Trandafiri din mere și aluat foietaj. Un desert simplu și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când familia poftește la un desert cu mere și nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj. Se vor bucura de un desert elegant și ușor de pregătit care v-a impresiona atât prin aspect, cât și prin gust. Aceste „flori” comestibile combină armonios gustul dulce-acrișor al merelor cu textura crocantă și stratificată a aluatului foietaj.

Trandafiri din mere și aluat foietaj decorați cu zahăr, alături de mere și batoane de scorțișoară
Galerie foto

Galerie foto

Trandafirii din mere și aluat foietaj sunt un desert elegant și ușor de pregătit / Shutterstock

Trandafirii din felii de mere și aluat foietaj sunt crocanți la exterior datorită aluatului care se coace rapid. Interiorul este moale, dulce și ușor acrișor datorită merelor. Scorțișoara adaugă un parfum plăcut, iar zahărul brun oferă o caramelizare subtilă. Feliile de mere coapte își păstrează textura ușor fermă, dar și culoarea. Aluatul se dezvoltă frumos în jurul lor creând un aspect spectaculos, așa cum sunt de fapt trandafirii. Poți opta pentru mere roșii sau de mai multe feluri, dacă dorești contrast deosebit de culori.

Citește și

Această rețetă este perfectă pentru un desert rapid, dar de efect, fie că îl servești la o ocazie specială sau într-o după-amiază de răsfăț. Și dacă timpul îți permite să te aventurezi mai mult în bucătărie, îți recomandăm să prepari și aluatul foietaj în casă – descoperă aici rețeta. Iar în rândurile de mai jos te invităm să descoperi rețeta de trandafiri din mere și aluat foietaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte a a începe pregătirea merelor, scoate aluatul foietaj de la congelator și lasă-l să se decongeleze pe masa din bucătărie.  Apoi spală merele și șterge-le. Adună pe masă și celelalte ingrediente și pornește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Descoperă și o rețetă de gogoși cu mere și banane în aluat, foarte gustoase și aromate.

Cum prepari trandafiri din mere și aluat foietaj

După ce ai șters bine merele taie-le în jumătăți și îndepărtează cotorul.

Feliile de măr trebuie să fie subțiri (aproximativ 2-3 mm). Lasă coaja pe mere, deoarece ea va da aspectul de “petale” în trandafiri.

Pune feliile de mere într-un bol cu apă și zeamă de lămâie, apoi fierbe-le pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, până când devin ușor flexibile, dar nu prea moi. Scurge apa și lasă-le să se răcească.

Pentru a forma trandafirii întinde aluatul foietaj pe o suprafață presărată cu puțină făină. Secționează-l în fâșii de aproximativ 5-6 cm lățime.

Într-un bol mic, amestecă zahărul cu scorțișoara.

Unge fâșiile de aluat cu un strat subțire de gem de caise sau miere. Acest pas este opțional, dar adaugă un plus de dulceață. Așază feliile de mere de-a lungul unei fâșii de aluat, suprapunându-le ușor, cu partea rotundă în afară și coaja în sus. Presară zahărul amestecat cu scorțișoară peste feliile de mere.

Împăturește aluatul astfel încât să acoperi baza feliilor de mere, lăsând partea superioară a acestora descoperită, ca “petalele” unui trandafir. Rulează cu grijă fâșia de aluat cu merele pentru a forma un trandafir. Repetă procesul pentru toate fâșiile.

Așază trandafirii de mere într-o tavă de brioșe sau în forme individuale de copt, pentru a-și menține forma în timpul coacerii.

Coace delicioșii trandafiri din mere și aluat foietaj la 190°C timp de 35-40 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant. Dacă merele încep să se ardă prea repede, acoperă trandafirii cu folie de aluminiu pentru restul timpului de coacere.

După ce se răcesc puțin, presară trandafirii cu zahăr pudră pentru un efect estetic plăcut.

Tot din categoria deserturilor cu mere mai poți prepara și rețeta de tartă, cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.

Citește și
Trandafiri din mere și aluat foietaj decorați cu zahăr, alături de mere, batoane de scorțișoară, o sită și un sucitor de aluaturi
Galerie foto

Galerie foto

Femeie care pune trandafirul cu mere în forma de copt
Trandafiri din mere formați și o fâșie de aluat unsă cu gem și așezate felii de mere
Trandafiri din mere și aluat foietaj decorați cu zahăr, alături de mere și batoane de scorțișoară
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Rețeta delicioasă și rapidă de savarine a lui Chef Roxana Blenche. Care e ingredientul secret al desertului copilăriei
Rețeta delicioasă și rapidă de savarine a lui Chef Roxana Blenche. Care e ingredientul secret al desertului copilăriei
Rețeta delicioasă și rapidă de savarine a lui Chef Roxana Blenche. Care e ingredientul secret al desertului copilăriei
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
închide