Tartă cu afine din aluat foitaj. Desertul delicios pe care îl prepari în 20 de minute
O porție de tartă cu afine din aluat foitaj este un desert răcoritor, cu un echilibru perfect între dulce și acrișor. Se poate servi la brunch, la gustare sau la desert.
Pentru a face tartă cu afine din aluat foitaj nu ai nevoie decât de 20 de minute. Cel mai complicat pas este să treci tarta de pe hârtia pergament pe care o pregătești în tava preîncălzită. Ideal este ca atunci când faci acest lucru să ai mănuși de silicon în mână pentru a nu te frige. Apucă hârtia pergament de ambele laturi și lasă aluatul să curgă în tavă, fără să te grăbești.
Pentru a face această tartă cu afine din aluat foitaj ai nevoie de cremă de brânză care ar trebui să fie cât se poate de fină. Pentru că trebuie să fie moale atunci când o folosești ai grijă să o scoți de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a o folosi.
Vedetele desertului sunt afinele. Ideal este să fie proaspete, având nenumărate beneficii pentru organism, dar în lipsa lor sunt bune și cele congelate. Pe acestea este bine să le lași să se scurgă înainte de a le pune peste stratul de cremă de brânză. De asemenea, le poți pune direct congelate, dar va trebui să crești timpul de coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune o tavă de copt în cuptor pentru a se preîncălzi.
Într-un castron mediu, folosind o spatulă de silicon, se amestecă crema de brânză, zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie până se combină.
Într-un alt castron mediu, se amestecă afinele, zahărul granulat și sucul de lămâie. Încearcă și o rețetă cu chec cu afine și lămâie.
Pentru crumble, se amestecă cu degetele zahărul și coaja de lămâie. Apoi se încorporează făina. După aceea se adaugă untul și se amestecă până se omogenizează.
Pe o bucată de pergament, se rulează aluatul într-un dreptunghi de 30 cm x 22 cm. Se îndoaie laturile la aproximativ 0,5 cm de jur împrejur pentru a crea un chenar.
Se întinde stratul de cremă de brânză din centrul aluatului spre margine. Apoi se pune stratul de afine peste crema de branza. Se presară crumble peste. Se pune aluatul în tava pregătită și se coace 20-25 de minute. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de a se tăia felii.
Cum se păstrează tarta cu afine
Tarta cu afine se păstrează la frigider, într-o cutie închisă ermetic pentru că, din cauza cremei de brânză, va tinde să preia din mirosurile din jur. Încearcă și rețeta de prăjitură fragedă cu ovăz și afine.
O poți păstra până la 4-5 zile, deși, este atât de bună, încât o vei consuma mult mai repede.