Gogoși cu mere și banane în aluat, foarte gustoase și aromate

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când vrei să prepari gogoși, dar le dorești mai altfel decât în modul clasic, avem pentru tine o rețetă de gogoși cu mere și banane în aluat. Te vei bucura de gustul lor delicios și de o aromă intensă, datorită combinației dintre banane, mere și scorțișoara. Rețeta se prepară ușor și rapid, datorită prafului de copt care înlocuiește drojdia din aluat. Nu necesită nici timp de modelare a gogoșilor, aluatul se pune cu lingura în uleiul încins, precum la clasicele gogoși cu iaurt.

Gogoși cu mere și banane în bol metalic, alături de mere proaspete, batoane de scorțișoară
Galerie foto

Galerie foto

Gogoșile sunt delicioase calde, presărate cu zahăr / Shutterstock

Gogoșile sunt un desert delicios, iubite în întreaga lume. Aceste deserturi pufoase sunt de obicei preparate dintr-un aluat care conține făină, zahăr, drojdie, ouă și lapte, fiind prăjite în ulei sau coapte la cuptor. Gogoșile pot fi umplute cu diverse creme, gemuri sau ciocolată și pot fi acoperite cu zahăr pudră sau glazură.

Citește și

Gogoșile pot varia de la simple gogoși prăjite, acoperite cu zahăr pudră, la variante umplute cu gem, ciocolată sau creme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În România, gogoșile sunt adesea servite ca gustare sau desert, iar variantele populare includ gogoșile cu brânză dulce sau cele cu vișine. În multe culturi, gogoșile sunt asociate cu sărbători și momente de celebrare, având o istorie îndelungată în gastronomie.

Fie că sunt servite calde, la micul dejun sau ca gustare, gogoșile continuă să aducă bucurie celor care le savurează. Descoperă mai jos rețeta de gogoși cu mere și banane în aluat, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti merele pe care le speli, le ștergi și le dai pe răzătoare, apoi le amesteci cu scorțișoara. decojește bananele, transformă-le în piure și adaugă-le peste mere.

Cum prepari aluatul pentru gogoși cu mere și banane

Adaugă praful de copt peste iaurt și amestecă bine pentru omogenizare. Apoi adaugă acest amestec peste compoziția de mere cu banane.

Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le până devin ușor spumoase. Încorporează-le în compoziția de mai sus. Omogenizează bine totul, apoi încorporează făina trecută prin sită.

Aluatul obținut nu este foarte consistent, va avea textura precum aluatul de pancakes, poate puțin mai groasă.

Descoperă și o rețetă de bomboloni cu cremă de vanilie, inspirată din bucătăria italiană.

Pentru a prepara gogoșile așază o tigaie adâncă, sau un ceaun pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Ia câte o lingură cu vârf din aluatul de gogoși și scufundă conținutul în ulei. Umezește lingura în apă rece după fiecare porție de aluat adăugat în ulei. Rumenește bine gogoșile pe toate părțile, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie.

Intensitatea flăcării aragazului se va potrivi între medie și maximă la prima rundă. Dar pe măsură ce uleiul devine foarte încins, micșorează intensitatea focului.

După ce ai terminat de preparat delicioasele gogoși cu mere și banane în aluat și s-au scurs de surplusul de ulei, decorează-le cu zahăr. Răsfață-ți familia cu ele cât sunt calde, iar pe cele care rămân păstrează-le în pungi de hârtie la loc mai răcoros.

Gogoșile pot fi servite simple, doar decorate cu zahăr sau glazurate cu diferite sosuri, cu ar fi un sos de vanilie, sos caramel sau un sos de ciocolată.

Citește și
Gogoși cu mere și banane în bol metalic, alături de mere proaspete, batoane de scorțișoară și vase metalice
Galerie foto

Galerie foto

Gogoși prăjite și așezate pe prosoape de hârtie
Gogoși cu mere și banane în ulei încins
Gogoși cu mere și banane în bol metalic, alături de mere proaspete, batoane de scorțișoară
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
fritule pe o farfurie specială
Fritule, gogoșile pe care trebuie să le încerci când ajungi în Croația
Fritule, gogoșile pe care trebuie să le încerci când ajungi în Croația
Mai multe tipuri de gogoși puse pe un tocător de lemn
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
13 decembrie, 05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Cât a ajuns sa coste un bilet la Cupa Mondială, cu 6 luni rămase până la turneul final: Trădare monumentală
Cât a ajuns sa coste un bilet la Cupa Mondială, cu 6 luni rămase până la turneul final: "Trădare monumentală"
Cât a ajuns sa coste un bilet la Cupa Mondială, cu 6 luni rămase până la turneul final: "Trădare monumentală"
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Ce face acum fosta campioană a României care ajunsese om al străzii. Are un milion de urmăritori pe TikTok
Chefi la cuțite, 14 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată în ediția de azi. Ce echipă a pierdut un membru
Chefi la cuțite, 14 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată în ediția de azi. Ce echipă a pierdut un membru
Chefi la cuțite, 14 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată în ediția de azi. Ce echipă a pierdut un membru
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide