Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să prepari o rețetă de tort fin, cu aspect elegant și gust divin, salvează rețeta de tort Napoleon, pe care ți-o oferim mai jos. Rețeta tortului a apărut pe la prima jumătate a secolului al IX-lea, fiind creată pentru a sărbători victoria Rusiei împotriva lui Napoleon Bonaparte, în 1812.

Tort Napoleon porționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se decorează cu cremă, foaie sfărâmată și fructe / Profimedia Images

Tortul conține multe straturi din foi subțiri înnobilate cu o delicioasă și fină cremă de vanilie. Exteriorul tortului este îmbrăcat într-un strat subțire de cremă și presărat cu bucăți fine din foi de aluat coapte și mărunțite. Straturile multe din foi reprezintă armata franceză ‘’La Grande Arme’’. Aspectul  triunghiular al feliei de tort se aseamănă cu forma pălăriei lui Napoleon. Decorul din foi mărunțite simbolizează zăpada rusească ce a îngenunchiat forța armatei franceze.

Citește și

Tortul a devenit faimos în toate cofetăriile și restaurantele lumii, prin finețea și eleganța straturilor foietate, combinate perfect cu o cremă ușor cursivă și delicioasă. Din aceeași categorie de deserturi, descoperă aici o rețetă de cremșnit cu foi preparate în casă. Mai jos urmărește rețeta tortului Napoleon, pentru a o prepara și tu și a-ți răsfăța familia cu un desert deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea aluatului fraged pentru foi. Iar în timp ce aluatul se relaxează la rece, poți prepara crema de vanilie.

Cum prepari aluatul și foile pentru tort Napoleon

Sparge cele două ouă într-un bol și presară un praf de sare peste ele. Amestecă-le intens până când devin spumoase. Adaugă pe rând, coniacul, oțetul și apa rece, în timp ce amesteci continuu.

Trece făina prin sită în bolul de frământare. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă-le folosind vârfurile degetelor, până când obții niște firimituri. Apoi adaugă compoziția de ouă și frământă rapid aluatul. Vei obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Dă formă de rulou aluatului și decupează-l în 12 părți, aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat sub formă de bilă. Acoperă bilele cu folie de prospețime și pune-le la rece pentru 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate câte o sferă de aluat și întinde-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie subțire. Pune foaia în tava cuptorului pe hârtie de copt. Decupează un cerc de 24-25 cm diametrul din foaia de copt, cu un inel de la o formă de tort. Înțeapă foaia din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Pune tava în cuptor și coace foaia împreună cu marginile decupate, pentru 2-3 minute, sau până când se rumenesc ușor. Marginile le vei folosi la decorarea tortului.

Procedăm la fel cu toate cele 12 bile de aluat.

Cum prepari crema de vanilie

Pune laptele într-o oală așezată pe flacăra aragazului.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până când devin spumoase. Adaugă făina diluată cu puțin lapte rece și omogenizează compoziția. Apoi, toarnă în fir subțire laptele fierbinte și amestecă intens pentru a se omogeniza compoziția.

Fierbe crema de vanilie amestecând continuu, până când capătă consistență. Vei obține o cremă ușor mai fluidă decât cremele clasice pentru prăjituri. Stinge focul și adaugă în cremă untul tăiat în cuburi și vanilia. Amestecă continuu până la topirea untului și omogenizarea cremei. Acoperă crema la contact cu o folie alimentară și las-o să se răcească.

Cum montezi deliciosul tort Napoleon

Pune prima foaie coaptă pe platou și unge-o cu două-trei linguri de cremă. Așază a doua foaie și unge-o și pe aceasta cu cremă. Continuă în același mod până când termini foile și îți mai rămâne o parte de cremă.

Cu ultima parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Presară atât deasupra tortului cât și pe laterale marginile foilor coapte, sfărâmate în bucăți cât mai mici.

Pune tortul la frigider pentru 7-8 ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a-l putea porționa frumos.

Decorează-l cu fructe proaspete. cu frunze de mentă, sau după propria imaginație.

Dacă mai dorești pentru data viitoare o rețetă de tort fin cu gust divin, îți recomandăm rețeta de tort Esterhazy.

Citește și
Tort Napoleon decorat cu căpșuni și macarons
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort Napoleon pe o farfurie albă cu două căpșuni
Tort Napoleon porționat pe platou
Pasul de decorare cu cremă a tortului
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2025: doar 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, la limba română
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Program Formula 1™, Marele Premiu al Japoniei. Urmărește spectacolul LIVE pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY, 4-6 aprilie 2025
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
fresh
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide