Tort cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest tort cu iaurt și fructe este perfect pentru zilele calde de vară sau pentru orice ocazie specială. Rețeta este ușoară și rapidă, iar ingredientele sunt simple și foarte accesibile.

Tort cu iaurt și fructe secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Fructele se adaugă și în cremă și ca decor / Shutterstock

Este un tort fără coacere, având ca bază un blat din biscuiți, așa cum se procedează și la rețetele de cheesecake.

Citește și

O importanță deosebită pentru reușita deplină a acestui tort o are alegerea ingredientelor de calitate. Iaurtul și smântâna pentru frișcă sunt ingredientele de bază. Optează pentru iaurtul grecesc, care este cel mai popular tip de iaurt folosit la deserturi. Iar smântâna alege-o cu procent de grăsime de peste 30%.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria deserturilor cu fructe și iaurt mai poți încerca și rețetă de desert cu iaurt și afine, fără coacere. Este unul dintre acele deserturi pe care le poți monta în pahare sau cupe de înghețată. iar în continuare poți urmări rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pași necesari pentru prepararea deliciosului tort cu iaurt și fructe.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului. Pune biscuiții într-un procesor de alimente și măcină-i fin. Dacă nu ai un procesor de alimente, poți pune biscuiții într-o pungă și îi zdrobești trecând peste ei cu un sucitor de aluaturi.

Amestecă biscuiții măcinați cu untul topit și ușor răcorit până când compoziția devine omogenă și are consistența nisipului umed.

Tapetează o formă de tort, având inel detașabil, cu hârtie de copt. Toarnă amestecul de biscuiți în formă și presează-l bine la baza acesteia pentru a forma un blat compact. Pune forma la frigider timp de cel puțin 30 de minute, pentru a se întări stratul de biscuiți.

Descoperă și rețeta de blat de tort cu cacao și amidon.

Cum prepari crema pentru tort cu iaurt și fructe

Mai întâi hidratează gelatina în 60 ml de apă rece și las-o să stea timp de 5-10 minute până absoarbe toată apa. După ce gelatina s-a hidratat, încălzește-o ușor la bain-marie sau la microunde până se dizolvă complet, fără a o fierbe. Las-o la temperat.

Într-un bol mare pune smântâna pentru frișcă rece și mixează cu un tel sau cu mixerul până când devine fermă.

Într-un alt bol, amestecă iaurtul grecesc cu zahărul pudră și esența de vanilie până când rezultă un amestec omogen. Adaugă apoi gelatina dizolvată și amestecă bine.

Adaugă smântâna bătută în amestecul de iaurt și amestecă ușor cu o spatulă până se încorporează complet.

Pentru a monta tortul scoate forma cu blatul de biscuiți din frigider. Adaugă fructe proaspete în crema de iaurt și încorporează-le ușor. Toarnă compoziția de iaurt peste blatul de biscuiți și nivelează-i suprafața cu o spatulă.

Pune deliciosul tort cu iaurt și fructe la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a se întări complet.

După ce tortul s-a întărit, scoate-l din formă și decorează-l cu fructe proaspete pe deasupra.

Pentru un aspect și mai atrăgător, poți glazura fructele de deasupra cu puțină gelatină dizolvată sau cu un strat subțire de gem încălzit și strecurat.

Descoperă și o rețetă de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie. Este ideală pentru a te bucura de prospețimea fructelor de sezon și de gustul cremos al brânzei mascarpone.

 

Citește și
Porție de tort cu fructe și iaurt
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu iaurt și fructe secționat pe platou, alături de un cuțit
Tort cu iaurt și fructe secționat pe platou
+0
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și cocos porționată oe farfurie, alături de fructe proaspete și un set de ceai
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Prăjitură cu iaurt și cocos. Un desert fin, aerat și parfumat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
închide