Tort Napoleon. Rețetă de tort fin cu aspect elegant și gust divin

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să prepari o rețetă de tort fin, cu aspect elegant și gust divin, salvează rețeta de tort Napoleon, pe care ți-o oferim mai jos. Rețeta tortului a apărut pe la prima jumătate a secolului al IX-lea, fiind creată pentru a sărbători victoria Rusiei împotriva lui Napoleon Bonaparte, în 1812.

Tort Napoleon porționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se decorează cu cremă, foaie sfărâmată și fructe / Profimedia Images

Tortul conține multe straturi din foi subțiri înnobilate cu o delicioasă și fină cremă de vanilie. Exteriorul tortului este îmbrăcat într-un strat subțire de cremă și presărat cu bucăți fine din foi de aluat coapte și mărunțite. Straturile multe din foi reprezintă armata franceză ‘’La Grande Arme’’. Aspectul  triunghiular al feliei de tort se aseamănă cu forma pălăriei lui Napoleon. Decorul din foi mărunțite simbolizează zăpada rusească ce a îngenunchiat forța armatei franceze.

Citește și

Tortul a devenit faimos în toate cofetăriile și restaurantele lumii, prin finețea și eleganța straturilor foietate, combinate perfect cu o cremă ușor cursivă și delicioasă. Din aceeași categorie de deserturi, descoperă aici o rețetă de cremșnit cu foi preparate în casă. Mai jos urmărește rețeta tortului Napoleon, pentru a o prepara și tu și a-ți răsfăța familia cu un desert deosebit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea aluatului fraged pentru foi. Iar în timp ce aluatul se relaxează la rece, poți prepara crema de vanilie.

Cum prepari aluatul și foile pentru tort Napoleon

Sparge cele două ouă într-un bol și presară un praf de sare peste ele. Amestecă-le intens până când devin spumoase. Adaugă pe rând, coniacul, oțetul și apa rece, în timp ce amesteci continuu.

Trece făina prin sită în bolul de frământare. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă-le folosind vârfurile degetelor, până când obții niște firimituri. Apoi adaugă compoziția de ouă și frământă rapid aluatul. Vei obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Dă formă de rulou aluatului și decupează-l în 12 părți, aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat sub formă de bilă. Acoperă bilele cu folie de prospețime și pune-le la rece pentru 30 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate câte o sferă de aluat și întinde-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie subțire. Pune foaia în tava cuptorului pe hârtie de copt. Decupează un cerc de 24-25 cm diametrul din foaia de copt, cu un inel de la o formă de tort. Înțeapă foaia din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Pune tava în cuptor și coace foaia împreună cu marginile decupate, pentru 2-3 minute, sau până când se rumenesc ușor. Marginile le vei folosi la decorarea tortului.

Procedăm la fel cu toate cele 12 bile de aluat.

Cum prepari crema de vanilie

Pune laptele într-o oală așezată pe flacăra aragazului.

Într-un bol, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până când devin spumoase. Adaugă făina diluată cu puțin lapte rece și omogenizează compoziția. Apoi, toarnă în fir subțire laptele fierbinte și amestecă intens pentru a se omogeniza compoziția.

Fierbe crema de vanilie amestecând continuu, până când capătă consistență. Vei obține o cremă ușor mai fluidă decât cremele clasice pentru prăjituri. Stinge focul și adaugă în cremă untul tăiat în cuburi și vanilia. Amestecă continuu până la topirea untului și omogenizarea cremei. Acoperă crema la contact cu o folie alimentară și las-o să se răcească.

Cum montezi deliciosul tort Napoleon

Pune prima foaie coaptă pe platou și unge-o cu două-trei linguri de cremă. Așază a doua foaie și unge-o și pe aceasta cu cremă. Continuă în același mod până când termini foile și îți mai rămâne o parte de cremă.

Cu ultima parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Presară atât deasupra tortului cât și pe laterale marginile foilor coapte, sfărâmate în bucăți cât mai mici.

Pune tortul la frigider pentru 7-8 ore, sau de pe o zi pe alta, pentru a-l putea porționa frumos.

Decorează-l cu fructe proaspete. cu frunze de mentă, sau după propria imaginație.

Dacă mai dorești pentru data viitoare o rețetă de tort fin cu gust divin, îți recomandăm rețeta de tort Esterhazy.

Citește și
Tort Napoleon decorat cu căpșuni și macarons
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort Napoleon pe o farfurie albă cu două căpșuni
Tort Napoleon porționat pe platou
Pasul de decorare cu cremă a tortului
+2
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Să ajungem până atunci. Premoniţia amară pe care cuplul din Bacău a avut-o chiar înainte de tragedie
"Să ajungem până atunci". Premoniţia amară pe care cuplul din Bacău a avut-o chiar înainte de tragedie
"Să ajungem până atunci". Premoniţia amară pe care cuplul din Bacău a avut-o chiar înainte de tragedie
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
S-a aflat adevărul despre colierele cu sânge purtate de Angelina Jolie și Billy Bob Thornton. Fanii i-au acuzat că sunt vampiri
S-a aflat adevărul despre colierele cu sânge purtate de Angelina Jolie și Billy Bob Thornton. Fanii i-au acuzat că sunt vampiri
S-a aflat adevărul despre colierele cu sânge purtate de Angelina Jolie și Billy Bob Thornton. Fanii i-au acuzat că sunt vampiri
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
închide