Tartă cu afine din aluat foitaj. Desertul delicios pe care îl prepari în 20 de minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

O porție de tartă cu afine din aluat foitaj este un desert răcoritor, cu un echilibru perfect între dulce și acrișor. Se poate servi la brunch, la gustare sau la desert.

Tartă cu afine din aluat foitaj pe o masă albastră
Tarta cu afine din aluat foitaj se poate servi atât caldă, cât și rece / Shutterstock

Pentru a face tartă cu afine din aluat foitaj nu ai nevoie decât de 20 de minute. Cel mai complicat pas este să treci tarta de pe hârtia pergament pe care o pregătești în tava preîncălzită. Ideal este ca atunci când faci acest lucru să ai mănuși de silicon în mână pentru a nu te frige. Apucă hârtia pergament de ambele laturi și lasă aluatul să curgă în tavă, fără să te grăbești.

Pentru a face această tartă cu afine din aluat foitaj ai nevoie de cremă de brânză care ar trebui să fie cât se poate de fină. Pentru că trebuie să fie moale atunci când o folosești ai grijă să o scoți de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a o folosi.

Vedetele desertului sunt afinele. Ideal este să fie proaspete, având nenumărate beneficii pentru organism, dar în lipsa lor sunt bune și cele congelate. Pe acestea este bine să le lași să se scurgă înainte de a le pune peste stratul de cremă de brânză. De asemenea, le poți pune direct congelate, dar va trebui să crești timpul de coacere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune o tavă de copt în cuptor pentru a se preîncălzi.

Într-un castron mediu, folosind o spatulă de silicon, se amestecă crema de brânză, zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie până se combină.

Într-un alt castron mediu, se amestecă afinele, zahărul granulat și sucul de lămâie. Încearcă și o rețetă cu chec cu afine și lămâie.

Pentru crumble, se amestecă cu degetele zahărul și coaja de lămâie. Apoi se încorporează făina. După aceea se adaugă untul și se amestecă până se omogenizează.

Pe o bucată de pergament, se rulează aluatul într-un dreptunghi de 30 cm x 22 cm. Se îndoaie laturile la aproximativ 0,5 cm de jur împrejur pentru a crea un chenar.

Se întinde stratul de cremă de brânză din centrul aluatului spre margine. Apoi se pune stratul de afine peste crema de branza. Se presară crumble peste. Se pune aluatul în tava pregătită și se coace 20-25 de minute. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de a se tăia felii.

Cum se păstrează tarta cu afine

Tarta cu afine se păstrează la frigider, într-o cutie închisă ermetic pentru că, din cauza cremei de brânză, va tinde să preia din mirosurile din jur. Încearcă și rețeta de prăjitură fragedă cu ovăz și afine.

O poți păstra până la 4-5 zile, deși, este atât de bună, încât o vei consuma mult mai repede.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu caise și crumble porționată pe platou și pe farfurie, alături de caise proaspete
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Budincă de banane cu afine și semințe de chia în pahar cu linguriță
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Cheesecake cu sos de afine porționat pe farfurie și în forma de copt
Galerie foto
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
9 octombrie, 09:24
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
9 octombrie, 06:55
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
9 octombrie, 05:11
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
alimente expirate
8 octombrie, 07:10
Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
8 octombrie, 06:39
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
Sângera, plângea, o durea. Ultimele ore din viaţa Mădălinei, moartă la 29 de ani, după naştere
"Sângera, plângea, o durea". Ultimele ore din viaţa Mădălinei, moartă la 29 de ani, după naştere
"Sângera, plângea, o durea". Ultimele ore din viaţa Mădălinei, moartă la 29 de ani, după naştere
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
închide