aluat

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Aluaturi | 19 noiembrie 2024

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Lipia libaneză, cunoscută și ca pita sau khubz, este un element de bază în bucătăria libaneză și în multe culturi din Orientul Mijlociu, având o istorie bogată ce datează de mii de ani. Este una dintre primele tipuri de pâine coaptă de popoarele antice din Mesopotamia și Egiptul Antic. De aici s-a răspândit în întreaga lume.

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Sfaturi culinare | 2 noiembrie 2024

Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit

Când îți este poftă de ceva bun ca în copilărie, gogoșile pufoase sunt poate printre primele care îți vin în minte. Calde, pudrate cu zahăr, aromate, ele sunt unul dintre cele mai reconfortante deserturi. Iată cât se țin gogoșile la crescut ca să fie cât mai pufoase.

Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Aluaturi | 15 septembrie 2024

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Aluatul fraged pe bază de iaurt este o variantă populară în bucătărie datorită texturii sale delicate și gustului ușor acrișor, care adaugă un plus de savoare preparatelor. Ușor de preparat și versatil, acest tip de aluat poate fi folosit într-o gamă largă de rețete, de la tarte și plăcinte până la biscuiți și pateuri. Iată cum poți prepara un aluat fraged pe bază de iaurt.

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten
Aluaturi | 5 februarie 2024

Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten

Deserturile fără gluten sunt din ce în ce mai populare. Probabil că ai încercat să prepari și tu acasă diverse prăjituri sau fursecuri, însă ai fost dezamăgită când le-ai scos din cuptor. Sunt uscate, granuloase și sfărâmicioase. Nu seamănă deloc cu deliciile moi pe pe care ți le-ai imaginat. Iată trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten.

Trucul pentru a face acasă aluat pentru prăjituri fără gluten
Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi
Sfaturi culinare | 5 decembrie 2023

Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi

Laptele vegetal este o alegere potrivită dacă ai alergii alimentare sau dacă vrei să faci o schimbare în dieta ta. Există atât de multe alternative, încât ai posibilitatea să încerci ceva diferit în fiecare zi fără să te plictisești. Avantajul este că poate fi folosit și ca ingredient în diverse rețete, chiar și în cele cu aluat care au nevoie de coacere. Descoperă și tu care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi. Vezi la ce concluzii au ajuns specialiștii.

Care este cel mai bun lapte vegetal pentru aluaturi și blaturi
Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi
Aluaturi | 10 ianuarie 2023

Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi

Pâinea cu maia este considerată de mulți mai sănătoasă, cu o textură mai bună, cu un gust mai savuros. Dacă vrei să înveți și tu să faci aluat dospit cu maia trebuie să îți iei inima în dinți și să încerci. Nu este atât de greu pe cât mare.

Cum poți face maia naturală și la ce o poți folosi
Tăiței de casă. Rețeta de bază care se face simplu și rapid
Rețete de mâncare | 14 iulie 2022

Tăiței de casă. Rețeta de bază care se face simplu și rapid

Atunci când faci o supă de pui sau o supă de roșii, este de preferat să pui tăiței de casă, gustoși și proaspeți. Se fac rapid și nu necesită multă experiență în bucătărie. Îți propunem rețeta de bază, care asigură succesul garantat.

Tăiței de casă. Rețeta de bază care se face simplu și rapid
Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardelenească
Aluaturi | 5 iulie 2022

Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardelenească

Ai poftă de ceva bun, dar nu știi de ce? Venim noi în ajutorul tău. Fie că este dimineață, prânz sau seara, nu ezita să prepari plăcinte cu cartofi. Acestea sunt un adevărat răsfăț culinar, atât pentru tine cât și pentru cei dragi.

Plăcinte cu cartofi coapte la tigaie, rețetă ardelenească
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
persoana care folosește cuptorul cu microunde
05:49
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
05:43
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Bezele marmorate cu ciocolată amăruie alături de o ceașcă cu cafea
8 decembrie, 07:03
Bezele marmorate cu ciocolată amăruie, pentru platoul cu fursecuri Bezele marmorate cu ciocolată amăruie, pentru platoul cu fursecuri
avocado toast pus pe un tocător de lemn
8 decembrie, 06:25
Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți
piure de mazăre într-un bol
8 decembrie, 05:35
Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat Rețeta simplă de piure de mazăre. Ce să pui în oală pentru un preparat cremos și aromat
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
7 decembrie, 05:03
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
7 decembrie, 04:53
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Vezi cele mai noi articole
închide