Tăiței de casă. Rețeta de bază care se face simplu și rapid
Atunci când faci o supă de pui sau o supă de roșii, este de preferat să pui tăiței de casă, gustoși și proaspeți. Se fac rapid și nu necesită multă experiență în bucătărie. Îți propunem rețeta de bază, care asigură succesul garantat.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și îți spunem cum să faci tăiței de casă delicioși pe care să-i adaugi în supe sau ciorbe. Rețeta de bază se poate îmbunătăți cu diferite arome în funcție de preferințele culinare. Dacă vrei să gătești un preparat rapid în care să integrezi tăițeii făcuți de tine, îți propunem o rețetă de paste cu ton și lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a face tăiței de casă nu este nevoie de mult timp sau de o tehnică specială. Într-un bol pune un ou mare și bate-l puțin, apoi adaugă un praf de sare și 100 de grame de făină. Când s-a încorporat toată făina amestecă bine cu mâna până se omogenizează toate ingredientele. Aluatul trebuie să fie dens ca să poată fi tăiat ușor și uniform.
Acoperă bolul cu un prosop sau cu o folie alimentară și lasă aluatul de tăiței de casă “să se odihnească” timp de 30 de minute.
După ce a trecut acest timp, poți să începi să întinzi aluatul pentru tăițeii de casă. Presară un praf de făină pe blatul de lucru ca să nu se lipească și întinde-l cu un sucitor. E de preferat ca aluatul să fie cât mai subțire. Dacă simți că se lipește, mai presară puțină făină. După ce ai întins bine foaia, las-o 15 minute pe un prospop de bucătărie.
Tăiței de casă: cum îi tai și cum le dai culoare
După ce tăițeii s-a uscat, rulează aluatul și taie-l la dimensiunile dorite. Poți face fideluțe subțiri pe care să le pui în supe sau ciorbe, sau chiar mai late dacă vrei să prepari paste. În cazul în care alegi ca tăițeii să fie mai lați, ar fi bine să-i mai fierbi puțin. Aaproximativ 5 minute după ce i-ai tăiat.
În funcție de gusturile pe care le ai, poți să adaugi la tăițeii de casă boia de ardei dulce sau iute. Turmericul este bun dacă vrei să faci tăiței cu o culoare deosebită.
Mai poți să adaugi sfeclă roșie sau piure de spanac pentru o paletă aparte de culori. Dacă tot ai început să faci tăiței de casă, poți să încerci să faci și un aluat de pizza de casă. E o rețetă pe care o poate face oricine și te poate scăpa de prepararea unei mese.
Poftă bună!