluri și decoreaz-o cu smântână și semințe prăjite. Poți adăuga și ierburi proaspete, precum cimbru sau pătrunjel.

Iar dacă mai dorești să asociezi dovleacul și cu alte ingrediente în preparate savuroase, mai poți încerca și rețeta de dovleac cu carne tocată și brânză de burduf la cuptor.

Citește și
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de două chifle de pâine, un bol cu semințe și usturoi proaspăt
Galerie foto

Galerie foto

Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
Tavă cu dovleac tăiat în cuburi și usturoi secționat introdusă în cuptor
+0
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Hummus cu usturoi copt în bol, alături de lipii și usturoi proaspăt
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos în bol, alături de crutoane, frunze de busuioc și un bol cu lapte de cocos
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Supă cremă de mazăre de post pusă într-un bol
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Supă cremă de mazăre. Rețeta ideală pentru post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide